Gustavsborg PRE

Alla inlägg under december 2009

Av Ann-Britt - 6 december 2009 16:26

Vi har haft en trevlig helg, en sådan där som "vanliga" människor har, som inte har 10 hästar och anordnar kurser var och varannan helg.

Dvs vi åt middag hos goda vänner igår och idag har vi varit på glöggkalas.

Jag undrar ibland vad jag gjorde med all min tid innan vi skaffade alla djuren. Jag måste ha hunnit med en hel del trevligheter...

Nu borde jag alltså ta tag i hemsidan och göra klart det sista, men jag tror jag behöver lite mer glögg först och sedan får vi se om skrivlusten har avtagit  eller förstärkts.

Ha en god kväll!

ANNONS
Av Ann-Britt - 5 december 2009 11:15

Igår kväll fick Aciano en egen box. De är så himla coola mamma och han. De var helt nöjda med situationen. Aciano gick in i sin box och käkade hö. Nosade på mamma, som står i boxen bredvid och sedan var det inte mer med det.

Han fick gå in och snutta lite innan vi nattade och så fick de äta frukost tillsammans. Het odramatiskt.

Jag tror nog att båda två är nöjda med lite mer svängrum och att slippa ta hänsyn till ytterligare en kropp i boxen. Han är nu nästan 8 månader.

Och tänk så skönt det ska bli att mocka nu. Det blir visserligen en box till, men det är enklare att mocka två enkelboxar än en mamma+fölbox.

De andra tre får vänta någon månad innan de ska flytta "hemifrån". Vi får se om stridstupparna, Rombo och Capitano, kan dela box. Men jag har ingen större förhoppning om att det ska gå särskilt bra. Det blir nog för mycket bus.

ANNONS
Av Ann-Britt - 5 december 2009 11:10

Jag har aldrig fått så många "nöjda mail" som efter Ricardos kurs. Härligt att öppna mailboxen. Det bara strömmar in glada tillrop. 

   

Ricardo på Pias lusitanosto Xara.


 


Li på sin trevliga kallblodstravare (sto).

Av Ann-Britt - 4 december 2009 15:36

Jag frågade Ricardo om han hade träffat en islandshäst någon gång och det hade han inte. Då ska du få glädjen att göra det på din clinic, sa jag.

Han var bara tvungen att få sätta sig på hästen och han såg för rolig ut. Hela ansiktet sken upp och han hade världens största leende. Tyvärr hade jag inte kameran med mig.

Han red runt och bara log hela tiden och verkade tycka det var helkul. Lite annat än hans lusitanohingstar.

Jag undrade om han kunde tänka sig att ha en clinic för enbart islänningar och det skulle vara kul tyckte han. Roligt när man kan bjuda på nya erfarenheter för en van hästkarl.

Är det någon som har ett foto av ekipaget får ni gärna maila mig en kopia.


Av Ann-Britt - 4 december 2009 11:16

Det var kallt på vår kurs, men idag är det våraktigt igen.

Här sitter en liten, väl inpackad, vätte och följer ryttarna.

  


Vårt fredagsgäng är här och räfsar och gör fint på gården. Massor av kastanjelöv, halm, hö och annat som sprids runt ett stall.

Micke får äran att sladda ridhuset igen.

Av Ann-Britt - 3 december 2009 13:34

STORT TACK! till er som var här under clinicen. Det var mycket trevligt att träffa alla nya deltagare och givetvis lika kul att se "gamla" bekanta här.

En video med ett litet hopkok av olika ryttare på Ricardo Reis clinicen. Det är skilda raser och utbildningsnivåer och ger en liten bild av vad som pågick de här två dagarna.Nästa år blir det 6 olika kurstillfällen och kanske speciella dagar för olika raser. Intresse finns för en dag med enbart islandshästar t ex. Jag ska boka datum inom kort.

Ricardo var också pigg på att hålla föredrag om iberiska hästar, som ju är hans specialitet. Kanske en föredragskväll innan nästa clinic. Hör av er om det verkar intressant!

Han pratade lite kort om sig och sättet han jobbar på och en ny vinkel, som jag inte tänkt på, när det gäller klassisk dressyr. Klassisk betyder inte det gamla sättet att rida, utan klassisk betyder här att det är en modern ridform och att man hela tiden tar in nya forskningsrön om t ex biomekanik. Ricardo sa att i Norden förknippas klassisk dressyr med barock och det är inte alls samma sak.

Han jämförde klassisk dressyr med Mozart, som ju alltid är modern trots att han är klassisk. För mig en ny infallsvinkel.

Ricardo samarbetar med ett universitet i New York, som studerar hästens biomekanik.
Han berättade att FEI håller på att ta fram nya regler för hur dressyr ska utföras. Ricardo är inbjuden som föredragshållare.

Han menar att det är penningen som styr när olika avarter inom ridningen kommer fram. Sponsorer, som inte vet något om hästar, men vill se snabba resultat pressar fram märkliga sätt att träna hästarna. Han menar också att ryttarna tvingas rida så som domarna dömer. Domarna borde alltså utbildas. Tänk om det kunde komma till stånd en förändring??
Av Ann-Britt - 2 december 2009 10:52

Nu är jag lika pigg som jag var trött tidigare. Härligt, vilken effekt en kurs kan ha. Som vanligt jättetrevliga deltagare och vår nya instruktör var en riktig stjärna. Trevlig, ödmjuk, humoristisk och pedagogisk.

TACK till er som var här igår! Idag kör vi med ett nytt gäng.

  

En mörk och lite suddig bild av Katja i piaffarbete med sin PRE-hingst Jabonero (även kallad "Tvålen", vilket Jabonero betyder).

Men det kommer mera foton och kanske lite film senare.

Den som väntar på nåt gott...

Solen skiner och det var minus 5 imorse. Tänk att det fanns en sol ändå. Jag trodde den hade exploderat och försvunnit för alltid.

Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2 3 4 5 6
7
8
9 10
11
12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23
24
25
26
27
28
29 30 31
<<< December 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Gustavsborg PRE med Blogkeen
Följ Gustavsborg PRE med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se