Gustavsborg PRE

Direktlänk till inlägg 28 november 2009

SICAB

Av Ann-Britt - 28 november 2009 11:42

Jag har förstås följt SICAB via webben och det har varit trevligt att få se de hästar jag var intresserad av hemma i soffan. Mycket bra service!

Det finns en hingst från Lovera, som jag blev imponerad av ifjol på SICAB. Han berörde oss så starkt att både Kenneth och jag hade tårar i ögonen när vi såg honom ridas. Han vann Grand Prix i år med drygt 65 %. Norte heter han. I år tyckte jag han reds ganska illa. Han såg spänd ut. Tråkigt!

  


Här i sin ungdoms dagar. Nu är han nästan helt vit.

Vi var intresserade av honom till Ninfa för ett par år sedan, men eftersom de har samma stam på mammas sida så blev det för hög inavelsprocent. Det är de stuterier som kört linjeavel (inavel) som lyckats bäst många gånger på morfologin. Men då gäller det verkligen att veta vad man gör. Jag är tveksam till det hela. Lovera har nog haft de största framgångarna, med massor av hästar i LIMPRE (meritförteckning). Vår Ninfa har så gott som alla sina förfäder med i boken.

Ninfa är också en häst som berör starkt. Folk liksom "drunkar" i henne och mer än en har fått tårar i ögonen när de stått med hennes huvud i famnen. När vi sett henne på vår inköpsturné försvann alla andra...Vi skulle köpa ett brunt sto med föl vid sidan och kommer hem med en dräktig skimmel!

Så nu måtte hon väl kunna klämma ur sig ett sto till oss, som vi sedan kan betäcka med Norte! Nu har vi tillfört helt nytt blod och av bästa sort dessutom, Utrerano VII.

Semin var fortfarande ganska nytt på PRE när vi frågade om Norte så de hade missat att tappa honom innan tävlingssäsongen och det var bara allmänt rörigt med besked osv.


Kabileño vann förstås morfologin för äldre hingstar. Maken till rörelser har jag inte skådat. Det var en svensk häst med i den klassen, men de tog sig inte till final. Det är en annan liga att slåss mot på SICAB än i lilla Sverige. Kul ändå att det kommer hästar från andra länder dit. Vinnarna i varje land blir inbjudna, men det gäller att vara väldigt självkritisk. Har man inte topp-topp-poäng kan man lika gärna stanna hemma. Det går att vinna Championtitel utan att ha bra poäng, när det är så få deltagare som det ofta är utanför Spanien.


En annan hingst som vi kikat på är Gumiel, halvbror till Gotardo som vi använt två gånger. Gumiel kom trea på Kuren (mitt tyska u ville inte fungera) med knappt 65 %. Han är efter Ermitaño, liksom Gotardo och Doblon (båda "våra" hingstar). Det finns en hel del intressanta hingstar efter Ermitaño.


 
ANNONS
 
ylle

ylle

28 november 2009 14:49

Ibland tycker man att det är synd att de skimlar av och blir vita... så SNYGGT med den här mörka skimmelfärgen!! ÄR han så kort som det ser ut på bilden??? Trist när hästarna går sämre och sämre, mestadels beror det väl på ridningen.. jag har sett många unghästar som rört sig gudomligt och sen - ingenting.

http://ponnyflickornasblogg.bloggplatsen.se

 
MS

MS

28 november 2009 21:12

Hej. Det finns en helbror till Gumiel i Sverige, Jubon. En helbror till min Sevillano (heter likadant) var också med i samma klass som Donoso och han blev 10a :) Hälsn. Marianne Sundén

http://www.seglinge.nu

 
Ann-Britt

Ann-Britt

29 november 2009 12:24

Hej Marianne. Då får vi gratulera "din" bror. Det är tuff konkurrens på SICAB. Det hjälper säkert om man har "rätt namn" osv. Jag har lite svårt för bedömningssport. Det är väl inte alltid som den bästa vinner, men Kabileño är i en klass för sig. Svår att slå.
Jag visste att Cristina sålt en häst till Sverige, men jag tror inte att jag sett honom. Ska kolla på föreningens hemsida.

http://gustavsborgpre.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ann-Britt - 20 april 2016 20:15

Allt som allt tror jag att jag varit i ridhuset 7-8 gånger med Cassiopeia. Hon har gått från tämligen hysterisk till att kunna sittas på under dessa få gånger. I mitt tycke ganska fantastiskt. Idag har Ingrid stått i stigbygeln och vi gick några ...

Av Ann-Britt - 8 oktober 2015 21:53


Jag har nu en blogg på den här adressen:   https://gustavsborgcom.wordpress.com/     ...

Av Ann-Britt - 24 september 2015 10:29

Hur bekvämt som helst! Vi deltar i tävlingen Årets Svenska Måltidslitteratur 2015 som Måltidsakademiens BIblioteksstiftelse i Grythyttan utlyser varje år. 2013 deltog vi med vår första bok Året runt på Gustavsborg. Alla tävlingsbidrag finns med i mon...

Av Ann-Britt - 21 september 2015 09:33

Svalorna flyttar på samma datum varje år, nästan. Förrförra året den 12:e september, ifjol och i år den 14:e. Det blir så tyst när de lämnat och kvar står jag med all skit som ska skrubbas bort ;-) Nåväl de små mygg- och flugfångarna är väl värda en ...

Av Ann-Britt - 18 september 2015 14:30


Att visa sårbarhet/utsatthet är en utmaning för vår självbild, det vi tror på och känslan utmanar våra invanda mönster. Det vi kan fråga oss är vad är det som utmanas? Vad är vi rädda för? Vad måste kanske ändras för att acceptera denna insikt? Vår r...

Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< November 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Gustavsborg PRE med Blogkeen
Följ Gustavsborg PRE med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se