Gustavsborg PRE

Direktlänk till inlägg 23 oktober 2010

Skitväder och lastträning

Av Ann-Britt - 23 oktober 2010 10:53

Var kommer allt regn ifrån. Hela vårt lösdriftsprojekt har stagnerat. Dels p g a att de blir tjocka så de rullar och sedan vädret. De får nog bli "inne-höns" ändå. Ska jag erkänna är det mysigt att ha dem i boxarna så vi gå ut och pussa på dem utan att bli våt och kall själv.

De måste ha hö för att hålla värmen om de går ute och hö plus allt vårt gräs gör att de kommer att bli för tjocka. Nu bantas de på natten med mindre mängd hö och tjock, varm och go halmbädd. Halmen blir  det i alla fall inget späcklager av.

Annars trivdes de bra ute. Det är också svårt att få en helt jämn flock vad gäller matbehov. Nu har vi Azora en växande 2-åring tillsammans med tjocka 5-6 åringar och det blir inte riktigt bra. Visst kan vi plocka ut Azora om hon behöver kraftfoder, men det blir bökigt.

Vi får se hur vi gör, men det lutar nog åt att de är inne en hel del.


Vi lasttränar Alissa för fullt. Nu är hon lugn och fin och förhoppningsvis kan hon tänka sig att gå på utan problem snart. Hon har faktiskt åkt förut utan problem, men det hade hon visst glömt när vi skulle åka till hingsten i somras. Det var bara att börja om från början. Under den kaxiga ytan gömmer sig en liten rädd tös, som det oftast gör på de där "tuffingarna".


  


Vår fina "Lissi". Fotot har varit med förr, men jag tycker hon tål att tittas på igen.


 
ANNONS
 
carina

carina

23 oktober 2010 11:06

Hon är verkligen jättefin!

http://www.legendariopre.blogspot.com

Ann-Britt

23 oktober 2010 14:36

Tackar!

 
ylle

ylle

23 oktober 2010 19:24

Alissa är så jättefin så hon tål allt att tittas på många gånger!! Så klokt Du lasttränar, tänk om ALLA kunde skilja på en envis och en rädd häst?!

http://ponnyflickornasblogg.bloggplatsen.se

Ann-Britt

23 oktober 2010 22:01

Det är inte så lätt. Lätt att ta miste på istadighet och rädsla.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ann-Britt - 20 april 2016 20:15

Allt som allt tror jag att jag varit i ridhuset 7-8 gånger med Cassiopeia. Hon har gått från tämligen hysterisk till att kunna sittas på under dessa få gånger. I mitt tycke ganska fantastiskt. Idag har Ingrid stått i stigbygeln och vi gick några ...

Av Ann-Britt - 8 oktober 2015 21:53


Jag har nu en blogg på den här adressen:   https://gustavsborgcom.wordpress.com/     ...

Av Ann-Britt - 24 september 2015 10:29

Hur bekvämt som helst! Vi deltar i tävlingen Årets Svenska Måltidslitteratur 2015 som Måltidsakademiens BIblioteksstiftelse i Grythyttan utlyser varje år. 2013 deltog vi med vår första bok Året runt på Gustavsborg. Alla tävlingsbidrag finns med i mon...

Av Ann-Britt - 21 september 2015 09:33

Svalorna flyttar på samma datum varje år, nästan. Förrförra året den 12:e september, ifjol och i år den 14:e. Det blir så tyst när de lämnat och kvar står jag med all skit som ska skrubbas bort ;-) Nåväl de små mygg- och flugfångarna är väl värda en ...

Av Ann-Britt - 18 september 2015 14:30


Att visa sårbarhet/utsatthet är en utmaning för vår självbild, det vi tror på och känslan utmanar våra invanda mönster. Det vi kan fråga oss är vad är det som utmanas? Vad är vi rädda för? Vad måste kanske ändras för att acceptera denna insikt? Vår r...

Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23
24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Oktober 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Gustavsborg PRE med Blogkeen
Följ Gustavsborg PRE med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se