Gustavsborg PRE

Direktlänk till inlägg 30 november 2010

4-års på SICAB plus lite GP

Av Ann-Britt - 30 november 2010 16:36


Jag försöker alltid se om det är någon avkomma till de hingstar vi använder, som är med och tävlar på SICAB. I år var det en son till Doblon och en till Gumiel (som vi inte använt än, men funderar på). Gumiel-avkomman var mycket, mycket fin, Manchego. Han vann klassen med 80.9 %. Han är först på filmen.

Sedan kommer Veronica med Denodado (från Robledal). Hon fick 69.1 och en 5.e plats.

Kabul är efter Doblon. Han rör sig jättefint, men kanske inte riktigt lika fin än i kroppen. För mycket huvud och hals och behöver nog ett par år till på sig för att växa i skinnet. 69.1 % även han. Han liknar sin far i rörelsemönstret.

Sist på filmen är Impaciente och han tävlar i GP. Han kom 2:a med 67.742 %. Väldigt trevlig häst, men för dyr på semin. Det finns andra lika bra till bättre pris.


Vi hade hoppats att få se Gumiel, men han ströks i sista stund. Han skulle starta San Jorge. Alex och jag genomled, med betoning på led, 9 ryttare innan vi förstod att Gumiel var struken. Det var helt bedrövlig ridning, direkt pinsamt ibland. Poängen låg mellan 57.579 till 63.789

Unghästklasserna var trevligare att titta på.


Ridningen är av tämligen usel kvalitet många gånger, speciellt på morfologitestet. Där ser det ut som ridskoleelever på första terminen. Dessa stackars tappra hästar som ändå kämpar på.


Det verkar vara näst intill vattentäta skott mellan morfologi och dressyr och det är för mig en gåta. Det borde väl hänga ihop att man vill ha en vacker, rastypisk häst som är ridbar??
De kontakter jag har i Spanien är i dressyrvärlden och de är inte så imponerade av mofologin. Fast vice versa verkar också vara fallet. Hur man än vänder sig har man ändan bak. All bedömningssport är svår.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ann-Britt - 20 april 2016 20:15

Allt som allt tror jag att jag varit i ridhuset 7-8 gånger med Cassiopeia. Hon har gått från tämligen hysterisk till att kunna sittas på under dessa få gånger. I mitt tycke ganska fantastiskt. Idag har Ingrid stått i stigbygeln och vi gick några ...

Av Ann-Britt - 8 oktober 2015 21:53


Jag har nu en blogg på den här adressen:   https://gustavsborgcom.wordpress.com/     ...

Av Ann-Britt - 24 september 2015 10:29

Hur bekvämt som helst! Vi deltar i tävlingen Årets Svenska Måltidslitteratur 2015 som Måltidsakademiens BIblioteksstiftelse i Grythyttan utlyser varje år. 2013 deltog vi med vår första bok Året runt på Gustavsborg. Alla tävlingsbidrag finns med i mon...

Av Ann-Britt - 21 september 2015 09:33

Svalorna flyttar på samma datum varje år, nästan. Förrförra året den 12:e september, ifjol och i år den 14:e. Det blir så tyst när de lämnat och kvar står jag med all skit som ska skrubbas bort ;-) Nåväl de små mygg- och flugfångarna är väl värda en ...

Av Ann-Britt - 18 september 2015 14:30


Att visa sårbarhet/utsatthet är en utmaning för vår självbild, det vi tror på och känslan utmanar våra invanda mönster. Det vi kan fråga oss är vad är det som utmanas? Vad är vi rädda för? Vad måste kanske ändras för att acceptera denna insikt? Vår r...

Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5
6
7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22
23
24
25
26
27 28
29 30
<<< November 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Gustavsborg PRE med Blogkeen
Följ Gustavsborg PRE med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se