Gustavsborg PRE

Alla inlägg under februari 2010

Av Ann-Britt - 21 februari 2010 20:18

Veckans tema på Fototriss är Oväntat och jag har hittat mina tre bilder på temat.

Länk till Fototriss http://fototriss.blogspot.com/2010_02_01_archive.html


  


Oväntat burdus mamma med tåligt litet föl!


  


Oväntad puss från föl på mattes näsa.


  


Oväntad fara i hage och nu gäller det att vara beredd!


ANNONS
Av Ann-Britt - 21 februari 2010 17:23

Idag var det avslutning på kursen i Rallylydnad, som Bjuvs Brukshundsklubb haft hos oss. Jag lekte förstås paparazzi.

  


  


Jippi, min kompis kommer!


    


Visst är den här vita schäfern vacker?

Jag tänker på varghybriden som var med i senaste "Mannen som talar med hundar". Men den här vovven är betydligt mer väluppfostrad. Han var dock helt fokuserad på sin husse och ville ha koll på var han var hela tiden, så jag vet inte om matte blev så nöjd med lydnadsresultatet... Men fin är han i alla fall, tycker jag som inte bryr mig om hans resultat alls...


Ruskigt kallt har vi haft idag och hästarna fick komma in redan 14.30 Sedan blev det soffan för oss och vi såg en väldigt bra film med Judi Dench. Vilken film är dålig där hon är med?? "Mrs Henderson presenterar" heter den och jag rekommenderar den varmt.
En sann historia om Mrs Henderson som köper "The Windmill Theatre" i London och jag grät och skrattade om vartannat. Underbar dialog, så där som bara engelsk film kan.

http://en.wikipedia.org/wiki/Windmill_Theatre

Den filmen värmde upp min värld ett tag.

ANNONS
Av Ann-Britt - 20 februari 2010 18:14

Fem utav åtta ryttare lyckades skotta sig ut och komma hit idag till kursen. Väldigt synd om de tre som inte kom. Det är ju alltid så att man ställer in sig och ser fram emot att gå kurs.

Kenneth och jag tackar er(ca 20 personer allt som allt) som var här idag. Ni var ju precis lika trevliga som vanligt är och välkomna tillbaka!   


  


Carina begrundar sin elev, väl påpälsad.


  


Kattis ser nöjd ut och hästen likaså.


  


En eloge till den här coola killen, med ryttare Sissela, som behöll sitt lugn hela tiden som en orolig hingst skulle lastas utanför ridhuset. Hingsten kom lös och då blev JAG minst sagt orolig, eftersom det var våra ston han var intresserad av och for iväg till. Allt avlöpte väl och han lastades sedan inne i ridhuset. Det var första gången han visade hingstighet och tjo vad det kan komma plötsligt!


  


Här har vi Sisselas systers, Charlottes, sto. Charlotte gjorde också en jättefin ritt och både ryttare, häst och Carina var så nöjda.


Vi gick ut och plockade in våra hästar vid 17-tiden och då började snön vräka ner igen. Kursen avslutades vid den tiden och det var nog tur det så alla kunde få komma iväg innan det blev alltför kaosartat väder.


Vi har avslutning för rally-hundarna imorgon förmiddag och vi får väl se om det går att komma upp för infartsvägen till vår gårdsplan då. Den snö som ligger har smält nästan helt inne på gården och det är såååå blött överallt. Hagarna har klarat sig än så länge, men jag fasar för när det börjar där. Sedan fryser det på eländet och allt blir som vanligt här i Skåne, skridskobana, och det vill vi inte ha till hästarna.

Tjälen lär vara 1 meter djup och det tror jag inte vi haft på år och dar.


Mina kursare fick Moussaka idag och jag tror minsann det blir rester från deras lunch som gäller för oss ikväll.


Av Ann-Britt - 19 februari 2010 16:16

Jaha, så var det fredag igen och vi har avverkat en glad halvdag med vårt fredagsgäng. Idag var Connys syster på besök. Hon gör praktik till sin socionomutbildning och det verkade som hon blev nöjd med vad hon såg. Hon kommenterade speciellt det faktum att vi jobbar tillsammans och att killarna inte gör "påhittade" arbetsuppgifter.

Micke kan knappt vänta tills han får komma hit även torsdagar och göra praktik. Nu har vi fotat och fixat så han har fina bilder i sin aktivitetspärm.


Jaha, sa Rombo "Ska det vara såhär idag också? Ska man inte få snutta på mamma alls längre. Idiotisk idé ni har kommit på! Jag trodde bara att det gällde igår". Ja, han tycker vi är helt korkade som delar upp flocken i två hagar. "Till vilken nytta?" undrade han imorse.


Futura trivs och hon ska ju inte klaga som har mamma i samma hage.


    


Detta är foton från första dagen i egen box. Jag tycker alltid att de helt plötsligt ser ut som hästar och inte som föl när de får egen box. De mognar på något sätt med en gång.


  


Rätt skönt att ha mamma helt nära så man åtminstone kan nosa lite på henne om det blir läskigt.


Imorgon är det kurs med Carina Branderup och de varnar på radio och TV för massor av snö inatt. Vi håller tummarna och hoppas att grannen med plogen är vaken i ottan om vi är insnöade. Dessa pigga kursare börjar redan

klockan 08.00 PIP.


Av Ann-Britt - 18 februari 2010 13:39


Hittade Hevosagility hos Lotta och den måste jag förstås sno. Det finns fler på YouTube. De verkar ha riktigt kul tillsammans.

På en annan film cyklar killen runt som en dåre i en lerkladdig hage, så det är inget fel på entusiasmen där inte. Hästen slipper cykla!

Av Ann-Britt - 18 februari 2010 11:45

Nu har jag läst på Ylles blogg om en stackare som brutit foten när hon stod på öronen efter att ha halkat på plankorna på gödselstacken. Aj, aj, aj inte bra. (Hm, rent logiskt borde det varit öronen hon bröt...)

När vi flyttade hit till gården låg det flera stycken lastrampar på gödselstacken och de fick faktiskt stanna kvar (annars plockades det mesta bort som var av värde). Dessa rampar i metall och med "uppåtstående piggar" är kanonbra. Ingen risk att halka och skottkärran far inte omkring när man går eftersom det är små kanter på rampen.

De finns att köpa på alla ställen typ Swedol och kostar någon tusenlapp. Billig benförsäkring.


Idag har vi flyttat våra tre småhingstar till egen hage. De har mamma Ninfa med sig för hon är trött på det lite tjuriga ungstoet Alissa. Ninfa är stor och tjock om magen och har ingen lust att tjafsa om höhögar och liknande. Alissa tar chansen att försöka krypa upp ett pinnhål i rang nu när Ninfa är mindre rörlig och det tänker vi inte tillåta.

Ninfas unge diar inte så hon får gå som allmänt stärkande inslag hos de tre små.

Det gick helt över förväntan när vi flyttade dem. Inget skrikande och mammorna står LÅÅÅÅNGT från staketet och är så nöjda.


Futura har tagit sin boxflyttning med bravur. Jag får säga att alla överraskat oss positivt i år. Men så är det väl också det att vi väntat tills de är redo. Ingen idé att forcera avvänjningen. Det har man "i nacken" sedan bara. De minsta är 9 månader ganska precis idag.

Av Ann-Britt - 18 februari 2010 08:37

Kul att så många blev glada av "mina" filmer igår! Visst behövs det lite skratt här i världen?

Efter att ha sett katten i sängen är jag rätt tacksam över att Gucci inte vill sova hos oss... Vår gamla katt hade sådan stil och grace att hon aldrig skulle bete sig sådär   . Hon låg snällt och prydligt på min arm och sov. Faktiskt helt sant.

Hennes kropp var tämligen slut efter det hårda liv hon levt innan hon kom på den goda idén att flytta in till oss (12 år gammal). Hon fick ha en liten fotpall vid min sänghalva för att kunna hoppa upp. Då blev det ju bara hälften så högt språng som behövdes när hon kunde dela upp höjden i två etapper.

Men jag fick inte bära upp henne!! Hon kunde minsann själv kravla sig upp. Stil och värdighet var det som gällde med Amanda.

Jag glömmer aldrig den gång hon fick för sig att klättra upp för en aluminiumstege till andra våningen i vårt hus. Det var när vi fortfarande renoverade och inte hade fått vår trappa. Jag trodde hjärtat skulle stanna, men hennes blick sa att "våga inte förnedra mig med att bära mig" så jag fick vackert titta på medan hon tog sig mödosamt uppför stegen.


  


Underbara Amanda lapar sol.


Av Ann-Britt - 17 februari 2010 11:58


Här är Stuart tre veckor gammal. Är han inte helt underbar? En ny Zlatan?

Ja som ni förstår är det inte vår häst utan en liten miniatyr någonstans i världen uppfångad på YouTube.

Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5
6
7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26
27
28
<<< Februari 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Gustavsborg PRE med Blogkeen
Följ Gustavsborg PRE med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se