Gustavsborg PRE

Direktlänk till inlägg 27 december 2009

Vårkänslor

Av Ann-Britt - 27 december 2009 14:50

Jaha, så var snön helt borta och fåglarna sjunger och det är 5 grader varmt. Hej hopp nu är våren på gång. Det har blivit 4 minuter ljusare på kvällen redan!!


  


Jag tog katten i handen och så planterade jag alla de där 300 lökarna som inte blev planterade i höstas. Tiger hjälpte mig att gräva och passa alla tomma påsar. Himla bra med en katt, faktiskt.

Förra året satte jag dem i krukor (lökarna, inte katterna), för de hade inte blivit satta på hösten då heller, hm. Men det blev inte så bra. Krukorna stod i stallet och lökarna började växa alldeles för tidigt. När det var dags för blomning hängde de som slaka, grönvita mojänger över krukkanten. Jag blev inte glad över kylan i förra veckan alltså för jag trodde att min plantering skulle gå om intet, men nej då!!


Kenneth drabbades lite av reahysterin när han var och handlade och köpte en hel liter vispgrädde, för den var billigare än den där 3 dl paketen. Ja, det är ju gott med vispgrädde så nu frossar jag i choklad med grädde och ris-a-la-malta. Jag kokte gröt i förrgår och vi har smaskat i oss hela klabbet.

Lite panik uppstod på julafton när jag blev varse att jag inte kokt gröt till stalltomtarna. Det är ett måste! och det har jag gjort varje år vi bott på gården. En god vän sa att det inte gick an med köpegröt... oh, vad skulle jag ta mig till. Tiden tillät inte att det koktes gröt innan vi skulle på kalas. Jag fick så klart tigga en tomte-bag av värdparet kom jag på, men tänk om det var köpegröt... Jag blev lugn och fin i sinnet för Gun-Britt hade en hel gryta med sig av den bästa sortens hemgjorda gröt. Tomtarna fick sin grötdos och kommande år är räddat. 
ANNONS
 
skogsfrua på dal

skogsfrua på dal

27 december 2009 18:06

Jaa jag skulle väl också ut och plantera lökar åt rådjuren men nu är det kört! Vi har kanske 30 cm snö, det går iallafall över skaften på storstövlarna. Våren är härligast för att tranorna och de andra bevingade anländer och det blir ett liv och ett kiv i skogen:) Vi har aldrig kokat gröt åt tomten, kanske därför vi inga klappar fick i år...

http://barasaras.bloggplatsen.se

 
Evisen

Evisen

27 december 2009 20:42

God fortsättning! Skönt att läsa att vi går mot ljusare tider!

http://www.metrobloggen.se/evisen

 
ylle

ylle

28 december 2009 06:12

Ja vädret är ju helt galet, idag är det plus 1 hos oss och igår var det minus 8. och i morgon lär det bli 15-17 grader minus! Och just då skall förstås hovslagaren komma.....

http://ponnyflickornasblogg.bloggplatsen.se

 
Gitte

Gitte

28 december 2009 13:50

God fortsättning! 4 minuter ljusare. Man tackar. Men väderprognosen säger ju att det ska bli kallt igen, så tur att du hann plantera :)

http://www.nissebus.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ann-Britt - 20 april 2016 20:15

Allt som allt tror jag att jag varit i ridhuset 7-8 gånger med Cassiopeia. Hon har gått från tämligen hysterisk till att kunna sittas på under dessa få gånger. I mitt tycke ganska fantastiskt. Idag har Ingrid stått i stigbygeln och vi gick några ...

Av Ann-Britt - 8 oktober 2015 21:53


Jag har nu en blogg på den här adressen:   https://gustavsborgcom.wordpress.com/     ...

Av Ann-Britt - 24 september 2015 10:29

Hur bekvämt som helst! Vi deltar i tävlingen Årets Svenska Måltidslitteratur 2015 som Måltidsakademiens BIblioteksstiftelse i Grythyttan utlyser varje år. 2013 deltog vi med vår första bok Året runt på Gustavsborg. Alla tävlingsbidrag finns med i mon...

Av Ann-Britt - 21 september 2015 09:33

Svalorna flyttar på samma datum varje år, nästan. Förrförra året den 12:e september, ifjol och i år den 14:e. Det blir så tyst när de lämnat och kvar står jag med all skit som ska skrubbas bort ;-) Nåväl de små mygg- och flugfångarna är väl värda en ...

Av Ann-Britt - 18 september 2015 14:30


Att visa sårbarhet/utsatthet är en utmaning för vår självbild, det vi tror på och känslan utmanar våra invanda mönster. Det vi kan fråga oss är vad är det som utmanas? Vad är vi rädda för? Vad måste kanske ändras för att acceptera denna insikt? Vår r...

Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2 3 4 5 6
7
8
9 10
11
12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23
24
25
26
27
28
29 30 31
<<< December 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Gustavsborg PRE med Blogkeen
Följ Gustavsborg PRE med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se