Gustavsborg PRE

Direktlänk till inlägg 31 mars 2010

Döda fiskar

Av Ann-Britt - 31 mars 2010 14:36

Detta var ett så bra talesätt och jag måste bara "sno" det:


Det är bara döda fiskar som följer strömmen.


Sagt av Markus Holst på någon hemsida/blogg/forum/eller annat. Det skulle jag haft och kunna klämt till med när folk tyckte jag var konstig som höll på med TTEAM och Akademisk ridkonst för 10 år sedan. Det var minsann inte många som virade in hästarna i elastiska lindor på ridskolans ridbana. Dessutom var jag skåning i Stockholm. Herre Gud ni kan ju förstå!!

 
ANNONS
 
Mägi

Mägi

8 april 2010 11:10

Ha,ha jag har oxå fått höra ett och annat när jag kom med lite "nya" idee´r...kan tillägga att jag tog min första ridlektion som vuxen på ridskolan i Kristianstad och kände "nej, det måste finnas ett annat fridfullare sätt att rida på än försöka härska genom hårda tag". Det var inte den harmoniska och totala närvaro/bästa-vänner-känslan jag efterrsökte och föreställt mig. Aningen naiva och romantiserade idee´r kanske...men,men.
Efter många skratt åt mig, & inte mist fnysningar lyckades jag få min "mentor" inom hästeriet ( som brann för hopptävlingar som tonåring och "på äldre dar" sysslat mkt med körning osv) Hon blev iaf totalfrälst av dem akademiska världen! Efter 2 lektioner i höstas sa hon "det är precis så här jag har velat rida i hela mitt liv men inte kunnat sätta ord och handling på det". Hon tyckte även:"tänk att en gröngöling som du som knappt kan rida kan ha så många tankar om hur det ska vara och lyckats få med mig på detta". Hon ska nu få lära mig, vilket glädjer mig...:-) Så det bjuder jag på.
Så var glad att du var ihärdig med att linda in dina hästar....ha,ha Det har väl knappast änsålänge inte motbevisats ha ngn negativ inverkan på hästen, utan bara tvärtom! Jag skulle gärna vilja lära mig mer om TT! Har bara läst en himla massa men inte lyckats få tag på kurs i närheten för hjälp och beskådning.
Phuuu blev en lååång kommentar...summa sumaro: era hästar verkar vara jättefina! Har följt din blogg sedan i somras/höstas då jag tog mig an min bästa väns "överblivna" hästar ( 2 sto med föl) pga hennes tillfällig flytt och platsbrist för 7 underbara hästar..och jag sökte igenom nätet efter bra bloggar/ uppfödare som berättade om sina erfarenheter, fölutveckling osv så jag hade ngt att jämföra med. Och kände att hos er/dig hittade jag ngt som kändes bra. Såg ex.hur fina och duktiga era föl var vid första besök att verka hovarna. Då kände jag: så där ska det vara!;-) Så vi övade och de 2 fölisarna är idag trygga, nyfikna, lätthanterade och härliga individer...så ngt rätt måste jag lyckats göra!
Tack för inspiration! Och till på köpet har jag lärt mig en del om de härliga spanska fullbloden..och gått och köpt mig en!:-)

http://www.descarada-de-fenix.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ann-Britt - 20 april 2016 20:15

Allt som allt tror jag att jag varit i ridhuset 7-8 gånger med Cassiopeia. Hon har gått från tämligen hysterisk till att kunna sittas på under dessa få gånger. I mitt tycke ganska fantastiskt. Idag har Ingrid stått i stigbygeln och vi gick några ...

Av Ann-Britt - 8 oktober 2015 21:53


Jag har nu en blogg på den här adressen:   https://gustavsborgcom.wordpress.com/     ...

Av Ann-Britt - 24 september 2015 10:29

Hur bekvämt som helst! Vi deltar i tävlingen Årets Svenska Måltidslitteratur 2015 som Måltidsakademiens BIblioteksstiftelse i Grythyttan utlyser varje år. 2013 deltog vi med vår första bok Året runt på Gustavsborg. Alla tävlingsbidrag finns med i mon...

Av Ann-Britt - 21 september 2015 09:33

Svalorna flyttar på samma datum varje år, nästan. Förrförra året den 12:e september, ifjol och i år den 14:e. Det blir så tyst när de lämnat och kvar står jag med all skit som ska skrubbas bort ;-) Nåväl de små mygg- och flugfångarna är väl värda en ...

Av Ann-Britt - 18 september 2015 14:30


Att visa sårbarhet/utsatthet är en utmaning för vår självbild, det vi tror på och känslan utmanar våra invanda mönster. Det vi kan fråga oss är vad är det som utmanas? Vad är vi rädda för? Vad måste kanske ändras för att acceptera denna insikt? Vår r...

Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2 3 4 5 6 7
8 9
10
11 12 13
14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< Mars 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Gustavsborg PRE med Blogkeen
Följ Gustavsborg PRE med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se