Gustavsborg PRE

Direktlänk till inlägg 17 november 2010

8-årsjubileum

Av Ann-Britt - 17 november 2010 11:20

Nu i november har vi 8-årsjubileum som kursarrangör. Inte dåligt! Vi köpte gården i augusti 2002 och började renovera hela "klabbet". Vi använde den yttre stalldelen till våra egna hästar och hade en-två inackordering/ar. Det var på den gamla goda tiden när det räckte med 5 boxar till våra plus andras hästar!!

Den stalldel som är närmast lektionslokalen fick byggas om helt allt från att gjuta nytt golv till att mura boxar.

Vi hade fyra byggkillar som jobbade hårt, byggtorkar för att bruket skulle härda och alla slet som tusan. Ingen av killarna trodde vi skulle bli klara i tid till första kursen. De bara skakade på huvudet. Men då kände de inte oss!

Kvällen innan kursen anlände våra fina grindar till boxarna. Galler fick komma sedan. BINGO! vi hann precis som vi sa.

Ett par av kursdeltagarna hade islandshästar och de delade box och alla fick plats och kursen blev en succé.

Vi har fortfarande deltagare som kommer hit och som var med i den ljuva början. Det måste väl betyda att de trivs. Jag hoppas det i alla fall.

Jag sparar alltid snälla tack-mail och de tar jag fram och läser när nordanvinden viner och takpannorna lossnar. Då värmer de mailen så gott. TACk alla ni underbara människor som kommer hit och förgyller vår tillvaro.


I fredags köpte jag mig en ny symaskin. Den gamla hade hängt med i 28 år, även under syateljétiden. Snacka om kvalitet. Det har sytts hundratals galaklänningar på den. Nu blev det en lite enklare variant, men riktigt bra ändå.

Nya dynor behövdes till lektionslokalen och de som finns att köpa är fula, av dålig kvalitet och dessutom dyra. Därav mitt hemska besök på IKEA. Nytt tyg blev till nya överdrag.


  


Mina lata katter hjälpte inte till ett dugg. De bara väntar på att få pälsbeklä de nya antar jag.

Jag har inte sytt så mycket kläder sedan vi flyttade hit, men dotterns studentbalklänning fick jag äran att sy. Fyra år har gått...


  

 
ANNONS
 
Ingen bild

Lydia

17 november 2010 14:51

Om man vill gå en kurs och ser att den finns tillgänglig hos er blir man alltid jätte glad :-). bra lokal, stall, ridhus etc. Mycket trevliga människor och nära hem :-P. Hoppas ni fortsätter läääänge till. Mvh Lydia

Ann-Britt

17 november 2010 16:26

Tackar, tackar Lydia. Trevliga deltagare = trevlig kurs.

 
skogsfrua på dal

skogsfrua på dal

17 november 2010 17:09

Kurs sikken rusch! man må önske er fortsatt framgång med manegen -en god investering tydligen.
De som kan sömma är jag starkt avis på, jag är så dålig i detta så jag övergav min symaskin vid flytten från skåne. Kan undra vem som sitter och surrar på den nu...
Kisarna vet att placera sig, den ene tronar och den andre lever farligt mellan tungorna;-)

http://barasaras.bloggplatsen.se

Ann-Britt

17 november 2010 19:27

Han med tungan tronade han också efter en sekunds slick runt nosen. Matte var inte ett dugg intressant och inte dynorna heller. De gamla inpälsade var bättre.

 
Ingen bild

Ingela R

18 november 2010 14:48

Det måste kännas härligt att se tillbaka på åren som gått eftersom det gått bra för er.
Jag sydde mina kläder i ungdomen men är inget proffs som du. Jag blev bara lite nyfiken på vad ett utbildad sömmerska som du köper för symaskin. Min hänger på sista versen så ett tipps vore bra.

Ann-Britt

18 november 2010 16:09

Det blev en enkel Elna 2100. Helt Ok om man inte vill brodera och annat. Ju mer finesser ju mer kan gå fel. Den var betydligt starkare än vad jag förväntat mig.
Ja, vi har haft 8 fina år på gården och fler hoppas vi kommer.

 
Ingen bild

Johanna

19 november 2010 21:59

Klänningen såg jättefin ut! Kan man få se den framifrån? :-)
Visst ses vi på SICAB? Vi verkar bli ett gäng svenskar :-)
Johanna

Ann-Britt

19 november 2010 22:01

Nja, jag vet inte om jag vill lämna ut dottern...
Ja, vi lär ses på SICAB. Vi åker tisdag-lördag.

 
Ingen bild

Johanna

21 november 2010 09:37

Jag förstår, måste fråga iaf för den såg fin ut :-)
Jag åker tis-sön, vi får se till att träffas :-)

Ann-Britt

21 november 2010 10:09

Det ska bli ganska underbart att slippa klafsa i lera ett par dagar.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ann-Britt - 20 april 2016 20:15

Allt som allt tror jag att jag varit i ridhuset 7-8 gånger med Cassiopeia. Hon har gått från tämligen hysterisk till att kunna sittas på under dessa få gånger. I mitt tycke ganska fantastiskt. Idag har Ingrid stått i stigbygeln och vi gick några ...

Av Ann-Britt - 8 oktober 2015 21:53


Jag har nu en blogg på den här adressen:   https://gustavsborgcom.wordpress.com/     ...

Av Ann-Britt - 24 september 2015 10:29

Hur bekvämt som helst! Vi deltar i tävlingen Årets Svenska Måltidslitteratur 2015 som Måltidsakademiens BIblioteksstiftelse i Grythyttan utlyser varje år. 2013 deltog vi med vår första bok Året runt på Gustavsborg. Alla tävlingsbidrag finns med i mon...

Av Ann-Britt - 21 september 2015 09:33

Svalorna flyttar på samma datum varje år, nästan. Förrförra året den 12:e september, ifjol och i år den 14:e. Det blir så tyst när de lämnat och kvar står jag med all skit som ska skrubbas bort ;-) Nåväl de små mygg- och flugfångarna är väl värda en ...

Av Ann-Britt - 18 september 2015 14:30


Att visa sårbarhet/utsatthet är en utmaning för vår självbild, det vi tror på och känslan utmanar våra invanda mönster. Det vi kan fråga oss är vad är det som utmanas? Vad är vi rädda för? Vad måste kanske ändras för att acceptera denna insikt? Vår r...

Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5
6
7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22
23
24
25
26
27 28
29 30
<<< November 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Gustavsborg PRE med Blogkeen
Följ Gustavsborg PRE med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se