Gustavsborg PRE

Alla inlägg under juli 2010

Av Ann-Britt - 22 juli 2010 09:12


Några kloka ord från Maestro själv. Visst handlar det många gånger om en utbildning av människan och inte av hästen?


Det är samma tänk som i Feldenkrais där man säger "We don't want flexible bodies, we want flexible minds". Lite filosofiskt så här på morgonen, men visst är det så att har man ett flexibelt sinne så kommer man längre än om man bara har en flexibel kropp.


Jag hoppas kunna filma och lägga på bloggen så ni får ett smakprov på en Bent-kurs. Den filmen som var gjord i Holland var trevlig, med en liten snutt med varje ekipage plus teori. Jag ska försöka upprepa detta med våra deltagare i helgen. ANNONS
Av Ann-Britt - 21 juli 2010 10:59

http://www.jordbruksverket.se/5.32b12c7f12940112a7c80006814.html


Nu kommer det nya regler för hästhålling. Nu har t o m forskningen kommit fram till att hästar galopperar som tokar och skadar sig om de inte får vara ute tillräckligt mycket i hage.

Det är väl detta som är dilemmat för många med tävlingshästar. Ägaren tycker att de springer för mycket och riskerar att skada sig om de får gå i hage. Antagligen springer de så för att de får för få timmar ute. Moment 22.


ANNONS
Av Ann-Britt - 21 juli 2010 10:31


Detta är ett litet exempel på Esperas lugn. Studsmattor, flygande badbollar, hundar ja vad då, det är väl inget säger hon.


Jag tror detta är från första veckan hon är hos Malin så utbildningen är knappt påbörjad. Det är lite full fart framåt, men sedan har de gått från klarhet till klarhet.


Tänk att kombinera detta lugn med en så bra framåtbjudning! Jag säger det igen, hon är kanon!

Av Ann-Britt - 20 juli 2010 20:34

Har fått lite fart trots värmen.

Har nu äntligen målat kittet på stallfönstren. Nu eller aldrig sa jag och greppade första inte så bästa pensel och så blev det gjort.

Lite ogräsrensning och vattning så våra stackars rosor överlever torkan.

Kenneth klipper häcken och det är ett digert arbete. Han har surrat fast en trappa på fyrhjulingens släp och jag önskar nästan att han surrat fast sig själv också, men det har gått bra ändå. Den där megastora häcksaxen ser livsfarlig ut.

Hästarna har fått komma in några timmar på dagen, som vanligt nu i värmen. Lite stalljobb blev det, men det känns lätt jämfört med när de stått inne en hel natt.

Tre ston har fått framhovarna verkade och det var lika svettigt som vanligt.

En del inhandling inför kursen är fixad.

Duschen har "gått varm" idag.

Nu kallar soffan, ost och lite vin och Barnaby. Somnar nog innan upplösningen av mordgåtorna...


Stort GRATTIS till vår tös som fått fast arbete!!       

Av Ann-Britt - 19 juli 2010 08:42

Ninfa är också dräktig, så nu får jag väl sluta gnälla på dräktighetsresultaten. Estela på första och Ninfa på andra försöket, med fryst semin. Inte illa!

Det är brunsterna som varit jobbiga i år och vi har behövt spruta alla ston, även Ninfa som har föl vid sidan. Det tycker jag inte om alls.

Nu väntar vi på att Dula ska bli bra efter dunderkuren antibiotika och att hon tagit sig denna gången. Vi fick en förklaring till hennes problem och det var skönt. Jag har bara trott att hon var allmänt strulig med sina brunster osv. Med facit i hand skulle vi förstås tagit prov på henne redan första brunsten.

Hon är egentligen det ultimata avelsstoet för hon är så snäll, så snäll. Alla tycker om henne. När vi kom ner till seminstationen och skulle kolla henne och Estela kom det en tjej som jobbar där och hon blev helt överlycklig när Dula var med. Hon hade trott att Dula också skulle komma för seminering när hon såg Estela och hade saknat Dula så mycket. Nu fick hon i alla fall några minuter att kela med lilla Dulisen innan hon åkte vidare till hingsten. Vi får väl se, hon kanske varken blir ridhäst eller till salu.


Igår var vädret lite svalare och jag målade fler trädgårdsmöbler, putsade t o m något fönster och dammsög lite.

Av Ann-Britt - 17 juli 2010 09:18

Idag ska jag och en god vän till Vikentomater, där det är saluhall. Proviantera gottis till kvällsmaten.


Igår var jag duktig och skurade alla gästboxar inför nästa helgs kurs. Jag skrubbade så skurborstens borst lossnade. Fint blev det, men jag har inga större förhoppningar om att det syns om sju dagar att jag varit så duktig. Vi har otroligt produktiva spindlar och svalor. Men nu vet jag åtminstone att det var helt rent.

Jag var täckt i allt onämnbart efter skurningen och sällan har väl en dusch suttit så fint. Urk!


Vi hämtade hem Dula och nu håller vi tummarna. Hon hade en infektion och blir behandlad. Skönt att ha alla hemma igen.


  

Här är Ninfa när hon precis anlänt till oss för fyra år sedan. Ganska mager och eländig, men vacker.

  

Det var en chock att se henne när hon anlände för hon var i så dåligt skick. De här två fotona togs när hon varit här några dagar och det allra värsta var över.

  

Samma häst fyra år senare. Betydligt ljusare i färgen och tämligen välmående. Du var ett kanonköp vår fina Ninfa!

Av Ann-Britt - 15 juli 2010 12:52

Nästa veckoslut kommer Bent Branderup till oss och håller clinic. Här är en film från Holland där ryttarna har kommit en bit på vägen i sin utbildning. Marius Schneider som visar att AR inte bara är skritt i ultrarapid (ja, det var det inte på förra filmen heller)... Men ajabaja rida med två händer och kandar. Det är väl inte rätt enligt regelboken för AR? Sådär 5-6 minuter in i filmen rider han med (inte på) sin falk och det tycker jag är så vackert.

En förgrymmat grann häst också av den rätta sorten (eller i alla fall iberisk tror jag).Av Ann-Britt - 14 juli 2010 10:30

Svetten lackade igår när jag verkade Alissa. Men hovarna växer ju oavsett väder och det är bara att härda ut och blinka när svettdropparna når ögonen. Fina fossingar har hon nu i alla fall.

Jag har slitit helt i onödan tidigare visade det sig när jag bytte till en ny och betydligt bättre rasp. Jag har tyckt att det såg så lätt ut när vår hovis raspar och trodde att mitt usla resultat berodde på min mindre bra teknik, men nu var det bara så att min rasp var slut som artist och inte jag.

Med min nya rasp var det som att raspa i smör och lätt som en dans gick det.


  


Jag var ivrigt påhejad av våra små tjocka svalungar. De sitter i klasar överallt i stallet.


  


Lilla hjärtat, Corazona, i närbild. Helt omöjligt att fotografera de små. De sitter som linslöss i objektivet och det blir bara närbilder.


  


Lillpågen, Bailarino. Tyvärr med en massa trådar emellan, men det gick inte att få till ett foto i helfigur förrän jag kom så här långt ifrån honom. Ju mer jag viftar åt dem ju roligare tycker de att jag är och ju närmare står de. Jag har fyra pållar, i olika åldrar mellan 1 månad och 2 år, hängande över mig. Det är ju rart att de är sociala, men inte när jag vill ta bra foton.


Dula är nu betäckt ett par gånger och verkar ha en normal brunst. Vi avaktar provsvar om hon är infekterad. I så fall blir det sköljning och antibiotika och sedan vore det väl själva den om hon inte blir dräktig!


På söndag ska Ninfa kollas. Hon "känns" dräktig denna gången, men jag vågar knappt hoppas.

Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7
8
9 10 11
12 13 14 15
16
17
18
19 20 21 22 23
24
25
26
27 28 29 30 31
<<< Juli 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Gustavsborg PRE med Blogkeen
Följ Gustavsborg PRE med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se