Gustavsborg PRE

Direktlänk till inlägg 16 maj 2010

Småkillarna i stallet igen

Av Ann-Britt - 16 maj 2010 19:48

Vi tog in hingstarna igår på box. Nu gjorde vi rätt, enligt Rombo, och tog in dem i stostallet så han fick stå bredvid sin mamma. Nu fungerade det jättefint och det var som om de aldrig varit på lösdrift överhuvudtaget.

Vi har tränat dem på att gå ut ur stallet ensamma och lite annat. Springa i lina på gårdsplanen när alla de andra står i stallet och skriker till dem och sådant där spännande. Exemplariska faktiskt. Det får jag nog erkänna att jag inte riktigt förväntat mig. Det brukar bli lite väl uppiggande med konsert i stallet när de ska springa i lina.

Killarna på box innebar att vi hade 12 boxar att mocka imorse och 24 höpåsar att göra. Tur att gubben och jag börjar få ett bra teamwork för det kändes inte särskilt betungande.


Bailarino ser ut som en luggsliten mjukishäst och det kommer fram mer och mer av hans rätta färg. Benen blir svarta och resten mörkt rödbrun. Som Capitano alltså, precis som jag trodde.

Han är sanslöst go den lille och han är så självständig i hagen. Han går ensam och betar, 30 meter från de andra, så tar han en runda och sätter fart på tjejerna eller biter Futura i svansen och sedan är han nöjd med livet.

Han tycker mest om Futura. Hon är sådär lagom spännande storlek. Azora är inte så imponerad av honom och henne är han mer försiktig med. Klokt nog.


Läste i Ridsport att hösilage kan orsaka karies. Hm, inte helt oväntat. Alla som har hållit på med hösilage har väl märkt att naglarna blir helt uppmjukade och går sönder. Inte så konstigt att tänderna påverkas. Men om de fick halm efteråt så minskade risken betydligt. Puh, tur att vi använder det som strö. Värt att tänka på.


  


Bild från Holland, på ett Doblon-föl (Acianos pappa). Det är ett stuteri jag fått kontakt med, som också använder semin från vår leverantör.


Det var en artikel i Ridsport om svaga föl som vårdats på djursjukhus och en av de tre vanligaste orsakerna var förstoppning. Microlax, säger jag, är toppen. Det är rysligt onödigt med förstoppning på föl och så lätt att avhjälpa om man är uppmärksam. Håll koll på bebisbajs i boxen! Det syns tydligt för den är helt annorlunda stoets. Även när de blivit några månader gamla ser man klar skillnad. Vi fick problem med ett föl när han var 3-4 månader och jag ringde vetrinären för att få råd. Hon menade att jag inte kunde veta om han bajsat eller ej, men jag stod på mig och sa att det kunde jag visst det. Jag förstod att hon tyckte att jag var lite tramsig (inte den veterinär vi har idag) men jag gav i alla fall Microlax. Fick ge 2 eller kanske t o m 3 doser innan det hände något. Och då var det helt klart att jag hade haft rätt. Jag funderar på vad som hänt om jag inte lyssnat på mitt eget sunda förnuft?

Dyrt och smärtsamt för fölet helt i onödan.

 
ANNONS
 
Ingegerd

Ingegerd

17 maj 2010 21:37

Visst, Microlax går fint till hundar också om det ovanligt nog skulle behövas. Klart du ser skillnad på fölbajs och vuxenhästbajs! Skicka ett foto till vetten, hihi!

http://josephinespapilloner.blogg.se/2010/may/varg

 
Teija

Teija

19 maj 2010 11:25

Kan du inte lägga in en bild på Rombo? Vore kul att se hur han ser ut nu!
Åh, vilken gosig liten hundvalp. Och ert föl är helt underbart. Rena terapin att se på.
Hoppas att du har en bra dag:D

http://varannandag.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ann-Britt - 20 april 2016 20:15

Allt som allt tror jag att jag varit i ridhuset 7-8 gånger med Cassiopeia. Hon har gått från tämligen hysterisk till att kunna sittas på under dessa få gånger. I mitt tycke ganska fantastiskt. Idag har Ingrid stått i stigbygeln och vi gick några ...

Av Ann-Britt - 8 oktober 2015 21:53


Jag har nu en blogg på den här adressen:   https://gustavsborgcom.wordpress.com/     ...

Av Ann-Britt - 24 september 2015 10:29

Hur bekvämt som helst! Vi deltar i tävlingen Årets Svenska Måltidslitteratur 2015 som Måltidsakademiens BIblioteksstiftelse i Grythyttan utlyser varje år. 2013 deltog vi med vår första bok Året runt på Gustavsborg. Alla tävlingsbidrag finns med i mon...

Av Ann-Britt - 21 september 2015 09:33

Svalorna flyttar på samma datum varje år, nästan. Förrförra året den 12:e september, ifjol och i år den 14:e. Det blir så tyst när de lämnat och kvar står jag med all skit som ska skrubbas bort ;-) Nåväl de små mygg- och flugfångarna är väl värda en ...

Av Ann-Britt - 18 september 2015 14:30


Att visa sårbarhet/utsatthet är en utmaning för vår självbild, det vi tror på och känslan utmanar våra invanda mönster. Det vi kan fråga oss är vad är det som utmanas? Vad är vi rädda för? Vad måste kanske ändras för att acceptera denna insikt? Vår r...

Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3 4 5 6 7
8
9
10 11 12
13
14
15 16
17
18 19 20
21
22
23
24 25 26 27 28
29
30
31
<<< Maj 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Gustavsborg PRE med Blogkeen
Följ Gustavsborg PRE med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se