Gustavsborg PRE

Direktlänk till inlägg 17 november 2009

En blekt blondins bekännelser...

Av Ann-Britt - 17 november 2009 18:34

Nej, blekt blondin är jag väl inte, men slingor i håret har jag fått idag. Jag envisades mycket, mycket länge med att inte färglägga mig utan vara mitt naturliga jag. Men, jag har gett upp nu. Det räcker att hela världen har en grå mössa på sig, så nu är jag trefärgad och mycket fattigare och gladare.

Jag blir snart tokig på vädret. Det har vräkt ner regn i natt och nu börjar det ta på krafterna. Hagarna är forfarande gansk OK, men grannens åker har flera swimmingpölar. Allt är som invirat i grått töcken och det blir liksom ingen ordning på ljuset.

  

Detta väder skulle vi få ha ett par månader till på året.


Vovvarna har intagit ridhuset och har Rallylydnad.


Jag har läst intressanta och oroande artiklar om PRE och vart vi är på väg med dagens ganska usla avelsarbete (eller vad man nu ska kalla det; betäckningsarbete snarare). Ja, inte vi här på gården, utan i största allmänhet. Jag har funderat mycket på det själv och nu har jag fått lite mer vatten på min kvarn efter att ha läst dessa artiklar. Ska försöka stava mig igenom dem och delge er inom kort.

Det har kommit in så många dåliga hästar till Sverige. Det är kris över hela Europa och Spanien är mycket hårt drabbat. Givetvis säljer många stuterier ut och då förstås inte sina bästa hästar, utan de hästar som de inte vill ha själv. Tyvärr är det många som åker ner och tror sig göra bra affärer. Nu mer än någonsin gäller det att ha bra kontakter och goda kunskaper om rasen, annars är det som att be om att bli lurad. Hästhandlarna köper upp för billiga pengar, ibland slakthästar, och när hästarna vandrat från hästhandlare till hästhandlare och sedan transporterats hit så har man betalat många, många gånger mer än vad hästen är värd. Det fina kapet man tror sig göra är i realiteten en mycket dyr affär.

Har man en god kontakt med ett stuteri och kan köpa direkt från den uppfödaren så finns det givetvis fortfarande möjlighet att köpa bra hästar, men det är fler dåliga än bra till salu. Det är den bittra sanningen.

Men som med de flesta andra kriser blir det en utgallring, som kanske är bra när det är över. Förhoppningsvis tänker man lite óch betäcker inte allt som finns i stallet, oavsett kvalitet. Har man 500 hästar kanske man ska ta en funderare om alla 500 verkligen är bra avelsmaterial. Jag blir inte imponerade av dessa gigantiska maskinerier. Det blir mer fabrik än stuteri.

Det vore väl synd om girigheten skulle få förstöra en så fantastisk ras som PRE?


 
ANNONS
 
ylle

ylle

18 november 2009 07:09

Slingor, kanske det? Jag blir själv ganska grinig just nu när jag ser den där trista vålnaden i spegeln och funderar just på om man skulle göra nåt med håreländet... det är en SÅN tid nu! Grått ljus, regn, lera... kan det bli tristare?

Låter fasansfullt med problemen inom PRE, nackdelen med att en ras blir populär och åtråvärd innan "gemene man" har lärt sig litet mer om den... Har ju märkt att det verkar vara litet status att skaffa sig en PRE... varför vänder sig inte köparna till redan etablerade uppfödare i Sverige först???? istället för att göra "fynd" i Spanien!

http://ponnyflickornasblogg.bloggplatsen.se

 
Ann-Britt

Ann-Britt

18 november 2009 10:03

Ja, det hjälpte lite i alla fall med färg i håret.
Jag kommer att ställa till mer oreda när det gäller PRE. Fler inlägg kommer!

http://gustavsborgpre.bloggagratis.se

 
Ann-Louise

Ann-Louise

19 november 2009 08:38

Så tänkte jag när jag köpte min lille plutt. Jag ville ha P.R.E för jag tyckte den passade mina önskemål bäst och jag ville köpa en svenskfödd, mest för att jag var orolig hur uppväxten varit, transporter o.s.v plus att jag hade hört detta om att de säljer "ratade" till höga priser. Har ju också sett en del som importerats om som inte alls är något skoj.
Jag är så fantastisk nöjd med min Askersunds-P.R.E Undebarare uppväxt kan man inte få och bra, trevliga, sociala, vänliga föräldrar har han. Han är makalös!!!!!!!

Skriv gärna mer Ann-Britt!!!!!!!

http://hastochhund.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ann-Britt - 20 april 2016 20:15

Allt som allt tror jag att jag varit i ridhuset 7-8 gånger med Cassiopeia. Hon har gått från tämligen hysterisk till att kunna sittas på under dessa få gånger. I mitt tycke ganska fantastiskt. Idag har Ingrid stått i stigbygeln och vi gick några ...

Av Ann-Britt - 8 oktober 2015 21:53


Jag har nu en blogg på den här adressen:   https://gustavsborgcom.wordpress.com/     ...

Av Ann-Britt - 24 september 2015 10:29

Hur bekvämt som helst! Vi deltar i tävlingen Årets Svenska Måltidslitteratur 2015 som Måltidsakademiens BIblioteksstiftelse i Grythyttan utlyser varje år. 2013 deltog vi med vår första bok Året runt på Gustavsborg. Alla tävlingsbidrag finns med i mon...

Av Ann-Britt - 21 september 2015 09:33

Svalorna flyttar på samma datum varje år, nästan. Förrförra året den 12:e september, ifjol och i år den 14:e. Det blir så tyst när de lämnat och kvar står jag med all skit som ska skrubbas bort ;-) Nåväl de små mygg- och flugfångarna är väl värda en ...

Av Ann-Britt - 18 september 2015 14:30


Att visa sårbarhet/utsatthet är en utmaning för vår självbild, det vi tror på och känslan utmanar våra invanda mönster. Det vi kan fråga oss är vad är det som utmanas? Vad är vi rädda för? Vad måste kanske ändras för att acceptera denna insikt? Vår r...

Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< November 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Gustavsborg PRE med Blogkeen
Följ Gustavsborg PRE med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se