Gustavsborg PRE

Direktlänk till inlägg 27 mars 2010

Vår, nej inte precis idag

Av Ann-Britt - 27 mars 2010 16:18

Jaha, så mycket för den våren som jag skröt om igår. Idag stod regnet som spön i backen och vi räddade våra hästar kl 12. Då frös de så att de skakade och ville in i stallet. 5 grader varmt, skit!

Mina fönster är randiga igen, så mycket förspilld kvinnokraft.


Tur att vi njöt av dagen igår då!


  


Våra avkommor Viento och Indio visades för avelsvärdering igår på Gotland och båda gick igenom nålsögat och är nu godkända för avel. Indio passerade precis gränsen, den lille rackaren. Som tur är vill Hanna inte ha en stor häst så han passar henne utmärkt. Han lär väl lägga på någon centimeter till och blir kanske 155 cm som fullvuxen. Ninfa var betäckt i Spanien med Indios pappa och körde hård linjeavel med Lovera-blod. Lite väl hård om jag skulle få säga min mening. Jag tror att det håller nere storleken i hans fall. Men visst är hans stamtavla vacker. Det är idel L (Lovera) på alla hästarna hela vägen bakåt. Ganska unik med andra ord.


Om någon dag är det Amorosas tur i Norge. Hon lär också klara sig och det ska bli spännande att höra hur stor hon är nu. Jag skulle nästan tro över 160 för hon växte som bara den runt två års ålder. Hon gjorde ytterligare ett ryck när hon var 3 år. PRE kan gladeligen växa tills de är 5 år.

 
ANNONS
 
Ingen bild

Anna-Stina

28 mars 2010 16:46

Hej hej! Kom till dej via StallPepinos blogg, jättekul tycker jag! :) Vilka härliga vårbilder du visar, jag har aldrig längtat så efter våren som jag gör i år och den verkar ju aldrig komma..Just nu så vräker snön ner och imorse när jag skulle ut och ge frukost åt pållarna så hade det kommit ca 2,5 dm nysnö under natten, förutom de ca 90 som redan fanns!!Jag längtar tills det går att tvätta fönster och kratta.. Nåväl bara gilla läget ;D Jo, jag har en pre-korsning där mamman är efter Maraton (svhlbl.)och hon är ca 162cm och pappan till min snart 2åring (8 juli)är Alferez IX. Du skriver att en pre kan växa tills dom är 5 men vad tror du min pålle kan nå upp till? Mätte honom (Liviano heter han och är fortfarande hingst)för ca 1,5 mån sen och då var han 158 fram och 160 bak. Har pre ngt längre skenben än halvbl.? för jag jämförde och det verkar så :) Hälsn från ett snöigt Norrbotten,Stina

 
Ingen bild

Evisen

28 mars 2010 18:15

Tänk att det har gått ett helt år sedan vi hämtade Figge! Helt otroligt vad tiden har gått fort! Och vad roligt vi har haft! Och vad roligt vi ska ha!! Kram på er önskar Figge, Evisen och Christian.
ps.. har Figge löshoppat någon gång??

 
Ann-Britt

Ann-Britt

28 mars 2010 18:18

Hej Lotta
Ja tänk vad tiden går. Vi pratade också om att det var ett år sedan nu. Det känns på sätt och vis som ännu längre. Nej han har inte löshoppat. Han var på tok för fet för sådana aktiviteter när han bodde här!! Han hade nog gått igenom ridhusbotten när han landade i så fall...

http://www.gustavsborgpre.bloggplatsen.se

 
Ann-Britt

Ann-Britt

28 mars 2010 18:21

Hej och välkommen hit Stina! Svåra frågor och nog ganska omöjliga att besvara rätt. Vi mäter våra föl varje månad och får väl se om några år om det går att utläsa några säkra slutsatser av detta. Hur korsningar blir vet jag inte heller. Men eftersom din är högre bak så växer han säkert en bra bit till. Skenbenet vet jag inte heller. Ingen ordning på mina svar alls! Men han verkar bli stor.

http://www.gustavsborgpre.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ann-Britt - 20 april 2016 20:15

Allt som allt tror jag att jag varit i ridhuset 7-8 gånger med Cassiopeia. Hon har gått från tämligen hysterisk till att kunna sittas på under dessa få gånger. I mitt tycke ganska fantastiskt. Idag har Ingrid stått i stigbygeln och vi gick några ...

Av Ann-Britt - 8 oktober 2015 21:53


Jag har nu en blogg på den här adressen:   https://gustavsborgcom.wordpress.com/     ...

Av Ann-Britt - 24 september 2015 10:29

Hur bekvämt som helst! Vi deltar i tävlingen Årets Svenska Måltidslitteratur 2015 som Måltidsakademiens BIblioteksstiftelse i Grythyttan utlyser varje år. 2013 deltog vi med vår första bok Året runt på Gustavsborg. Alla tävlingsbidrag finns med i mon...

Av Ann-Britt - 21 september 2015 09:33

Svalorna flyttar på samma datum varje år, nästan. Förrförra året den 12:e september, ifjol och i år den 14:e. Det blir så tyst när de lämnat och kvar står jag med all skit som ska skrubbas bort ;-) Nåväl de små mygg- och flugfångarna är väl värda en ...

Av Ann-Britt - 18 september 2015 14:30


Att visa sårbarhet/utsatthet är en utmaning för vår självbild, det vi tror på och känslan utmanar våra invanda mönster. Det vi kan fråga oss är vad är det som utmanas? Vad är vi rädda för? Vad måste kanske ändras för att acceptera denna insikt? Vår r...

Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2 3 4 5 6 7
8 9
10
11 12 13
14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< Mars 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Gustavsborg PRE med Blogkeen
Följ Gustavsborg PRE med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se