Gustavsborg PRE

Direktlänk till inlägg 27 maj 2010

Full fart

Av Ann-Britt - 27 maj 2010 17:14

Idag åkte stora ogrässprutan fram och jag hoppas att det ar rätt sorts medel jag hällde i den. Hm... Ja, det kan ju inte bli värre än att skiten inte dör. Vi har grävt och haft oss i rabatter och gångar, men med stora gårdsplanen är det mer effektiva metoder som behövs. Tyvärr tar det ett par veckor innan ogräset dör så vi får stå ut med maskrosor och annat grönt ett tag till.

Ingen seminering än av Ninfa, men hon lär vara på G snart. Det är mycket jobb för de veterinärer som håller på med fryst. Stona kollas väldigt ofta för bästa resultat. Det gäller att både sto och veterinär är av den tåliga sorten. Vi vill undvika, så gott det nu går, att spruta dem. Det är kanske jag som är lite löjlig men jag tycker det känns som man stressar fram något. Hittills har vi klarat det alla gånger utom en, med att inte spruta igång varken brunst eller ägglossning.

Estela är inte speciellt kelen idag så vi väntar med att köra henne till söndag och då får vi förhoppningsvis med oss Ninfa hem. Vi har 17-18 mil ToR så det gäller att planera lite. Det är minst tre timmars tur varje gång. Perfekt om vi kan lämna en och hämta en (två med bebis).

Imorgon är det full rulle.

Vi har vårt fredagsgäng här och det kommer att bli till god hjälp och nytta. Det är 10 deltagare på kursen och massor att göra med det förstås. Vi får tömma boxar som vi själv använt för att göra plats till våra gäster.

Någon gång under dagen kommer distriktsveterinären och kollar killarna som ska till Spanien. Nu har man en bra regel och det är att distriktarn ringer stallets ordinarie veterinär och kollar hälsoläget. Så var det inte tidigare och då kunde det ju faktiskt vara så illa att man hade sjukdom i stallet, men den hästen som kollades var frisk just då för att sedan insjukna när den väl flyttats. Med det nya systemt förhindras sådana missar. Jättebra.

Espera ska på "utbildningsläger" och hämtas imorgon. Samtidigt lämnas en sällskapsherre till Aciano.

Jag har en mangel till salu och den ska någon titta på imorgon em.

Jag behöver inte ha tråkigt imorgon.  

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ann-Britt - 20 april 2016 20:15

Allt som allt tror jag att jag varit i ridhuset 7-8 gånger med Cassiopeia. Hon har gått från tämligen hysterisk till att kunna sittas på under dessa få gånger. I mitt tycke ganska fantastiskt. Idag har Ingrid stått i stigbygeln och vi gick några ...

Av Ann-Britt - 8 oktober 2015 21:53


Jag har nu en blogg på den här adressen:   https://gustavsborgcom.wordpress.com/     ...

Av Ann-Britt - 24 september 2015 10:29

Hur bekvämt som helst! Vi deltar i tävlingen Årets Svenska Måltidslitteratur 2015 som Måltidsakademiens BIblioteksstiftelse i Grythyttan utlyser varje år. 2013 deltog vi med vår första bok Året runt på Gustavsborg. Alla tävlingsbidrag finns med i mon...

Av Ann-Britt - 21 september 2015 09:33

Svalorna flyttar på samma datum varje år, nästan. Förrförra året den 12:e september, ifjol och i år den 14:e. Det blir så tyst när de lämnat och kvar står jag med all skit som ska skrubbas bort ;-) Nåväl de små mygg- och flugfångarna är väl värda en ...

Av Ann-Britt - 18 september 2015 14:30


Att visa sårbarhet/utsatthet är en utmaning för vår självbild, det vi tror på och känslan utmanar våra invanda mönster. Det vi kan fråga oss är vad är det som utmanas? Vad är vi rädda för? Vad måste kanske ändras för att acceptera denna insikt? Vår r...

Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3 4 5 6 7
8
9
10 11 12
13
14
15 16
17
18 19 20
21
22
23
24 25 26 27 28
29
30
31
<<< Maj 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Gustavsborg PRE med Blogkeen
Följ Gustavsborg PRE med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se