Gustavsborg PRE

Alla inlägg under februari 2010

Av Ann-Britt - 17 februari 2010 11:49

Här är länken till bloggen där jag fick de goda idéerna om filmer

http://latin.bloggagratis.se

  


Jag tackar ovan nämnda bloggare för flera goda skratt idag. Jag var tvungen att se flera med Simon's cat.

ANNONS
Av Ann-Britt - 17 februari 2010 11:45

Jag hittade Simons Cat på en annan blogg och måste bara bjuda er på den här underbart knäppa katten. Precis min humor och jag skrattade så jag tjöt. Verkar lite skumt när man sitter helt själv i ett rum, med en dator utan ljud, och tjuter av skratt. Fast det kanske också kan roa någon??Det finns flera i samma serie på YouTube och de är helt underbara. Speciellt ni som har katt kommer nog att känna igen er... Ni andra kan bara få skratta lite ändå.

ANNONS
Av Ann-Britt - 16 februari 2010 18:13

Nu har Futura också fått prova på att stå i egen box. Mycket trivsamt tyckte mamma Estela och det gjorde att Futura också höll sig lugn. Hon fick stå ett litet tag nu första gången så ökar vi på efterhand.

Estela lät henne inte dia när hon kom tillbaka in i gemensamma boxen, så hon är nog ganska nöjd med att mammarollen trappas ner verkar det som.


  


När jag stod och tittade på lillan, ensam i sin box, såg jag att hon börjar förvandlas till en svan, vår "lilla fula ankunge". Hon har ett fint huvud och vacker halslinje. Spännande! Jag tror hon blir lik halvsystern Azora och det är ju inte helt fel.


Av Ann-Britt - 16 februari 2010 10:33

Ja, vi kånkar varmvatten till hagen och vissa av hästarna älskar det och andra vägrar dricka om det är ljummet.

Igår provade jag att hälla varmvatten i deras hinkar så vattnet var ljummet och fint när de kom in på kvällen. Men det är nog så att de får i sig vad de behöver för det ökade inte direkt vattenåtgången.

Aguila, vårt äldsta sto, kan dricka riktigt varmt vatten direkt ur slangen om hon får. Det är bara att "plugga in" slangen i munnen så dricker hon. Hon fick smak på det en gång när vi badade henne.

Lite pyssel blir det nu när de äter så mycket extra hösilage, p g a kylan. Nu är det väl ändå dags för gräset att titta fram igen?

Av Ann-Britt - 15 februari 2010 12:02

Min kamera lydde mig för en gångs skull och det blev en del bra bilder från den praktiska teorin. Jag lägger upp några på hemsidan senare, på "Akademiska Galleriet".


  


Ryttarna bytte hästar med varandra och det är en nyttig övning för oss som har egna hästar och mestadels rider bara de hästar man själv har. Ridskoleelever får träning i att sitta på många hästar i allmänhet.

Helgens tema var att komma underfund med olika sitsar, som t ex piaff- och passagesits. Hanna är en mästare på just sitsträning.

Helena får prova Nitus STOOOORA trav och hade fullt sjå med att få ner sin tyngdpunkt. Utan stigbyglar gick det bättre och bättre och till slut var både häst och ryttare ganska nöjda med varandra.

Raffi, som äger Nitus, sitter på Helenas frieser Nils i bakgrunden. Även Nils kräver sin man...


  


Longören visar sin uppskattning och stryker Nitus över mulen.


  


Här är Raffi tillbaka på sin egen häst och försöker få ordning på fyra tyglar. Nitus är fortfarande nöjd med tillvaron. Det är spännande att följa Nitus utveckling. Han har varit med på en kurs tidigare och det var som en helt annan häst när han kom till denna helgkursen. Raffi har verkligen lagt ner hela sin själ i arbetet och det har förstås gett resultat. Till första kursen kom en mycket stressad häst, som försökte springa ifrån allt arbete. Han älgade iväg och var inte alls tillfreds med sig själv. Minnen från tidigare ridning med gramanttyglar och annat elände. Detta innan han kom till Raffi. Han har fortfarande inte full koll på sin balans, men det kommer.

Lite retligt är det allt att män ofta går framåt väldigt fort när de väl bestämt sig att satsa. De är så förbaskat målmedvetna!!

Ibland undrar jag var alla män helt plötsligt kommer ifrån när det är tävlingar på hög nivå. De syns nästan aldrig på ridskolorna ju. Eller är det så att den där enda lilla killen som går på ridskolan är lika målmedveten som Raffi och dyker upp sedan som vuxen och håvar in pokalerna.


Vi efterlyser lite fler män på våra kurser. Ni kanske har lite att lära oss damer....


Av Ann-Britt - 15 februari 2010 11:50

En fotoblogg med olika tema. Veckans tema är känsla och jag ska alltså hitta tre bilder med detta tema och publicera på min blogg. Länken till fotobloggen är denna:

http://fototriss.blogspot.com/


  


Den här tål att upprepas


  


Skönt att ligga och vila i mammas trygga närvaro...


  


Fy Fabian så varmt det är...Av Ann-Britt - 14 februari 2010 16:06

  


Ibland är tulpaner nästan vackrast när de är på väg att blomma ut.


Tack till våra kursdeltagare för denna helgen! Jag återkommer imorgon med foton från den praktiska teorin.


Ha en god Alla Hjärtans Dag!!  


Av Ann-Britt - 13 februari 2010 18:27

Någon hade hittat till min blogg via den här sidan:


http://www.innsbruckguiden.se/


Kanske något för er som vill och leta persiska gudar?? Vem vet han kanske sitter där vacker och grånad och väntar på sin lillasyster.

Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5
6
7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26
27
28
<<< Februari 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Gustavsborg PRE med Blogkeen
Följ Gustavsborg PRE med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se