Gustavsborg PRE

Direktlänk till inlägg 21 april 2010

Avmaskning igen

Av Ann-Britt - 21 april 2010 17:58

Har fått några kommentarer om avmaskning. Tänkte bara tillägga att spolmask lär de också ha om man har bädd.

Att inte avmaska unghästar och föl är verkligen inte att rekommendera. Jag är själv restriktiv när det gäller de vuxna, men småttingarna ABSOLUT. Det behövs. De har ingen immunitet alls.

Sååå himla onödigt med kolik eller annat pga parasiter.

Våra föl från ifjol vet jag faktiskt inte om de hade mask. De fick åka med i samma sväng ändå. Det var 2-åringarna som hade blodmasken.

Har inte sett mask i avföringen, så det kan man inte gå på när det gäller om man ska avmaska eller ej.  Och, som sagt, alla mådde bra och hade blank fin päls. Inga svullna magar eller annat heller.


 
ANNONS
 
Ingen bild

Kryddan

21 april 2010 19:39

En elaking är ju också bandmasken som kan vara svår att få fram på ett träckprov. Den rackaren är duktig på att proppa igen blindtarmen men bl a Banminth tar död på dom små monstrena!

 
Ann-Britt

Ann-Britt

21 april 2010 20:52

Ja, och det är väl dubbel Banminth-dos eller hur? Den lär dock inte vara så vanlig har jag för mig.

http://www.gustavsborgpre.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

Kryddan

22 april 2010 19:23

Fast jag har för mig att nästan alla hästar har bandmask. Dubbel Banminth är vad jag också har hört, fast på vuxna hästar som mest står på grus vet jag inte om det behövs. Om hästen är importerad så är det nog bra. Ibland så är jag fördomsfull och en fördom som jag har, är att man inte kan vara säker på att hästar som har vuxit upp i Spanien är regelbundet avmaskade. Fast det kan såklart vara fel. Jag brukar bara köra Ivomec två gånger om året men mina hästar går aldrig på så¨mycket gräs och mig veterligen så har det varit parasitfritt. Men med Bando så får det nog bli "kolla masken" för jag vill inte avmaska honom mer än en gång om året (och det tänker jag göra oavsett provsvar) p g a att han går på en strikt diet. Annars så fattar jag inte att man kan avmaska en katt tämligen ofta och inte en häst, katterna lever för det mesta lika länge, fast dom äter ju möss o sånt i o f s. Men ingen talar om resistens på dom. Jag tycker personligen att det är på ont att dessa restriktioner på avmaskningsmedel för häst har införts, många hästar som säkerligen skulle behöva det får nog klara sig ändå nu, för ägaren tycker att det blir för jobbigt att be om recept och att det är för dyrt att skicka in ett träckprov.

 
Ann-Britt

Ann-Britt

23 april 2010 12:25

Jag tror att det blir resistens även på katter. Jag har avmaskat utan något bra resultat nu och måste byta medel.

http://www.gustavsborgpre.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ann-Britt - 20 april 2016 20:15

Allt som allt tror jag att jag varit i ridhuset 7-8 gånger med Cassiopeia. Hon har gått från tämligen hysterisk till att kunna sittas på under dessa få gånger. I mitt tycke ganska fantastiskt. Idag har Ingrid stått i stigbygeln och vi gick några ...

Av Ann-Britt - 8 oktober 2015 21:53


Jag har nu en blogg på den här adressen:   https://gustavsborgcom.wordpress.com/     ...

Av Ann-Britt - 24 september 2015 10:29

Hur bekvämt som helst! Vi deltar i tävlingen Årets Svenska Måltidslitteratur 2015 som Måltidsakademiens BIblioteksstiftelse i Grythyttan utlyser varje år. 2013 deltog vi med vår första bok Året runt på Gustavsborg. Alla tävlingsbidrag finns med i mon...

Av Ann-Britt - 21 september 2015 09:33

Svalorna flyttar på samma datum varje år, nästan. Förrförra året den 12:e september, ifjol och i år den 14:e. Det blir så tyst när de lämnat och kvar står jag med all skit som ska skrubbas bort ;-) Nåväl de små mygg- och flugfångarna är väl värda en ...

Av Ann-Britt - 18 september 2015 14:30


Att visa sårbarhet/utsatthet är en utmaning för vår självbild, det vi tror på och känslan utmanar våra invanda mönster. Det vi kan fråga oss är vad är det som utmanas? Vad är vi rädda för? Vad måste kanske ändras för att acceptera denna insikt? Vår r...

Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2
3
4
5
6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16
17
18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29
30
<<< April 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Gustavsborg PRE med Blogkeen
Följ Gustavsborg PRE med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se