Gustavsborg PRE

Direktlänk till inlägg 30 december 2009

Mer siffror

Av Ann-Britt - 30 december 2009 16:44

Kenneth har mockat idag så att jag kunde sitta på kontoret. Det var skönt med en halmningspaus efter allt stillasittande.

  


Chokladblomma. Foto Malin Lauterbach.


Nu är dagen 7 minuter längre på kvällen och det märks. Vi tar in hästarna vid 16 istället för 15.30 Det har varit kallt och klart väder, vilket också gör att det blir lite ljusare. Varje minut de kan vara ute känns betydelsefull. Det går förstås åt mer hö i kylan så att de håller värmen.


Imorgon får vi nog ta in efter lunch för då brukar helvetet bryta lös. Då smälls det i tid och otid och raketerna far omkring öronen. Jag förstår inte riktigt att folk vill elda upp så mycket pengar. Eller jo, om jag minns rätt var vi helt tokiga när vi var unga. Vi hade alltid stora, stora fester och alla hade med sig massor med raketer. Vi sköt i en timma ibland. Helt galet. Men nu är vi gamla och kloka.... och lite tradiga. Den häftigaste nyårsfesten hade vi på Rottneros herrgård. Vi satt i spegelsalen och det var väldigt högtidligt. När klockan slog midnatt smälldes det förstås och sedan hade någon av festprissarna tänt marschaller ute på sjön och marschallerna bildade det nya årets siffror. Det var så länge sedan att jag inte minns vilket år det var. Vi hade ett par kompisar som var mycket musikbegåvade och de uppträdde och gjorde en bejublad variant av Povel "Var är tvålen broder".

Vi hade toga-party i Sunne en kväll. Vilket gäng!!

 
ANNONS
 
Teija

Teija

30 december 2009 18:00

Här hos dig är det mysigt som vanligt. Vilka fina bilder! Extra plus för tulpanerna:D

Såå underbart att dagarna blir längre... snart dags för tulpaner på riktigt i rabatterna.

Ha en bra nyårshelg:D

http://varannandag.bloggplatsen.se

 
Evisen

Evisen

30 december 2009 22:32

Ja de där rakterna!! Stallet ligger ju inte så långt från bostadsområden så det smälls som f*n! Så liksom du så känns det säkrast att ha hästarna inne i god tid!! Gott Nytt år på er!! Kram!

http://www.metrobloggen.se/evisen

 
ylle

ylle

31 december 2009 12:40

Ja men visst är det tur för ens djur att man blir litet klokare med åren!!! Var epok har sitt!
Själva är vi numera dödstråkiga på nyårsaftonen, häckar ensamma med hummer och champagne och så tittar jag till mina hästar med jämna mellanrum, instängda med massor av hö....
Men jag tycker att det känns kanonfint, speciellt det där med inte längre skicka iväg raketer. Varför är det ingen hetsig miljödebatt kring det, det är ju inte bara pengar som går upp i rök utan också massor med otäcka kemikaler som sprids ut......

Ha en fin nyårsafton och ett Gott Nytt Bloggår!!!!!!!!!!!!!

http://ponnyflickornasblogg.bloggplatsen.se

 
Ann-Britt

Ann-Britt

31 december 2009 15:54

Tack till er och Gott Nytt!

http://gustavsborgpre.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ann-Britt - 20 april 2016 20:15

Allt som allt tror jag att jag varit i ridhuset 7-8 gånger med Cassiopeia. Hon har gått från tämligen hysterisk till att kunna sittas på under dessa få gånger. I mitt tycke ganska fantastiskt. Idag har Ingrid stått i stigbygeln och vi gick några ...

Av Ann-Britt - 8 oktober 2015 21:53


Jag har nu en blogg på den här adressen:   https://gustavsborgcom.wordpress.com/     ...

Av Ann-Britt - 24 september 2015 10:29

Hur bekvämt som helst! Vi deltar i tävlingen Årets Svenska Måltidslitteratur 2015 som Måltidsakademiens BIblioteksstiftelse i Grythyttan utlyser varje år. 2013 deltog vi med vår första bok Året runt på Gustavsborg. Alla tävlingsbidrag finns med i mon...

Av Ann-Britt - 21 september 2015 09:33

Svalorna flyttar på samma datum varje år, nästan. Förrförra året den 12:e september, ifjol och i år den 14:e. Det blir så tyst när de lämnat och kvar står jag med all skit som ska skrubbas bort ;-) Nåväl de små mygg- och flugfångarna är väl värda en ...

Av Ann-Britt - 18 september 2015 14:30


Att visa sårbarhet/utsatthet är en utmaning för vår självbild, det vi tror på och känslan utmanar våra invanda mönster. Det vi kan fråga oss är vad är det som utmanas? Vad är vi rädda för? Vad måste kanske ändras för att acceptera denna insikt? Vår r...

Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2 3 4 5 6
7
8
9 10
11
12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23
24
25
26
27
28
29 30 31
<<< December 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Gustavsborg PRE med Blogkeen
Följ Gustavsborg PRE med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se