Gustavsborg PRE

Alla inlägg under november 2009

Av Ann-Britt - 15 november 2009 15:09

Vaknade imorse och visste inte riktigt vad det var för dag. Det tog ett tag innan jag kom fram till att JIPPI det är söndag.

Vi var på middag hos Kenneths bror igår och det blev lite sent. Jag körde hem, så jag är OK. Kenneth är kanske något lite skörare... Kenneths bror är vår käre vinprovningslärare i byaföreningen och han har alltid en massa "grejor" som ska avsmakas. Det blir alltid en liten miss också med att spotta ut. Cool

Nåväl, stallet är avklarat och soffan ska intas.

  

Gå ut, varför det??? Det kommer säkert snart att regna ändå.

  

Reclaim de gamla trädgårdsdynorna. "Slänga dom här! E du tokig matte. Dom e ju kanonsköna."

  

Krukor på vinterförvaring i sällskap av goda äpplen till hästarna.

  

Jag har ju sagt att tiden är ur led. Jag passar dotterns jordgubbar och se vad de hittar på! Mitt ibland alla vissna blommor hittade jag ett helt gäng nya bär och blommor.

Alla krukor får bo i stallet över vintern, olivträd, pelargoner, jordgubbar och lite till.

ANNONS
Av Ann-Britt - 14 november 2009 17:09

Kenneth och jag vill tacka Ingelas, Ann-Sofies och Cecilias gäng som varit här i höst och haft kurser med Carina Branderup.

Alla har varit så glada och trevliga och är välkomna tillbaka nästa år.

Ni får framföra  våra hälsningar. Alla läser väl knappast min blogg?

Snart är det dags att önska God Jul också....ANNONS
Av Ann-Britt - 14 november 2009 15:26

Den här pållen är inte helt fel och inte så pjåkig ryttare heller... 90,7% fick de.


  

Ingela i administrationstagen efter lunchen.

  

Ett helt gäng som är imponerade av Turis fina kort. Jag har haft foto av hennes andra kort i tidigare blogginlägg.


Maten blev godkänd och kakan uppäten, så allt verkade vara helt i sin ordning.


Av Ann-Britt - 14 november 2009 11:50

Fick lite Spanienlängtan igår och gjorde en Paella. Använde Carnaroli-ris och den blev riktigt smaskigt. Lite risottokänsla, men inte fullt lika kladdig. Köpte gröna musslor i skal, musslor utan skal, bläckfiskringar, räkor och kyckling. Alla skaldjuren var ICA:s djupfrysta och riktigt fina. 

Hade köpt riktigt fin spansk saffran från Salamanca på julmarknaden. Inte för att jag tycker mig smaka någon skillnad, men känslan är bättre. Det är hela fina strån och den är rökt, vilket påstås ta fram smaken ytterligare. Den ska mortlas kvällen innan och blötläggas i lite sprit, så får man fram ytterligare smak. Jag tyckte den var förfärligt dyr, 75:- för 1 gr, men såg nu att den vanliga ICA-varianten kostade nästan lika mycket. Då håller jag nog allt på den spanska fina.


Mitt kursgäng ska få vegetarisk lasagne och till efterrätt en ananas och banankaka med Philadephiatäcke. Jag tyckte den var ryslans god och hoppas kursarna tycker likaså...Mat
Av Ann-Britt - 13 november 2009 10:57

Väldigt mycket spänning och väldigt lite spänst. Nu blir det kanske liv i luckan, men jag tycker det är bedrövligt att ge 82% för denna ritt. 

  

Så här ser halten ut i slutet av ritten!

  

Detta är nästa praktexempel!!


http://www.jonibentley.co.uk


Det går tyvärr inte att länka till sidan, men det går nog att hitta ändå. Där finns denna mycket intressanta artikel, där jag också hämtat de ovanstående bilderna. Ni kan klicka vidare från den sidan och se klipp ur "If horses could speak".

Jag blir ledsen när jag ser hur hästar misshandlas i jakten på poäng på tävlingar. Är det dessutom ryttarna här ovan som är förebilder och som får höga poäng av domarna, så är det riktigt allvarligt. 

I en av Ankys OS-ritter försökte hästen resa sig, bara så frustrerad den var, när hon skulle göra piaff. Domarna borde skicka ut henne från banan istället för att ge skyhöga poäng.

Så, nu är det sagt och nu blir jag väl offentligt lynchad...Tyst

Av Ann-Britt - 12 november 2009 21:29

Läste på en bloggväns blogg om hennes makes snurriga dröm när han slogs med boaormar och var med i finska vinterkriget... Kom då osökt att tänka på när mina föräldrar var på besök hos oss i Stockholm.

Vi hade en hel del djur, typ grävling, räv, rådjur älg osv, som knatade över tomten och antagligen hade vi diskuterat detta eller sett något djur tidigare på dagen.

Efter ett tag när mor och far snusade gott, vaknar mor av ett förfärligt hallå. Hon ser då min far ligga, på golvet, inkilad mellan säng och sängbord, hållande sladden till sänglampan i ett fast grepp. Hon blir livrädd och tror han har fått en hjärtattack eller något annat livshotande. 

Men ack nej... Min far drömde att han slogs med en räv och att han hade fått tag i svansen på räven och svingade den runt sig.

Lampsladden var rävsvansen.


Tänka sig, min far, som var en sådan otrolig djurvän! Vi skrattade så vi höll på att kissa på oss när vi fick höra om hans nattliga bravader. Lite blåmärken blev det kanske, men det tyckte vi andra det var värt för det goda skrattet.

Av Ann-Britt - 12 november 2009 12:17

Idag var det en hel sida full med kommentarer från mina läsare och det blir nästan julaftonskänsla. Tusen tack för att ni ger mig respons.


Vår hemsidas förvandling går sakta framåt och själva designen är nu klar. Nu är det "bara" allt materialet som ska läggas över. Vårt Galleri är en diger lunta bilder och jag hoppas på snabba webfingrar i Malmö så att de får till det inom en snar framtid.

Nya hemsidan blir jättefin, tycker jag. Tänk vad en sida åldras fort. Jag trodde vi haft den gamla i fyra år, men det visade sig vara två år bara. Har det hänt så mycket med vårt lilla företag på två år. Det var ju glädjande kände jag!!


  

Här var det inte julafton precis. Högsommar 2006 närmare bestämt.Av Ann-Britt - 11 november 2009 17:27

  

Systrarna kelar lite.


Jag läste en av mina bloggvänners blogg och hon hade så kloka tankar om att vara tacksam över det man har och hur det vore att leva i blindhet.

Jag kom då att tänka på när jag gick utbildning till ridterapeut och vi skulle rida "blinda". Är det någon som provat?

Det är inte enkelt, det vill jag lova. 
Vi fick en bindel för ögonen och sedan skulle vi lotsa oss runt på ridbanan med hjälp av ropare. Det stod en person vid varje bokstav och ropade ut sin bokstav och så skulle vi styra oss igenom ett program på så sätt. Det var otroligt svårt och jag tappade orienteringen totalt efter bara några steg. Det gällde att ha skärpta sinnen och kunna koncentrera sig. Hålla balansen utan syn var väldigt svårt.

Mycket bra övning för oss som var ledare för synskadade ryttare. Då fick vi känna på hur det känns om man har en ledare som inte tänker på vad den gör, svänger för fort osv. Det kändes fruktansvärt utsatt "där uppe" när ledaren gick och pratade med någon annan och rätt vad det var bara svängde. 
Det var mycket stor kvalitetsskillnad på ritten om ledaren var bra eller dålig. 

Lite empati är inte helt fel här i världen oavsett vad det gäller...

Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< November 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Gustavsborg PRE med Blogkeen
Följ Gustavsborg PRE med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se