Gustavsborg PRE

Alla inlägg under december 2010

Av Ann-Britt - 21 december 2010 14:46

Vad som lämpar sig för en 11-åring verkar ha ändrat sig en hel del på de sista åren. Jag såg Harry Potter på bio igår och den inleddes med en riktigt ruskig scen. Definitivt inget för en 11-åring i mina ögon. En torterad kvinnlig lärare, från Harrys skola, hänger upp och ner i taket över de elaka trollkarlarnas middagsbord. Hon dödas med en trollformel, rasar ner på bordet och blir mat åt den ondes gigantiska orm, som slingrar sig upp på matbordet. Usch och fy! Resten av filmen var väl lite mindre otäck kanske, men man kan ju undra.

Inte en film jag rekommenderar heller, lite för lång och lite för seg.

Nu väntar jag på premiären på nya Narnia-filmen.


  


Det var dimma idag och med våra 12 minus blir det så här vackert.


  


Man kan ju inbilla sig att det turkos är medelhavet om man ligger på rygg i snön och tittar upp...


  


Vår rådjursdeformerade lilla avenbokshäck.


  


Mums!


  


Det var total månförmörkelse imorse, visste ni det? Man ser en liten skära av månen i mitten av fotot (om man har god syn).

Av Ann-Britt - 20 december 2010 14:46

  


Våra katter delar inte alls min förtjusning över snön som fallit. Tiger verkar säga "Jag blundar så hör jag inte vad du säger" och Putte är bara allmänt förvånad över mitt korkade förslag om att gå ut en liten promenad.

När man kan ligga på ett element i en lektionslokal.


  


Hästarna är nöjda, bara de får mat och vatten. Det är faktiskt helt fantastiskt vackert väder idag. Strålande sol och vindstilla.


  


Jag ska på bio ikväll med en tjej jag är kontaktperson till. Vi ska se "Harry Potter och dödsrelikerna", eller vad den nu hette. Det ska väl pigga upp rejält det.


Av Ann-Britt - 19 december 2010 20:31


Ett spännande filmexperiment med Fuego och Totilas.


Våra halvsyskon till Fuego:




Capitano G



Nobleza G



Rombo G



Bailarino G



Corazona G


Inte så dumma de heller tycker jag.

Av Ann-Britt - 19 december 2010 20:00

Nu blir det nostalgi igen för jag fick nya foton från Cilla på Nobleza.

  


Lilla skitungen, fyra dagar gammal.


  


Jag tror hon är ett par dagar här. Inte helt fel att vara halvsyrra till

Fuego XII heller.


  


Nu stora damen 2 1/2 år med alldeles nytt fint vintertäcke.


  


Tänk att hon kan avelsvärderas till våren. Inte klokt vad tiden går. Hon är jämngammal med Corredor och Azora.

Kan också berätta att den här lilla busan glatt hoppar grindar på 110 cm iklädd sitt fina täcke. De ni! Vem sa att PRE inte kan hoppa? Det kanske bara är så att de ska ha täcke på sig??   


Det är verkligen kul att få följa våra avkommor genom foton och filmer. Vi är sååå tacksamma till alla ni snälla köpare som tänker på "far och mor".



Av Ann-Britt - 18 december 2010 15:03

Satt och tittade på gamla videos och hittade denna med Ninfa och Corredor när de släpps ihop med de andra stona. De som jagar runt med efter dem är Amorosa och Alissa. Båda de tjejerna och Corredor är sålda.



Här är Corredor sju månader gammal.


Av Ann-Britt - 18 december 2010 14:25

Hoppas det är OK???


  


"Vår" fine Figaro har blivit tolkningshäst. Tänka sig! Vi brukade tolka efter vårt gamla halvblod. Ja, inte han tok-Nisse-fuxen för det hade nog blivit lite för vådlig färd, utan vår lugne Karino. Det var himla kul.

Vi var ibland ett helt gäng som samlades i en av sommarhagarna och hade tolkningstävling. Buskul!

Karino var den häst som vår dotter lärde sig att galoppera med. Hon var då sju år, Karino 173 cm hög och så snäll, så snäll. Alexandra vågade inte galoppera på de små ridskoleponnyerna, men på Karino gick det bra.

Vi gick ut i en snöig sommarhage. Jag stod i ena ändan av hagen med morötter och så skickade jag iväg häst och dotter till andra ändan. Jag kallade på Karino och så bar det iväg. När han reste huvudet såg jag inte den lilla ungen och jag tänkte "vad tusan har jag gjort". Men han anlände snyggt och prydligt framför mig med ungen kvarsittande och fick morot. Det gick ju prima. Då gör vi om det igen. Alexandra tyckte det var urkul.

Hon var så liten så vi fick snurra stiglädren flera varv och fötterna räckte knappt nedanför sadelkporna. Härligt med snäll häst.


Ha en skön lördag!

Av Ann-Britt - 17 december 2010 17:32

Ja, det blev en långsam resa till Helsingborg igår. Tåget var en halvtimma försenat p g a frusna växlar. Det var -1 (EN!) grad och det hade kommit ca 2 cm snö då. Helt otroligt att tekniken inte tål mer än så.

Mina tassar var helt stelfrusna i de högklackade stadsskorna. Tacka vet jag gummistövlar eller Blundstonekängor. Men jag kom in till stan och jag kom hem igen utan problem. Håret är klippt och jag är nöjd och glad.


Vårt underbara torsdagsgäng mockade och fixade under tiden Kenneth släppte ut hästar i ridhuset. Vi har inte dubbel uppsättning boxar mer än till sju hästar, så några fick stå kvar i sina ordinarie boxar under dagen. När Kenneth släppte ut i ridhuset mockade gänget, halmade och gjorde fint.

Hästarna var helt tossiga när de fick springa på o-hal mark. Kenneth sa att mammorna var som tokiga. De brallade och for som unghästar. Tyvärr hade de lugnat ner sig till eftermiddagen när jag kom med kameran. Filmen är lugn med andra ord. Det var väl Azora och Futura som hade enrgi kvar. De sprang lika mycket på 10 minuter som de gör på en hel vecka i de halkiga hagarna.

Man såg att alla är lite stela och antagligen går de och spänner sig. Skönt att få släppa loss.


Det hade inte gått att släppa ut igår oavsett vind för det låg 1 cm snö över isen och det var glashalt. Som bäddat för brutna ben. Usch och fy det vill vi inte!


Idag har vi ca 5-10 cm snö och det var kanonfint ute. Alla hästar ute alltså och det är ljust länge igen med snön som lyser upp. Underbart!

  

Av Ann-Britt - 16 december 2010 09:39

  


Fick en timma lugn och ro utan att det var meningen. Jag ska till frissan och pga snöovädret tänker jag ta tåget. Vi har torsdagsgänget här idag och hästarna ska vara inne pga stormen och, och... och jag kände mig väldigt stressad. Far ut i stallet och kör in en hösilagebal, byter om hästarna i boxarna, mockar någon box, gör några höpåsar....
Far in och duschar och gör mig ordning för staden och far ut igen som en furie och skriker till stackars Kenneth att klockan är halv. Han ska köra mig till tåget.

"Jaaa säger han, men ska du åka redan?" ÅÅÅÅÅh, det ska jag förstås inte! Jag var en timma för tidig.

Nåväl in och sätta på kaffe då och ta det lugnt istället. Det går ju inte att jobba i stallet när jag nu duschat och fixat mig stadsfin.


Såhär ser det ut i Skåne när det kommer 1-2 cm snö. Då är det kaos förstår ni. Men faktiskt, det är pest, för det snöar horisontellt.

Jag tänker på vår NH-instruktör som kör från Småland till Danmark för att hämta hem två föl. Och på vår tös som kör budbil. Hu!, men nu ska det snart bli ändring på det tror vi. Kör försiktigt alla ni som är ute och kanar på vägarna!


  

Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11
12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23
24
25
26
27
28
29 30 31
<<< December 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Skapa flashcards