Gustavsborg PRE

Alla inlägg under mars 2010

Av Ann-Britt - 12 mars 2010 17:07

  


Fast idag känns det mer som vinter. Snöslabb i luften och humöret i moll. Så det är inte utsikten från vår balkong här i SKåne ni ser på fotot. Nej, tyvärr utan från balkongen i Puerto Banús på Spaniens solkust. 


Aciano har ont i en framhov och det ser mest ut att vara en hovböld. Blä, i detta skitväder. Hade det varit snö och kallt kunde han varit ute i hagen, men nu tror jag han får stå inne imorgon och så vi se om något tänker öppna upp sig i hoven. Eller kanske gå ut ett tag med mamma hans i en egen hage om jag hittar en som inte består av mestadels lera....


Idag är det inte kul så jag önskar alla en glad helg och återkommer när jag är roligare till mods.

ANNONS
Av Ann-Britt - 11 mars 2010 17:31

  


Glad i hågen stressar jag iväg in till stan för att bli klippt och fixad och fin, trodde jag... Egentligen förstod jag inte varför jag bokat kl 10.00, som är en fullkomligt idiotisk tid för det är som mest att göra med utsläpp osv, osv just då. Men nåväl iväg åkte jag bara för att se frissan stå och permanenta en liten tant. Nä, jag hade ingen tid bokad fick jag veta. Nämen va nu!

Jag fick en ny tid kl 14.45 och var faktiskt mäkta irriterad när jag åkte hem. Men det tar mer energi att vara sur än glad så jag repade mig under dagen.

När jag kom in igen i em visade det sig att det var salongen som gjort fel och flyttat min tid i tron att jag var en annan kund och rörigt var det.

Förstår inte att jag var så mesig att jag inte ens bad om kompensation för att jag fick åka fram och tillbaka när det inte var mitt fel.


Ibland skulle det vara skönt att dra något gammalt över sig och sova i tre veckor och hoppas att solen är framme när man vaknar, eller hur?

ANNONS
Av Ann-Britt - 9 mars 2010 13:44


En film gjort av Yann Arthur-Bertrand om vårt jordklot. Det finns en lång version, 1 1/2 timma, men där gick det inte att göra inbäddning.


Länken är: http://www.youtube.com/watch?v=jqxENMKaeCU


Makalöst vackert filmad.


Visst är det denne man som gjort en hästbok också, och en katt och en hundbok? Han har en fantastisk hemsida också, med massor av foton.


Lite med anknytning till det jag skrev igår om Kalahari och busch-folk som inte tillhörde människosläktet.
Av Ann-Britt - 8 mars 2010 17:00

Jag hamnade mitt i ett TV-program igår som handlade om olika utrotningshotade och jagade djur, men även "utrotningshotade" människor.

Programmet berättade om en man som skyddade lejonen i Kalahari. Han flyttade de lejon som börjat jaga boskap, till ett reservat i Kalahari. Från 50 000 lejon för tjugo år sedan fanns det nu bara 10 000 kvar om jag förstod det hela rätt. Bönderna fredar sin boskap och skjuter de lejon som kommer nära gården.

Fantastisk liten gubbe som fångade lejon i nät och verkade helt dödsföraktande.


Vi fick också se San-folket, ett bushfolk som även de är hotade att dö ut. Man tror att de kommer att finnas kvar i två-tre generationer. Först 1976 bestämdes att de tillhörde människosläktet. Blir man inte chockad??

http://www.lakartidningen.se/07engine.php?articleId=9666

Länken går till en artikel om San-folket.


De spenderade typ två dagar på att gräva ut ett litet pungdjur, en hare, som de skulle ha som mat. Nu var det en "vit" reporter med och grävde och när han förevisat det lilla djuret för oss så släppte han det löst igen. Trevligt i och för sig, men jag undrar vad de stackars jägarna tyckte som grävt som dårar.


Jag kände mig inte heller så lockad av de stora skalbaggarna som kvinnorna samlade in. De slet benen av dem så de inte kunde springa iväg.... Jag tror jag håller mig till Citygross och ICA Maxi.


Hu, vilket blogginslag   


Av Ann-Britt - 7 mars 2010 19:20

  


Vår vackra Gucci ute i snön. Det ligger små, små tunna fläckar kvar där solen inte kommit åt. Vi var i Torekov idag och där var det full vinter. Alla fält var snötäckta.

Vi träffade vår spanska samarbetspartner och de berättade att det var fullständig katastrof i Spanien med allt regn som kommit. De hade fått 2000 mm på två månader och vägar rasar, hus har fått överges och det är verkligen allvarligt.

Hagarna rasar och det är underminerat både här och där.  En natt vaknade de av att det lät som en jordbävning och då var det marken under car-porten som bara försvann. Deras stohagar är lervälling och det är svårt att förstå för vi har bara sett dem när de ser ut som öken.


  


Nu väntar vi på att Espera ska få klartecken att åka till Sverige och jag ser fram emot att få träffa henne igen. Hon är riden nästan ett år och det ska bli spännande att se hur hon utvecklats. Tyvärr är ju vårt stall fullt, PROPPFULLT, så hon är till salu. Tyvärr, får jag nog säga för jag blev mycket förtjust i detta sto. Ja, jag har tjatat om henne i tidigare inlägg. Gissa hur jag kommer att gå på när hon väl är här?


  


Av Ann-Britt - 6 mars 2010 18:11

  


Jag kunde inte motstå de här små sötnosarna igår när jag var på Maxi. Men de får bo i hallen inatt, för det är bitande kallt.


Ha en trevlig helg!

Av Ann-Britt - 5 mars 2010 15:48

  


Nu är vår lilla Dula frisk och pigg igen. Som en mört! Det går inte att fatta att vi trodde hon skulle dö för bara en vecka sedan.

Förra fredagen blev hon sondad två gånger och vi var helt uppgivna. Veterinären ruskade på huvudet och hittade inget fysiskt fel, mer än då möjligen gastrit. Hon ser ju inte sjuk ut heller, tyckte vår nya veterinär. Vi trodde först hon skojade, för vi tyckte ju att hästen såg helt döende ut. Men det är klart har man inte sett Dula i högform, görande levader i boxen osv, osv, så såg hon kanske OK ut.

Då fick hon ha tjockt täcke på sig både inne och ute och nu går hon helt utan, precis som vanligt. Men i förra veckan frös hon så hon skakade om inte det supertjocka täcket var på. Ett unket gammalt täcke som jag lyckades rota fram ur gömmorna. Det luktade mycket suspekt av gammal "svamp", men det värmde...


Märklig händelse men vi kom ur det hela och har nu 10 friska pigga hästar igen. Och vi tackar vems försyn det nu än är att allt gick bra. 


Nu är det fredagsmys   

Av Ann-Britt - 4 mars 2010 16:57

Micke har börjat sin torsdagspraktik idag. Han anlände med färdtjänst klockan 9 och så jobbade vi på som tusan till klockan 11.30 då taxin hämtade. Ja vi kafferast givetvis! Allt gick kanonfint, som vanligt och det var extra kul när det "bara" var vi tre och ingen medföljande personal. Det blir bra det här. Imorgon kommer hela gänget igen.


Kallt idag, så blir ni nu nöjda där uppe i norr som klagar på att jag tjatar om vårsol osv? Men kan trycka i solen om man hittar en vrå utan vind. Det gäller att vara positiv   


  


Härligt blå himmel är det!


Här ska ni se så fina boxar vi ska börja sälja.


  


Detta är standardvarianten med plastfyllning. Jag tycker detaljen med den liggande plankan är så fin. Svängbar krubba underlättar när man fodrar,speciellt för oss som har många gästhästar. Då behöver man inte gå in till en okänd häst och störa. Vissa hästar kan ju vara lite reserverade för främmande människor.


  


Här är den tjusiga varianten som heter Magnifik.

Rejäla grejor och fina detaljer. Det märks att Ydre har tillverkat ko-inredning i flera, flera år. Inget smäck här inte....


Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2 3 4 5 6 7
8 9
10
11 12 13
14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< Mars 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Gustavsborg PRE med Blogkeen
Följ Gustavsborg PRE med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se