Gustavsborg PRE

Direktlänk till inlägg 28 januari 2011

Borde ta mig i kragen

Av Ann-Britt - 28 januari 2011 17:17

Många nya kurser på gång och jag skulle egentligen sätta mig och fixa till det på hemsidan. Men den nya köldknäppen har tagit min energi.

Jag kan berätta lite här, sådär i all enkelhet om kurserna.

Först ut är två tvådagars Agility-kurser (hund). Det är samma gäng som hyrt av oss tidigare. Nu kör de en kurs lörd-sönd och en månd-tisd första helgen i februari.

Sedan följer:

1. Akademisk ridkonst med Hanna Engström, 19-20 februari.

2. Natural Horsemanship med Ewa Angantyr, 5 och 6 mars. Lite beroende på intresse avgörs om det blir två dagar eller om vi kör ihop nybörjare och fortsättning på en dag.

3. Trickträning med Rebecca östh, 2 april. Det är några år sedan Rebecca var hos oss och det ska bli riktigt kul att återse henne. Jag tog då bronsmärket med Aguila. Hästen skall bl a buga, göra yoga (Aguilas favorittrick), stå still helt lös när man går ifrån den och sedan ska den komma på kommando. Det var lite till man skulle göra. Jag får nog friska upp minnet...

Carina Branderup-Eriksson kommer också förstås.

Tja, det var väl inte så dumt start på terminen.


Ewa Angantyr åker till Florida i 10 veckor och går kurs för Karen Rohlf i Naturlig dressyr och fullproppad med kunskap kommer hon att ha en kurs för oss i början av juli.Det finns tusen sätt att rida och detta är ett av de milda och trevliga tycker jag och ser fram emot Ewas kurs. Jag försöker erbjuda olika typer av kurser för att hitta något som passar inte alla, men förhoppningsvis många. Jag säger inte att det ena är mer rätt än det andra, men jag försöker hitta olika instruktörer som har samma milda förhållningssätt till hästen. Detta innebär också att de olika "metoderna" kan vara motsägelsefulla, men vi är alla olika och det som passar en passar inte en annan. Jag försöker inte sätta alla människor eller hästar i samma mall. Man måste hitta det som känns rätt för sig själv och hästen.


Jag tänkte mig inte heller att det skulle startas någon het debatt här om vad som anses rätt eller fel utan alla får tycka som de vill.

 
ANNONS
 
Ingen bild

Emma

28 januari 2011 18:00

Sitter och kollar på Hemsidan om mer info om Rebeccas kurs, lite var och varannan stund. Det ska bli väldigt spännande.

Ann-Britt

29 januari 2011 13:21

Lugn och fin. Jag lovar att det finns mer info där senast måndag. (Tror jag...)

 
Gitte

Gitte

31 januari 2011 09:55

Inspirerande med så mycket olika kurser. Var nyligen på en föreläsning om NH. Har gått en med ena hästen för länge sedan. Blev sugen på mer. Nu när vårsolen tittar fram kan man ju till och med hoppas på att ridbanan går att använda.
Gillar din inställning till alternativa träningsmetoder. Även hästarna är ju individer. Och olika träningsformer fungerar olika bra på dem precis som på oss.

http://www.nissebus.eu

Ann-Britt

31 januari 2011 11:17

Du får prova att lasta in gänget igen och komma hit. Men nu slipper du ta hand om hela gården plus mig. Katterna kan få stanna hemma då ju.

 
ylle

ylle

31 januari 2011 15:09

Jag tycker precis som Gitte att det verkar helkul med många olika kurser! Och givetvis får man välja det som kan passa en bäst, här finns väl inget RÄTT och inget FEL, så länge det är mjukt och snällt mot hästarna!

http://ponnyflickornasblogg.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ann-Britt - 20 april 2016 20:15

Allt som allt tror jag att jag varit i ridhuset 7-8 gånger med Cassiopeia. Hon har gått från tämligen hysterisk till att kunna sittas på under dessa få gånger. I mitt tycke ganska fantastiskt. Idag har Ingrid stått i stigbygeln och vi gick några ...

Av Ann-Britt - 8 oktober 2015 21:53


Jag har nu en blogg på den här adressen:   https://gustavsborgcom.wordpress.com/     ...

Av Ann-Britt - 24 september 2015 10:29

Hur bekvämt som helst! Vi deltar i tävlingen Årets Svenska Måltidslitteratur 2015 som Måltidsakademiens BIblioteksstiftelse i Grythyttan utlyser varje år. 2013 deltog vi med vår första bok Året runt på Gustavsborg. Alla tävlingsbidrag finns med i mon...

Av Ann-Britt - 21 september 2015 09:33

Svalorna flyttar på samma datum varje år, nästan. Förrförra året den 12:e september, ifjol och i år den 14:e. Det blir så tyst när de lämnat och kvar står jag med all skit som ska skrubbas bort ;-) Nåväl de små mygg- och flugfångarna är väl värda en ...

Av Ann-Britt - 18 september 2015 14:30


Att visa sårbarhet/utsatthet är en utmaning för vår självbild, det vi tror på och känslan utmanar våra invanda mönster. Det vi kan fråga oss är vad är det som utmanas? Vad är vi rädda för? Vad måste kanske ändras för att acceptera denna insikt? Vår r...

Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4
5
6 7
8
9
10 11 12 13 14
15
16
17 18 19 20
21
22 23
24 25 26 27 28 29
30
31
<<< Januari 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Gustavsborg PRE med Blogkeen
Följ Gustavsborg PRE med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se