Gustavsborg PRE

Direktlänk till inlägg 15 november 2010

Obehaglig stämning

Av Ann-Britt - 15 november 2010 07:47

Mycket märkliga saker pågår nu i PRE-världen och det börjar kännas obehagligt. Intrigmakeri och förtal. Det är inte bra.

Avundsjuka kan vara positivt om det är i liten skala. Det kan sporra en att gå vidare mot nya djärva mål, men missundsamhet är något helt annat. Det är en negativ kraft som aldrig för något gott med sig.

Positiva saker som skrivs om PRE är till gagn för oss alla. Det spiller över på alla uppfödare. Fuegos framgångar i VM har betytt väldigt mycket. Folk som aldrig skulle tittat åt en PRE innan har nu börjat fundera på att det kanske inte är en så dum häst ändå.

Att missunna sina kollegor framgångar är att spilla av sin egen energi och den kan väl behövas till goda saker, speciellt i det här vissna vädret.

Vi, på vårt stuteri, har inga egna hingstar och jag kunde bara luta mig bakåt och strunta i allt som sker och fortsätta importera semin från kvalificerade hingstar.

Sverige är ett litet pluttland i PRE-världen och om vi ska börja skriva våra egna lagar och sätta oss över ANCCE:s regelverk då bekymrar det mig. Det är INTE att arbeta för rasens bästa i mina ögon. Att jag skulle ha fel i detta det kan jag inte riktigt få in i min hjärna.

Jag tycker inte vi ska rota i alla som varit, men vi måste väl för tusan se till att det blir rätt och riktigt framöver???


Nog känns sommaren avlägsen...


  

 
 
Natalie

Natalie

15 november 2010 20:26

Jag håller med dig till 100% angående avundsjukan!
Det är enormt synd att det finns så mycket skitsnack i PRE världen- för det gör det verkligen. Tänk om alla lade sin energi på att arbeta tillsammans för att föra rasen framåt istället för att gnälla över andras framgångar och orättvisor. Så långt vi skulle kunna komma.

Jag unnar verkligen andra inom rasen framgång och tycker precis som du att all bra publicitet är bra för samtliga uppfödare.

http://colina.bloggplatsen.se

 
skogsfrua på dal

skogsfrua på dal

15 november 2010 21:29

Vissa mänskliga egenskaper kan ställa till mycken elände.

http://barasaras.bloggplatsen.se

 
ylle

ylle

16 november 2010 08:20

Varför är människan som hon är? Grälsjuk och missunnsam, istället för att samarbeta för allas bästa? Gäller väl inom alla områden, tyvärr...

http://ponnyflickornasblogg.bloggplatsen.se

 
Carina

Carina

16 november 2010 12:27

Håller med dig igen Ann-Britt, du är klok.

Det är verkligen en obehaglig stämning. Debatten kom att handla, från att följa reglerna till att handla om att vi pre-folk är avundsjuka på varandra och det är nästan det mest skrämmande.

Här målas fienden upp och ingen vet vem eller vilka som syftas utan det blir ett kaos utan dess like och pöbeln vill att ”blod ska gjutas”. Vi befinner oss i en anarki, just nu!

Tillåts detta att fortgå så kommer det att skada rasen men också enskilda människor något enormt.

Vi får hoppas att folk tar sina förnuft tillfånga.

http://www.legendariopre.blogspot.com

Ann-Britt

16 november 2010 12:44

Det blev verkligen skiftning av fokus, milt sagt, och det är väl tanken antar jag.
Avundsjuka har inte med saken att göra alls och jag förstår inte hur det kunde svänga till att gälla detta.
Att följa ANCCES:s regler = avundsjuk. Märkligt!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ann-Britt - 20 april 2016 20:15

Allt som allt tror jag att jag varit i ridhuset 7-8 gånger med Cassiopeia. Hon har gått från tämligen hysterisk till att kunna sittas på under dessa få gånger. I mitt tycke ganska fantastiskt. Idag har Ingrid stått i stigbygeln och vi gick några ...

Av Ann-Britt - 8 oktober 2015 21:53


Jag har nu en blogg på den här adressen:   https://gustavsborgcom.wordpress.com/     ...

Av Ann-Britt - 24 september 2015 10:29

Hur bekvämt som helst! Vi deltar i tävlingen Årets Svenska Måltidslitteratur 2015 som Måltidsakademiens BIblioteksstiftelse i Grythyttan utlyser varje år. 2013 deltog vi med vår första bok Året runt på Gustavsborg. Alla tävlingsbidrag finns med i mon...

Av Ann-Britt - 21 september 2015 09:33

Svalorna flyttar på samma datum varje år, nästan. Förrförra året den 12:e september, ifjol och i år den 14:e. Det blir så tyst när de lämnat och kvar står jag med all skit som ska skrubbas bort ;-) Nåväl de små mygg- och flugfångarna är väl värda en ...

Av Ann-Britt - 18 september 2015 14:30


Att visa sårbarhet/utsatthet är en utmaning för vår självbild, det vi tror på och känslan utmanar våra invanda mönster. Det vi kan fråga oss är vad är det som utmanas? Vad är vi rädda för? Vad måste kanske ändras för att acceptera denna insikt? Vår r...

Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5
6
7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22
23
24
25
26
27 28
29 30
<<< November 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Skapa flashcards