Gustavsborg PRE

Direktlänk till inlägg 31 december 2009

Snabbsummering av året

Av Ann-Britt - 31 december 2009 15:55

  


En makalös fullmåne håller på att gå upp över Söderåsen. Putte och jag tar en sista runda med kameran, som börjar låta mysko. Den knarrar och skorrar och har sig. Den får inte bryta ihop, min lilla kameravän!

  


Om jag tänker tillbaka på året så får jag säga att det hänt många spännande saker och både Kenneth och jag är mycket nöjda. Trots all vår nervositet (eller kanske just därför) gick alla våra fyra förlossningar helt OK. Vi har fyra välskapta och välmående föl i stallet. Det är nästan "så man blir religiös" varje gång man är med på ett föls födelse. Ninfa klarar sig själv, "tack var snäll och gå in i huset igen" säger hon. Dula, som jag fick hämta i hagen trots att hon redan lagt sig för att föla, och hon gick snällt med in i stallet. Aguila, som behövde hjälp med sitt stora bamseföl. Hon har tacksamt legat kvar och tagit emot min hjälp vid alla sina (5 st) förlossningar. Estela, snabb precis som förra gången och helt okomplicerad.

Bara detta är ju värt att fira och tycka att året varit glänsande!


Sedan på minussidan, är att vi förlorade Eddie. Vår underbara stallkatt. Men han finns på något sätt ändå kvar i stallet.


Kursverksamheten har tagit fart igen och hundfolket har hittat oss och vi har nya instruktörer på hästsidan. Ingelas glada gäng som tränar för Carina kommer flera gånger nästa år också.


Rent ekonomiskt är det väl inte många företagare som jublar detta krisår, men ur kaos föds kreativitet och jag tror att många positiva saker som hänt beror just på att vi omvärderat vissa saker. Vi kämpar inte för att sälja våra föl utan försöker hitta duktiga ryttare som kan visa fram dem istället. Visst vi kan inte behålla alla, men det finns en mening med allt och vi sitter lugnt i båten och ser vad som dyker upp. Dyker rätt människa upp säljer vi, annars inte.


Vi har lite andra nya grejor på gång 2010, men det tar vi en annan gång...

  


Nu önskar jag alla mina läsare ett gott slut, en god början och ett riktigt GOTT 2010!

Ha en trevlig kväll    
ANNONS
 
Tina

Tina

31 december 2009 16:54

Gott nytt år till Er!!

/Tina

http://www.lightningpre.se

 
Stina

Stina

31 december 2009 18:04

Kikar in och önskar er alla ett riktigt Gott Nytt År !

http://billiejean.bloggplatsen.se

 
skogsfrua på Dal

skogsfrua på Dal

31 december 2009 19:21

Du har lyckats med din måne ser jag, min är fortfarande i kameran undrar...4 förlossningar på ett år! oj oj sånt kan ju slita på vem som helst. Jaså, var det föl!!;-) Ja ja urschäkta en gammel skogsfru som håller på att kurera sin plötsligt påkomna förkylning med kaffegök, en (kär) ovana från tiden i Skåne minsann, hehe.
GOTT NYTT ÅR! och visst fixar vi en ny logga efter helgen, har du någon bild att föreslå?

http://barasaras.bloggplatsen.se

 
Ann-Britt

Ann-Britt

1 januari 2010 14:49

Tack detsamma till er!
Då ska jag leta i mina gömmor och återkommer med foto till Skogsfrun. Man tackar på förhand!!
Har aldrig lärt mig dricka, eller tycka om, kaffegök trots att jag är äkta skånska. Men schkål på dig...

http://gustavsborgpre.bloggagratis.se

 
ylle

ylle

2 januari 2010 20:06

Så fint att läsa om NÅGON som är nöjd med året som gått... fyra fina föl är ju inte fy skam!!!
Fina bilder förresten, har ni ingen snö alls???? Lyckostar!

http://ponnyflickornasblogg.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ann-Britt - 20 april 2016 20:15

Allt som allt tror jag att jag varit i ridhuset 7-8 gånger med Cassiopeia. Hon har gått från tämligen hysterisk till att kunna sittas på under dessa få gånger. I mitt tycke ganska fantastiskt. Idag har Ingrid stått i stigbygeln och vi gick några ...

Av Ann-Britt - 8 oktober 2015 21:53


Jag har nu en blogg på den här adressen:   https://gustavsborgcom.wordpress.com/     ...

Av Ann-Britt - 24 september 2015 10:29

Hur bekvämt som helst! Vi deltar i tävlingen Årets Svenska Måltidslitteratur 2015 som Måltidsakademiens BIblioteksstiftelse i Grythyttan utlyser varje år. 2013 deltog vi med vår första bok Året runt på Gustavsborg. Alla tävlingsbidrag finns med i mon...

Av Ann-Britt - 21 september 2015 09:33

Svalorna flyttar på samma datum varje år, nästan. Förrförra året den 12:e september, ifjol och i år den 14:e. Det blir så tyst när de lämnat och kvar står jag med all skit som ska skrubbas bort ;-) Nåväl de små mygg- och flugfångarna är väl värda en ...

Av Ann-Britt - 18 september 2015 14:30


Att visa sårbarhet/utsatthet är en utmaning för vår självbild, det vi tror på och känslan utmanar våra invanda mönster. Det vi kan fråga oss är vad är det som utmanas? Vad är vi rädda för? Vad måste kanske ändras för att acceptera denna insikt? Vår r...

Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2 3 4 5 6
7
8
9 10
11
12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23
24
25
26
27
28
29 30 31
<<< December 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Gustavsborg PRE med Blogkeen
Följ Gustavsborg PRE med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se