Gustavsborg PRE

Alla inlägg under november 2010

Av Ann-Britt - 12 november 2010 11:16

Nu är det så många grupper och ett sådant liv om semin och annat på FB, så jag hänger inte riktigt med i svängarna. Jag får nog hålla mig till min blogg.


Ta det lugnt och glöm inte att njuta av livet.


  

ANNONS
Av Ann-Britt - 11 november 2010 09:56

Ibland är det bra med Facebook, så jag får reda på vad som händer ute i världen. Nu är det tydligen hätsk debatt på Bukefalos om semin på PRE och jag kände att jag var tvungen att lägga till mitt svar. Vill inte att någon ska tro att jag gömmer mig bakom anonymt namn i debatten.

Här kommer det svar jag skrev på Bukefalos:

OJ, oj vilken debatt det blivit. Lite tråkigt att man inte använder sitt namn. Anonyma inlägg ger dåliga vibrationer.
Det är första gången jag är inne och tittar på en tråd på Bukefalos. Såg detta på FB. Känner att jag nog måste lägga till mitt ord.
Jag var väl den som satte igång semindebatten på min blogg och ibland har jag ångrat det. Känner att det viner ganska kalla vindar om öronen från andra i branschen. Samtidigt förstår jag inte varför eftersom jag bara tyckte, precis som många andra här, att vi ska följa reglerna. Jag kunde lika gärna hållit tyst och bara fortsatt arbetet med att försöka få fram bra avkommor.
Det är väldigt lätt att se om avkommor har tillkommit på "rätt sätt". Dinglar det en fin röd rosett vid pappans namn, på fölets stamtavla, så är semin tillåtet.
Det är lite en myt att det är så förtvivlat mycket dyrare att betäcka med semin. Själva sperman kostar inte så mycket mer än grannens hingst här i Sverige, men eftersom det tillkommer frakt och fryst-semin-avgiften hos veterinären är hög blir det dyrare än naturlig betäckning.
Det stämmer inte heller att man får betala antingen stoet blir dräktigt eller ej. Hos de som är seriösa har man lika bra avtal som här i Sverige.
Det är tråkigt, mycket tråkigt att den här debatten ens behövs.
Ann-Britt Bolinder/Gustavsborg PRE


Länk till stamtavla för Azora G:

http://www.lgancce.com/lgpreancce/asp-publico/arbolGenealogicoPRE/ConsultarArbolGenealogicoPRE.aspx?ID=nguAUV59Iyg=


Här är länken till debatten:

http://www.bukefalos.com/f/showthread.php?t=1074002


Trist att man inte kan engagera sig och ta upp de här sakerna på årsmötet. Jag stod tämligen ensam när jag skrev om semin här på bloggen. Visst blev jag uppringd och folk tackade mig för att jag vågade skriva det jag gjorde, men vad gjorde det för nytta.


PS! Jag ser nu att jag inte har tillgång till tråden på Bukefalos längre och jag vet alltså inte om mitt inlägg är postat. Nåväl då får ni läsa det här istället.

ANNONS
Av Ann-Britt - 10 november 2010 14:56

Du milde tid. Jag har varit på nya IKEA i Helsingborg och det gör jag inte om på mycket lång tid ska jag då säga. Enormt stort och jag var tvungen att ränna igenom hela åbäket i två plan för att komma till tygerna. Åh nej.

Jag var så irriterad så den antagligen tänkta effekten att man ska handla en massa längs sin väg, det föll platt. Jag stormade igenom de tusentals kvadratmetrarna arg som ett bi och såg ingenting.

Sedan vägde tygvågen inte rätt antal meter. Olika på de två vågarna, men inte rätt någon av dem.

Kassan tog en evighet för någon hade glömt något kampanjerbjudande och gissa om denna person stod i min kö?!

Nu är jag hemma, med tyg som tur är, och några IKEA-korvar i magen. De var bra i alla fall, men har inte gjort mig mer positiv till ett nytt besök.


DryMaxx kan kanske funka. Det var torrare i mamma-föl boxarna idag, men det varierar lite från dag till dag. Jag strödde lite mer pulver och så får vi utvärdera under veckan. Det hade varit kanon om vi hittade en bra lösning. Vi vill gärna ha föl och mamma tillsammans ett litet tag till. Men att stå i blöt ammoniakdoftande sur halm är inte särskilt nyttigt. Det spelar ingen roll hur mycket halm vi vräker in för de äter och vandrar runt och ligger och gottar sig och så blir allt geggigt.


  


Ett litet skitigt och fölpälsruggigt hjärtegull.

Av Ann-Britt - 9 november 2010 16:54

  


Underbart, nu är jag sådär härligt skitig som bara en skimmel med vinterpäls kan bli. Fattar inte vad jag skulle bada för i fredags?? säger "Bianca den Leriga".


  


Omöjligt att få skärpa på ätande föl. Bailarino tuggar vilt.


  


Mor och son. Snart är det dags att dela dem på natten. Boxen är förskräckligt skitig på morgonen, trots att den har balsalsmått. Idag provade vi en ny produkt, som ska göra att det håller sig torrare i boxen, DryMaxx. Vi har förr om åren kört Stalosan, men jag får nog säga att jag tycker inte det hjälpt ett smack. Vet inte varför vi fortsatt med det ändå...


  


Corazona tar en stärkande slurk.


Av Ann-Britt - 8 november 2010 20:13

Har farit runt som en tok och fixat massor av små saker, lämnat in symaskinen på service, hämtat morötter, hälsat på faster, köpt stallgrejor, slitsat fler grimskaft osv, osv. Har varit på språng hela eftermiddagen.

Planerar vårens NH-kurser och hoppas kunna skriva datum imorgon på hemsidan.

Ewa kommer antagligen hit en sväng i december också för enskilda lektioner.


  


Bianca, som Claudia lånade på kursen.


Av Ann-Britt - 7 november 2010 17:21

TACK till Ewa och alla kursare som var här igår. Jättekul att träffa så många NH-intresserade människor och det lär bli två fulla kurser i februari om alla som sa att de vill komma, verkligen kommer. Toppen. Jag har skickat iväg tre datumförslag till Ewa. Som det ser ut nu blir det en ny grundkurs för nytillkomna och en fortsättning för de som var med igår.Det blev en himla lyckad dag med fullknökad lektionslokal och glada, trevliga människor och hästar.

Det kom fyra hästar utifrån och så våra tre. En fd prao-elev kom som fotfolk och hon tog hand om Azora. Det blev en bra lösning vilket gjorde att alla fick mat och jag kunde dessutom fota och filma lite. Jag får vara med nästa gång när det blir enskilda lektioner.

Azora är bara 2 år, men uppförde sig som en rutinerad kurshäst. Jag var riktigt imponerad av både Lovisa och Azora, som stod i ridhuset 1,5 timma. Annars brukar 15-20 minuter räcka för unghästar. Men hon verkade ha så mycket kul att titta på.


  


Azora och Lovisa närmast, Espera och Eva till vänster och till höger Bianca och Claudia.


Ewa var mycket pedagogisk, ödmjuk och lågmäld och det gjorde att stämningen i ridhuset blev harmonisk och lugn. Vi hann gå igenom de flesta av de sju lekarna och när klockan var 16 slocknade flitens lampa hos de flesta. Både hästar och människor var fullständigt fullproppade med intryck och tämligen "slut i kolan". Alla ställde nöjt in hästarna i stallet och satte sig för en avslutande pratstund.


Jag gillade stämningen på kursen skarpt. Jag får erkänna att jag inte alltid varit så imponerad Pat Parellis filmer. Det blir lite för western-hejigt för min smak.

Men det här var grejor det! Så nu är lek-pinne införskaffad och här ska tränas...


  

De tappra fotfolket.


  


  


Espera i en lek tillsammans med Ewa.


Av Ann-Britt - 5 november 2010 14:23

Nej, så farligt är det nog inte, men visst är det en del att stå i innan en kurs.

Nu är maten lagad och boxarna ska fixas. Det har tillkommit fotfolk och nu är det ca 30 st som ska utspisas, inkl oss själva och instruktören.

Jag har bett alla ta med sitt gladaste humör och minsta rumpa så att vi ska få plats i lokalen.


  


Gubben min står och säljer lotter för Rotary på Wrams Gunnarstorps julmarknad. Rotary har bestämt sig för att utrota polio. En god sak, men det hade gärna fått vara på en annan helg. Jag hoppas han kan byta bort sitt pass imorgon mot ett söndagspass. Inte rätt helg att vara ideell... (Noterar ni den lite vrånga tonen hos frun?)

Tanken var ju att vara med själv imorgon, men jag lutar nog alltmer åt att jag får "skänka" bort min häst och pass. Hoppas det finns någon sugen!


Av Ann-Britt - 4 november 2010 10:24

Det krävs lite planering för att logistiken ska fungera på lördag. Jag tänkte själv ha med Azora, vår 2-åring, och sedan ska mat och stall dessutom fungera.

Igår bakade jag och frös in och imorgon blir det matlagning. Måste fixa något som blir gott att värma upp på lördag.

Då borde jag kunna vara med en del. Jag får väl ackordera ut min häst ett tag när jag tar kökstjänst. Säkert inga problem, eftersom det är 17 fotfolk. Det är nog någon som blir hästsugen och Azora är så snäll.

Espera, Bianca och Azora är med på kursen. De går i samma hage och det blir enklast att tömma den hagen och låta tjejerna stå inne kursdagen. De lär bli psykiskt trötta och nöjda med sin dag även om de inte får gå ut.

Bianca är en liten rulle-gris och varje dag är hon fullständigt täckt med lera. Den vita hästen är mörkt grå. Alltså behövs det ett bad imorgon kväll. Vet inte om hon badat tidigare, så det blir spännande.

Jag brukar vara lika blöt som hästen när vi är klara. Har en förmåga att låta vattnet rinna in i jackärmen och sedan rinner det ju vidare längs kroppen. Inte skönt! Tur att det är ganska varmt ute.

  


Team-work. Franqueza kliar Fuego och Alexandra kliar Fraqueza. Mysarstund.


  


Jag gick barfotakurs tillsammans med vår trevliga hovslagare. Detta är hennes träningshov, verkad och fin. Vi använde hovar från döingar. De stackars hästarna hade så mycket finare hovar som döda än som levande.


Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5
6
7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22
23
24
25
26
27 28
29 30
<<< November 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Gustavsborg PRE med Blogkeen
Följ Gustavsborg PRE med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se