Gustavsborg PRE

Direktlänk till inlägg 15 maj 2010

Trodde inte att det fanns mer vatten i himlen...

Av Ann-Britt - 15 maj 2010 11:04

Tusan vad det öser ner. Tar det aldrig slut? Om det hade varit lite varmt så hade kanske gräset fått fart, men nu är det rena höstkylan.


  


Jippi, vi får godis!


  


Finns det mer kvar i din hink?


Våra små sötnosar är lika glada varje gång (2 ggr/dag) när vi kommer med kraftfoder och hö. Det går inte åt speciellt mycket hö, men de får så att det alltid ligger lite kvar. Då vet vi att de får i sig det som de behöver.


Igår blev det fart på oss. Ingela ringde när vi precis var klara med mockningen och frågade om vi kunde ta emot dem på kurs (idag lördag). Ja men det är ju klart att vi får hjälpa till när det är utlovat ruskväder. Så vi satte igång med att ströa boxar, vattna ridhuset och städa lektionslokalen. Givetvis hade jag just slängt ner massor med halm i gången i gäststallet så den fick jag flytta ut i vår egen stalldel. Svettigt, men konditionsbefrämjande.

Idag är alla glada över att de har en varm lokal och ett torrt ridhus. Trevligt att ha gänget här för oss!!


Jag hann med lilla fasters 82-års dag också. Alexandra kom hit och jobbade med Bianca och Espera. Himla skönt med en numera återigen lite hästintresserad dotter.

Hon har jobbat Bianca vid hand några gånger och det har gått jättebra. Bianca är så lyhörd och gillar att jobba.

Lilla jag har ridit Espera. Tänk vilka muskler man inte vet att man har förrän man kommer upp på en häst, eller rättare sagt någon dag efter att man suttit av en häst...

Det var något år sedan jag satt på en kuse.


Vi har beställt semin till Ninfa och Estela. Spännande, nu ska de bara komma i brunst också. Det är ju inte så där himla upplyftande väder för reproduktion. Vi kör dem till stationen i nästa vecka och hoppas att de vaknar när de möter lilla ponnyhingsten där. Han finns där för att "reta upp" damerna. Stackars lilla han, som bara får nosa och sedan blir det aldrig mer än så.



 
 
Ida

Ida

15 maj 2010 12:42

Det är via Top Iberian du beställer? Har beställt via dem och de lovade att skicka i början av maj. De har fortfarande inte skickat och nu har vi inte fått tag på en enda människa där på en vecka och Amorosa brunstar i början av nästa vecka... dålig service verkar det som. Har ni något hemligt nummer där de faktiskt svarar när man ringer?

http://www.stallhavang.se

 
Evisen

Evisen

15 maj 2010 13:12

Kul att du ridit! Det är ju så kul!!

Jag brukar alltid vilja se den jag ska rida för live först! Fast jag ska ta mig en funderare.... och snacka med sambon, men jag lovar inget! Kostar det extra om han är med mig?? Det måste passa plånboken och vi har haft och ska ha tunga utgifter...! Men jag antar att Ricardo kommer fler gånger :o) Kram!

http://www.metrobloggen.se/evisen

 
Ann-Britt

Ann-Britt

15 maj 2010 14:12

Evisen, jag ordnar... kom ni bara.
Ida, märkligt. Jag tycker att de brukar vara OK. Men vi har bara beställt två gånger eftersom våra damer var så fertila så det räckte till fyra säsonger. Jag messar dig det nummer som jag brukar ringa.

http://www.gustavsborgpre.bloggplatsen.se

 
Mägi

Mägi

15 maj 2010 17:59

Stackars lilla ponny-hingsten...:-S

http://www.descarada-de-fenix.blogspot.com

 
Carina

Carina

15 maj 2010 22:32

Visst är det en härlig träningsvärk man får men den brukar lindras om man kör ett ridpass dagen efter:)
Tar ni Utrerano till Ninfa och Estela? De andra stona står dom över iår?
/Nyfiken i en strut:)

http://www.legendariopre.blogspot.com

 
Ann-Britt

Ann-Britt

15 maj 2010 22:56

Carina. Ninfa får Utrerano igen och sedan blir det Estela med Kefrén och kanske även Alissa. Vi får se. Inte helt bestämt än.

http://www.gustavsborgpre.bloggplatsen.se

 
Carina

Carina

16 maj 2010 08:51

Vad spännande, Kefren är en av mina favorithingstar - alla kategorier. Blir kul att följa, hälsn

http://www.legendariopre.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ann-Britt - 20 april 2016 20:15

Allt som allt tror jag att jag varit i ridhuset 7-8 gånger med Cassiopeia. Hon har gått från tämligen hysterisk till att kunna sittas på under dessa få gånger. I mitt tycke ganska fantastiskt. Idag har Ingrid stått i stigbygeln och vi gick några ...

Av Ann-Britt - 8 oktober 2015 21:53


Jag har nu en blogg på den här adressen:   https://gustavsborgcom.wordpress.com/     ...

Av Ann-Britt - 24 september 2015 10:29

Hur bekvämt som helst! Vi deltar i tävlingen Årets Svenska Måltidslitteratur 2015 som Måltidsakademiens BIblioteksstiftelse i Grythyttan utlyser varje år. 2013 deltog vi med vår första bok Året runt på Gustavsborg. Alla tävlingsbidrag finns med i mon...

Av Ann-Britt - 21 september 2015 09:33

Svalorna flyttar på samma datum varje år, nästan. Förrförra året den 12:e september, ifjol och i år den 14:e. Det blir så tyst när de lämnat och kvar står jag med all skit som ska skrubbas bort ;-) Nåväl de små mygg- och flugfångarna är väl värda en ...

Av Ann-Britt - 18 september 2015 14:30


Att visa sårbarhet/utsatthet är en utmaning för vår självbild, det vi tror på och känslan utmanar våra invanda mönster. Det vi kan fråga oss är vad är det som utmanas? Vad är vi rädda för? Vad måste kanske ändras för att acceptera denna insikt? Vår r...

Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3 4 5 6 7
8
9
10 11 12
13
14
15 16
17
18 19 20
21
22
23
24 25 26 27 28
29
30
31
<<< Maj 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Skapa flashcards