Gustavsborg PRE

Direktlänk till inlägg 11 februari 2010

Lite slut i rutan igen

Av Ann-Britt - 11 februari 2010 18:24


Här är ett litet klipp jag hittade i mina gömmor. Det är min första lektion i lång tygel och det är Alexandras ponny Daniella, som jag får låna. Det är inte så lätt som det ser ut, eftersom man inte har någon sorts inspänning och ingen gjord som håller tyglarna på plats. Det ska vara som att rida fast man går bakom.

Vi blev riktigt duktiga med tiden. Fick till öppna och sluta hur fint som helst.

Hon var så otroligt känslig och trevlig att jobba med och de lädertömmar jag använde här var alldeles för tunga. Hon blev irriterad av tyngden i dem.

Jag använde sedan vanliga tunna tyglar och det blev mycket, mycket bättre. Jag gick också närmare henne. Bäst är att vara alldeles bakom rumpan. Det är så trevligt sätt att arbeta hästen och vilken motion man får själv!


Igår hade vi hovslagaren/verkaren hos oss och hon fixade alla 10 hästarna. Min kropp är slut idag efter en hel dag i stallet. Jag tvingade Ami till att ta en fikapaus i alla fall. Hon är strong hon som orkar.

Småkillarna har regrederat till en månads ålder när de fick egen box. Eller egentligen är det Rombo som blivit bebis igen. Han kunde inte lyfta fötterna utan att ramla när vi delade mamma och honom. Nu går det bra, men att stå i gången alldeles ensam det krävde en slurk mjölk först. Tja inte mycket att bråka om utan det var bara att öppna grinden till mamma så han fick sig ett litet snutt. Sedan gick verkningen som en dans...

Alla uppförde sig mycket bra och hovarna blev fina. Snön är ju bara toppen! Vi kunde släppa ut alla i hagarna någon timma och sedan ta in dem rena och fina. Normalt vid denna årstiden får de stå inne annars är det liksom inte möjligt att få dem rena nog för att vilja hålla i benen.


 
 
Carina

Carina

11 februari 2010 22:33

Vad duktiga ni är! Jag håller med om att det är ett roligt arbete och jag jobbar Heleno mycket på lång tygel. Nästan roligare än att tömköra då man kommer närmare hästen. Tyvärr är det glest med tränare här som verkligen behövs om man vill komma vidare, så vi får kämpa på själva och försöker klura ut hur det ska va:)

http://legendariopre.blogspot.com

 
Gitte

Gitte

11 februari 2010 22:45

Ser härligt ut. Och bra motion för ryttaren!

http://www.nissebus.bloggagratis.se

 
ylle

ylle

12 februari 2010 06:10

Kul med gamla klipp! Ja att tömköra är verkligen inte lätt, inte minst kräver det kondition av människan att hinna med där bakom... men så nyttigt!!!

http://ponnyflickornasblogg.bloggplatsen.se

 
Ann-Britt

Ann-Britt

12 februari 2010 15:22

Jag föredrar markarbete, både longering och lång tygel, med hästen. Tycker att man ser mycket tydligare vad som händer och sker. Det är ju omöjligt att få samma blick uppifrån ryggen på hästen.

http://gustavsborgpre.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ann-Britt - 20 april 2016 20:15

Allt som allt tror jag att jag varit i ridhuset 7-8 gånger med Cassiopeia. Hon har gått från tämligen hysterisk till att kunna sittas på under dessa få gånger. I mitt tycke ganska fantastiskt. Idag har Ingrid stått i stigbygeln och vi gick några ...

Av Ann-Britt - 8 oktober 2015 21:53


Jag har nu en blogg på den här adressen:   https://gustavsborgcom.wordpress.com/     ...

Av Ann-Britt - 24 september 2015 10:29

Hur bekvämt som helst! Vi deltar i tävlingen Årets Svenska Måltidslitteratur 2015 som Måltidsakademiens BIblioteksstiftelse i Grythyttan utlyser varje år. 2013 deltog vi med vår första bok Året runt på Gustavsborg. Alla tävlingsbidrag finns med i mon...

Av Ann-Britt - 21 september 2015 09:33

Svalorna flyttar på samma datum varje år, nästan. Förrförra året den 12:e september, ifjol och i år den 14:e. Det blir så tyst när de lämnat och kvar står jag med all skit som ska skrubbas bort ;-) Nåväl de små mygg- och flugfångarna är väl värda en ...

Av Ann-Britt - 18 september 2015 14:30


Att visa sårbarhet/utsatthet är en utmaning för vår självbild, det vi tror på och känslan utmanar våra invanda mönster. Det vi kan fråga oss är vad är det som utmanas? Vad är vi rädda för? Vad måste kanske ändras för att acceptera denna insikt? Vår r...

Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5
6
7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26
27
28
<<< Februari 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Skapa flashcards