Gustavsborg PRE

Direktlänk till inlägg 13 augusti 2010

Regn och andra goda nyheter

Av Ann-Britt - 13 augusti 2010 09:39

Nu har vi fått vår beskärda del av blötan. 35 mm kom det inatt och det åskade och blixtrade så det stod härligan till. Luften kändes rensad och skön imorse.

Men varför regnar det alltid när det är halmsäsong?


Vi kollade Ninfa på 40 dygn igår och det var en bebis kvar. Puh! Hon var lite tjurig mot ett av ungstona i förrgår och så betedde hon sig när hon inte var dräktig. Vi blev jättenervösa och vågade inte missa 40 dygns kollen. Ninfa har varit dräktig  sedan hon kom till oss, i princip, så vi vet inte riktigt hur hon är i humöret utan föl i magen.

Hon var grymt tjurig mot Bianca den månad hon gick tom i år. När hon är dräktig är hon den mildaste av varelser. Kanske hon inte fattat att hon själv är skimmel, eftersom hon får alla möjliga färger på fölen, och kanske hon är rasist och jagar andra skimlar. Inte vet jag hur en häst tänker...


  


Vi träffade en tjej, som ska vara färgexpert, hos veterinären igår och hon sa "solklar fux" på Bailarino. Vi får väl se. Men hans svans är fux, helt klart. Strunt samma, söt är han och väldigt trevlig. (OBS! Dett är inte den ev fuxen utan ett tidigare föl).


Vi tackar Lena Nyström på Häsleberga, vår fantastiska seminveterinär. Tredje året av fyra som hon får 100% resultat.


 
ANNONS
 
Anna

Anna

13 augusti 2010 11:05

Hej hej! Jag håller också på med hästar:) läs och kommetera gärna min blogg :)

http://mnia.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ann-Britt - 20 april 2016 20:15

Allt som allt tror jag att jag varit i ridhuset 7-8 gånger med Cassiopeia. Hon har gått från tämligen hysterisk till att kunna sittas på under dessa få gånger. I mitt tycke ganska fantastiskt. Idag har Ingrid stått i stigbygeln och vi gick några ...

Av Ann-Britt - 8 oktober 2015 21:53


Jag har nu en blogg på den här adressen:   https://gustavsborgcom.wordpress.com/     ...

Av Ann-Britt - 24 september 2015 10:29

Hur bekvämt som helst! Vi deltar i tävlingen Årets Svenska Måltidslitteratur 2015 som Måltidsakademiens BIblioteksstiftelse i Grythyttan utlyser varje år. 2013 deltog vi med vår första bok Året runt på Gustavsborg. Alla tävlingsbidrag finns med i mon...

Av Ann-Britt - 21 september 2015 09:33

Svalorna flyttar på samma datum varje år, nästan. Förrförra året den 12:e september, ifjol och i år den 14:e. Det blir så tyst när de lämnat och kvar står jag med all skit som ska skrubbas bort ;-) Nåväl de små mygg- och flugfångarna är väl värda en ...

Av Ann-Britt - 18 september 2015 14:30


Att visa sårbarhet/utsatthet är en utmaning för vår självbild, det vi tror på och känslan utmanar våra invanda mönster. Det vi kan fråga oss är vad är det som utmanas? Vad är vi rädda för? Vad måste kanske ändras för att acceptera denna insikt? Vår r...

Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13
14
15
16
17 18 19 20 21
22
23 24 25 26 27
28
29
30 31
<<< Augusti 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Gustavsborg PRE med Blogkeen
Följ Gustavsborg PRE med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se