Gustavsborg PRE

Alla inlägg under januari 2010

Av Ann-Britt - 23 januari 2010 09:33

Bara som en upplysning till Kerstin... Man kan aldrig ha för många PRE!!!   


  


Tänk på stackars Corredor som är ensam PRE i er stora hage.

Av Ann-Britt - 22 januari 2010 11:41

Oh nej, Micke är sjuk idag. Stackars honom och stackars oss andra med. Vi som hade så mycket att göra idag.

Vår gode Conny är här och han sliter som tusan. Jag har fått fem minuters fikarast.

Men nu ska jag ut igen och greppa grepar och kvastar.

Av Ann-Britt - 21 januari 2010 15:05

Jag räknar fortfarande kursdeltagare. Det kommer till och går ifrån, men totalen ökar och nu är det väldigt fullt. Kanske bra med tanke på vädret för då blir det varmt och gott i lokalen. Ridhuset lär vi inte kunna värma, men ett gott humör hjälper.


  


Rombo ligger och vilar och struntar blankt i mattes kurshysteri. Jag tycker hans stjärn är så läcker. Han har en svagt synlig stjärn till under luggen, så han borde alltså heta Rombo doble. Rombo=ruter för stjärnen var mer ruterformad när vi döpte honom.


  


Aciano undrar om det möjligen blir lite mat sådär mitt på kvällen, eller ska man behöva vänta till nattningen?



Av Ann-Britt - 20 januari 2010 16:25

Håller på med förberedelser inför Bent Branderup-kursen i helgen. Försöker just nu få koll på hur många som kommer och vilka som vill ha mat. Det är ett digert arbete bara det...

Vi tinar slangen på stalltoan så att vi kan vattna ridhuset. Allt tar bara så lång tid i det här förbaskade vädret. Kroppen är helt färdig på mig och jag antar att de flesta har samma problem.

På fredag hoppas jag att grabbarna i vårt fredagsgäng är friska och dyker upp och hjälper oss. Micke är självklar kandidat att halma boxar och sladda ridhuset. Conny suverän med kvasten förstås. Då ska spindlarna få sig en match.

Själv ligger jag väl i som en rem i grytor, kastruller och bakformar.



Ni får nöjet att titta på Alissa som liten bebis. Sötnos var hon, eller hur? Hon är inte så dum nu heller faktiskt.  

Av Ann-Britt - 19 januari 2010 12:40


Vi släppte in "ungarna" i ridhuset en sväng innan vi släppte i hagen. Skönt för dem att springa av sig utan att halka. Nu är de snart lika stora som sina mammor.

Futura är "the ugly duckling" men vi hoppas hon förvandlas till en svan. Aciano är också i den där mindre tjusiga växtperioden då kroppen ser ut att bestå av tre olika hästar. Men Rombo, den lille spjuvern, är bildskön som alltid. Capitanos hals är tunn och rak, men den lär ta sig.

Men vi älskar dem!!!


Av Ann-Britt - 18 januari 2010 18:15

Guci har antagligen fått en reaktion på kattgodis och hon har kliat av sig en hel del päls på halsen. Idag bar det iväg till veterinären för att få koll på läget.


  


Efter förra närkontakten med veterinär så var jag lite nervös över hur hon skulle uppföra sig. Men se nu var vi inte på hemmaplan och Gucci blev 2 cm hög och 50 cm bred och hon låg platt på bordet när hon blev undersökt och sa inte ett pip. Hon såg ut som en överkörd groda.

Lilla stumpan! Sedan ålade hon sig över kanten och in i sin bur igen och kröp längst in i den. På hemvägen var hon alldeles, alldeles tyst. När vi kom hem låg hon tätt intill oss i köket och följde mig sedan runt överallt i huset. Nu ligger hon framför mig vid datorn.
Det var tydligen en uppskakande händelse.

Vi hoppas klådan går över och så är det slut på godiset, till Guccis stora sorg.




Av Ann-Britt - 17 januari 2010 16:24

Jag undrade vad Conny hittade på igår för det blev ett dunder och brak i ett av utrymmena i stallet. Han brukar ha koll på grejorna så jag lät honom hållas, men jag undrade vad tusan han gjorde.

Idag kom jag på vad det var. Han hade baxat upp en jättestor isklump, som Kenneth hällt ut från en vattentunna, och den hade han sedan lyckats få upp i skottkärran för vidaretransport ut ur stallet. Den hörde inte hemma där. Härlig kille! Jag fattar inte att han fick tag om den och lyckades lyfta den. Jag har tittat snett på den ett tag, men inte orkat prova ens om jag kunde lyfta den. Jag fick ut två andra mindre varianter och de är hala och eländiga att hålla på med.  Nu har maken fått tipset av mig att tippa dem utanför stallet!!! Det är så kallt så de smälter inte ens när de kommit in i stallet. Usch!

Jag börjar tro däremot att vi människor kan frysa ihjäl i minus 1 grad när det blåser som det gör idag. Det är vidrigt nu. Hästarna har börjat koka ihop en skrivelse till "Djurens rätt i samhället" om att vi är djurplågare som skickar ut dem i hagen i detta väder. Att vi ger hö är ingen förmildrande omständighet säger de och skriker som vettvillingar så fort vi stänger köksdörren och tar ett steg ut på trappan. HÄMTA OSS NU GENAST!


Av Ann-Britt - 15 januari 2010 14:58

Vi har saknat er! Idag var Micke och Conny tillbaka och medföjande personal var Heidi.

  


Conny är den väldigt ordningssamma som ställer allt tillrätta som jag vimsat runt med och ställt på fel ställe under veckan. Han hade fullt upp att göra idag efter att varit borta på julsemester i tre veckor. Makalöst som jag kan röra till det!


  


Micke väger upp lunchpåsar till våra hästar.


  


Här är Mickes favoritpryl, fyrhjulingen. Nu lastas det påsar för fullt. Många hungriga magar väntar.


  


Full fart ut till hagen!


  


Febril aktivitet råder. De springer så jag får inte koll på skärpan.

Trist att det är så himla kallt. Det är liksom mest att hålla sig vid liv nu känns det som. Men fika kan vi ju alltid göra förstås...

Lagat spindelvävskvasten gjorde Micke också, så nästa gång ska här fejas.

Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15
16
17
18 19 20 21 22 23
24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Januari 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards