Gustavsborg PRE

Direktlänk till inlägg 26 januari 2011

På värsta provokationshumör

Av Ann-Britt - 26 januari 2011 18:59

Idag är jag på ett strålande humör. Har läst en bok som jag tyckte fantastiskt mycket om "Igelkottens elegans" och så fick jag för mig att utmana hela världen med mina märkliga idéer. Nu är jag inne på minerad mark ska ni få se...


Jag har fått flera mail om utmärglade hästar i Spanien som nu man ska försöka rädda. I mitt stilla sinne undrar jag varför man ska göra detta. Är det för hästens/hästarnas bästa eller för att ens egen helgongloria ska kunna stiga skinande och fin mot himlen?

Ja, nu är jag elak, men jag tror inte att de unga hästarna kommer att få ett värdigt liv. Är de uppväxta under så förfärliga omständigheter så har de troligen inte rätt förutsättningar att få ett fungerande skelett även om man pumpar i dem mat nu.

De äldre hästarna kan kanske räddas, men ska de verkligen köras till Sverige? De hästar vi själva importerat har tappat ganska mycket vikt under resan och då har de varit i topptrim när de lämnade Spanien.

Varför inte rädda en utmärglad häst i Sverige? Det vimlar av dem - jag lovar er.


Det värsta som kan hända dessa stackars hästar är väl att de kan bli uppköpta av någon oseriös person, uppgödda raskt och sedan sålda som andalusier till någon godtrogen person, som får ta alla upptänkliga problem som kan uppstå med en häst som varit så här vanskött. Jag hoppas de hamnar hos snälla personer om man inte kan förmå sig att slakta dem.


Jag kikade lite på den okände miljonären igår på TV och det är samma fenomen. Den snälla miljonären ska skänka pengar till någon fattig person och så ska vi alla sitta och gråta av rörelse. Det kan inte vara möjligt att en intelligent människa som tjänat ihop miljoner/miljarder inte vet att det finns hemlösa eller illegala husvagnsmisärer!

Jag gick över Östermalmstorg (där man inte borde se hemlösa) varje dag när vi bodde i Stockholm och passerade en liten tant som drog runt med en barnvagn lastad med allehanda påsar och bråte. Uppenbarligen väldigt hemlös. Jag passerade mannen med 10 cm långa naglar och med ett hårsvall och skägg som aldrig skådat en sax. Han var iförd 35 lager kläder för att inte frysa ihjäl. Det går liksom inte att undvika misären i vårt samhälle om man inte är både blind och döv. Inte ens på Östermalm. 

Näh, jag gillar inte program där vi ska vältra oss i andras olycka och samtidigt som vi gråter över hur snäll personen är som skänker pengar, sitter vi och är glada att det inte är vi som behöver ta emot pengarna.

Usch, nu var jag väl riktigt odrägligt elak? Men jag är inte mycket för påhängda glorior.


Låt de stackars hästarna stanna i Spanien  säger jag utan gloria. Fast jag kan vara som en liten ängel också....


  


Vår lilla magra Ninfa. Nyanländ från Spanien i ett bedrövligt skick. Den lilla längst till vänster är Alissa och sedan Dula.


 
ANNONS
 
Carina

Carina

26 januari 2011 20:18

Håller väldigt mycket med!!:) och jag är isåfall lika elak. Tänkte också på dessa volontärer som framställs så att man ska tycka synd om dom, när det i själva verket är dom som besitter den verkliga och ärliga styrkan och är rika på riktigt! .. haha vilket svamel det blev:), kram

http://www.legendariopre.blogspot.com

Ann-Britt

26 januari 2011 21:09

Så skönt att jag inte är ensam kärring-mot-strömmen

 
Ingen bild

Alex

26 januari 2011 21:06

jag håller me dej mor!

Ann-Britt

26 januari 2011 21:09

Ja, jag har ju uppfostrat dig, he, he

 
Ingen bild

Charlie

27 januari 2011 10:32

Bra skrivet! Varför inte hjälpa folk till att lära sig ta ansvar för sig själv i stället! Och ska det nu bli populärt med "Spanska hittehästar" Se hur tokigt det blev med "Spanska hittehundar"!!!!!

Ann-Britt

27 januari 2011 12:40

Jag var visst inte se ensam om att tycka som jag tycker...

 
Nina

Nina

27 januari 2011 18:24

Vilket bra inlägg! Du är så vettig. Om det inte går vägen med Dorado, vilket ser otroligt dystert ut, så önskar jag köpa min nästa häst av dig. Om jag inte hinner bli bankrutt efter vägen förstås.

http://www.dorado.bloggagratis.se

Ann-Britt

27 januari 2011 19:20

Det är verkligen tråkigt med Dorado, så som du kämpat dessutom. Jag tackar för förtroendet och säljer gärna en häst till dig, men främst av allt hoppas jag det går bra med den du har nu.

 
Nina

Nina

27 januari 2011 19:40

Tack! Jo, jag hoppas också att det ska gå vägen, han är så ung.

http://www.dorado.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ann-Britt - 20 april 2016 20:15

Allt som allt tror jag att jag varit i ridhuset 7-8 gånger med Cassiopeia. Hon har gått från tämligen hysterisk till att kunna sittas på under dessa få gånger. I mitt tycke ganska fantastiskt. Idag har Ingrid stått i stigbygeln och vi gick några ...

Av Ann-Britt - 8 oktober 2015 21:53


Jag har nu en blogg på den här adressen:   https://gustavsborgcom.wordpress.com/     ...

Av Ann-Britt - 24 september 2015 10:29

Hur bekvämt som helst! Vi deltar i tävlingen Årets Svenska Måltidslitteratur 2015 som Måltidsakademiens BIblioteksstiftelse i Grythyttan utlyser varje år. 2013 deltog vi med vår första bok Året runt på Gustavsborg. Alla tävlingsbidrag finns med i mon...

Av Ann-Britt - 21 september 2015 09:33

Svalorna flyttar på samma datum varje år, nästan. Förrförra året den 12:e september, ifjol och i år den 14:e. Det blir så tyst när de lämnat och kvar står jag med all skit som ska skrubbas bort ;-) Nåväl de små mygg- och flugfångarna är väl värda en ...

Av Ann-Britt - 18 september 2015 14:30


Att visa sårbarhet/utsatthet är en utmaning för vår självbild, det vi tror på och känslan utmanar våra invanda mönster. Det vi kan fråga oss är vad är det som utmanas? Vad är vi rädda för? Vad måste kanske ändras för att acceptera denna insikt? Vår r...

Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4
5
6 7
8
9
10 11 12 13 14
15
16
17 18 19 20
21
22 23
24 25 26 27 28 29
30
31
<<< Januari 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Gustavsborg PRE med Blogkeen
Följ Gustavsborg PRE med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se