Gustavsborg PRE

Direktlänk till inlägg 20 mars 2010

Blöt dag

Av Ann-Britt - 20 mars 2010 18:23

Fy attans vilken blaskig dag. Nästan depressionsmässig! Kenneth har varit i Stockholm, på årsmöte med PRE-föreningen. Han sitter med i styrelsen och fick ägna dagen åt att åka fram och tillbaka till den stora staden.


Jag har genomlidit regn och åter regn och det är faktiskt nästan synd om oss i nordvästra Skåne idag. Hästarna fick komma in tidig eftermiddag. Som tur är så var det varmt i alla fall.


Idag är Sunshine Tour slut i Spanien och jag fick sms från Gunilla att deras Jeque kom 6:a i finalen idag. Det var väldigt nära poängställning på de första hästarna.

Jag tycker det är trevligt att PRE klarat sig så bra bland alla holländare, tyskar och andra halvblodsvarianter. PRE får annars utstå så mycket spott och spe i dressyrvärlden. Men nu var de med och slogs om topplaceringarna.


  


Den här killen har gjort väldigt bra ifrån sig på tävlingarna och vi hoppas han ska bli pappa till några föl hos oss. Han är halvbror till Gotardo, som vi ju varit mycket nöjda med och förstås kvalificerad att lämna semin, "Reproductor Calificado" som det heter.


De som uppnått denna nivån är friröntgade, får göra ridprov på avelsgodkännandet och går igenom allmänt mycket hårdare krav än basnivån.


Basnivån uppnår de flesta om de bara är höga nog och inte har för tunna ben. Fallen mankam är diskvalificerande, men det är låga krav på denna första nivå.

Det är ett misstag många gör, som köper avelshingst i Spanien, att de tror att hästen är fantastisk bara för att den är avelsgodkänd. Så är icke fallet tyvärr.

De flesta hästar visas för godkännande, men det innebär inte att man skulle använda dem i avel för det.

Jag blev lite upprörd när jag tittade i den svenska hingstkatalogen och läser det ena stolliga utlåtandet efter det andra. Många falska förhoppningar ges må jag säga. Det tryckta ordet har en viss makt och då ska det väl också vara med sanningen överensstämmande? Jag hoppas att kunskaperna hos de svenska stoägarna höjs med tiden.


Jag har länge önskat ett etiskt råd i avelsföreningen. Avel är att föra rasen framåt, det andra kallas bara betäckning. Nu är jag ute och riskerar lynchning igen antar jag??

 
ANNONS
 
Ingen bild

Annie & Bandido

20 mars 2010 20:38

Hejsan Ann-Britt, jag hoppas det är ok att jag frågar dej då du verkar veta mycket mer än mej??

min Bandido är Reproductor Calificado, han har ett litet klistermärke med det i sitt pass, det är ju roligt att han nådde en lite högre nivå, än många andra.
min fråga är vet du exakt vad som ingår i det provet för att få benämningen Reproductor Calificado, vad ingår tex i ridprovet mm. fri röntgas de bara i ben eller även rygg. jag har försökt hitta svar på mina frågor men det har varit lite luddigt.
om du inte vill svara i bloggen får du hemskt gärna maila mej på bandi@bredband.net.
tusen tack på förhand Annie och Bandido ( Abandonado III)

 
ylle

ylle

20 mars 2010 21:35

Trist för er att det regnar! Här har vi haft strålande solsken och stark vind och 10 plus, så det har t o m börjat smälta en del snö... Hi hi

http://ponnyflickornasblogg.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

Kryddan

21 mars 2010 01:14

Vadå igen? Har jag missat något? Jag håller helt med dig. Naturligtvis så finns det flera utmärkta PRE hingstar i aveln som inte är kvalificerade men det finns också en massa basgodkända hingstar som är rena skräpet. Jag kan bara råda folk att åka och titta på hingstarna innan dom bestämmer sig för vilken dom skall välja. Och det skall inkludera en uppvisning i hur den går under ryttare och inte bara att den står där och ser söt ut med en massa tagel.
Snygg häst på bilden!
Kram, Kryddan

 
Ann-Britt

Ann-Britt

21 mars 2010 16:00

Annie, jag får nog göra dig lite besviken men jag tror inte att din pålle är kvalificerad. Det står antagligen "Registro de reproductores" i hans pass? Det är basgodkännandet. Men han kan ju var fin för det...
Jag har klippt in en länk i mitt nästa inlägg som går till ANCCE. Där hittar du 9 sidor reglemente. Spanjorerna ÄLSKAR reglementen!!

http://www.gustavsborgpre.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ann-Britt - 20 april 2016 20:15

Allt som allt tror jag att jag varit i ridhuset 7-8 gånger med Cassiopeia. Hon har gått från tämligen hysterisk till att kunna sittas på under dessa få gånger. I mitt tycke ganska fantastiskt. Idag har Ingrid stått i stigbygeln och vi gick några ...

Av Ann-Britt - 8 oktober 2015 21:53


Jag har nu en blogg på den här adressen:   https://gustavsborgcom.wordpress.com/     ...

Av Ann-Britt - 24 september 2015 10:29

Hur bekvämt som helst! Vi deltar i tävlingen Årets Svenska Måltidslitteratur 2015 som Måltidsakademiens BIblioteksstiftelse i Grythyttan utlyser varje år. 2013 deltog vi med vår första bok Året runt på Gustavsborg. Alla tävlingsbidrag finns med i mon...

Av Ann-Britt - 21 september 2015 09:33

Svalorna flyttar på samma datum varje år, nästan. Förrförra året den 12:e september, ifjol och i år den 14:e. Det blir så tyst när de lämnat och kvar står jag med all skit som ska skrubbas bort ;-) Nåväl de små mygg- och flugfångarna är väl värda en ...

Av Ann-Britt - 18 september 2015 14:30


Att visa sårbarhet/utsatthet är en utmaning för vår självbild, det vi tror på och känslan utmanar våra invanda mönster. Det vi kan fråga oss är vad är det som utmanas? Vad är vi rädda för? Vad måste kanske ändras för att acceptera denna insikt? Vår r...

Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2 3 4 5 6 7
8 9
10
11 12 13
14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< Mars 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Gustavsborg PRE med Blogkeen
Följ Gustavsborg PRE med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se