Gustavsborg PRE

Direktlänk till inlägg 5 november 2009

Full rulle

Av Ann-Britt - 5 november 2009 14:46

Jag var uppe med tuppen idag och slängde ihop mina surdegslimpor. Eller rättare sagt, jag slängde ihop degen och sedan fick den stå och jäsa fem timmar, medan vi fixade i stallet.

  

Det är så himla långt recept så jag hinner inte skriva det idag. Här går det undan"för den billiga leverkorven" (min far brukade säga så, förstår inte riktigt logiken men ändå...)

Alla boxar ströade, vatten påfyllt och halva stallet sopat. Kenneth vattnar ridhuset. Lite kontorsarbete utfört. Jag ska försöka få ihop en meny och åka och handla. Förhoppningsvis är brödet gott och jag kan bjuda på det. 
Den ena varianten har anis, kummin och grahamsmjöl och den andra är bara lite rågsikt och mitt favvo-mjöl Manitoba Cream.

Jag är så fascinerad av hur degen jäser utan jäst. Så fort jag hällt i lite mjöl och vatten (igår) så börjar det bubbla. Jag kan inte låta bli utan att gå och lyfta på plasten för att kika hur det puttrar i degen. Häftigt!

Pållarna nöjda med vädret. Hoppas helgen blir någorlunda dräglig. Inte så kul med storm när folk ska rida i plåtridhus. Det låter VÄLDIGT mycket därinne.

Kenneth och jag pratade igår, om hur det var när vi startade kursverksamheten för sju år sedan. Birgitta Järnåker var vår första instruktör och hon var med när vi renoverade gården och vi bodde i vårt sommarhus. Vi for som skållade råttor mellan Södåkra och gården. Grytor med mat hade vi med oss i bilen, för här fanns ju inget kök. Ibland var det 20-25 deltagare på kurserna och jag fattar inte, såhär när jag ser tillbaka, hur jag fick ihop det. Det gällde att köra försiktigt så inte maten skvimpade ut...

De första boxarna var klara dagen innan första kursen. Grindarna kom på kvällen innan. Vi hade haft byggtorkar för att betongen skulle bränna och herre min je, som vi slet. Men färdigt blev det och kul hade vi.

Hanna kom till året därpå och då hade vi flyttat in här och det underlättade. 

Jag har suttit med på alla teorilektioner under alla dessa år och jag är imponerad över hur Hanna kan variera sig. Det känns alltid som en ny lektion varje gång, inga upprepningar. Helt fantastiskt.

Tyvärr jobbar ju jag när vi har kurs, många tänker nog inte på det... Jag är inte med längre med häst. I början var jag det, men det blir inget utbyte alls för mig. Bara stressigt. Jag får nog åka iväg om jag vill träna.

Men alla glada och trevliga människor som kommer hit ger så mycket energi till oss och vi är laddade varje gång en kurshelg är slut. Massor med nytt lär jag mig ändå, även om jag är med som fotfolk enbart.



 
 
Ingen bild

Kerstin

5 november 2009 19:02

Skulle gärna vilja ha receptet för mina vill inte bubbla och jäsa. De blir bara sura och lyfter bara en liten, liten aning!

 
Evisen

Evisen

5 november 2009 21:34

Åhhh vad det där brödet ser gott ut... *dreglar*

http://www.metrobloggen.se/evisen

 
Ann-Britt

Ann-Britt

5 november 2009 21:49

Ja, de blev goda limporna. Faktiskt lite beroendeframkallande. City Gross frallor smakar helt plötsligt inte så mycket längre.

http://gustavsborgpre.bloggagratis.se

 
ylle

ylle

6 november 2009 05:52

Dreglar gör jag också, när jag ser de läckra bröden på bilden... vill ha - recept - snart!

http://ponnyflickornasblogg.bloggplatsen.se

 
Ann-Britt

Ann-Britt

6 november 2009 11:01

Recept kommer efter helgen. Lovar!

http://gustavsborgpre.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Cilla

6 november 2009 17:47

Det där brödet är underbart! Snälla lägg ut receptet så fort du hinner!!! *cockerspanielögon*

 
skogsfrua på dal

skogsfrua på dal

6 november 2009 20:30

Här en länk till en kille som gillar att baka! Intressant för dig kanske...jag satte genast en surdeg;)
http://paindemartin.blogspot.com/
Det var takter det, förr menar jag men det håller ju i sig.
Själv undrar jag hur man orkade att efter jobbet komma hem och sätta igång med hästar och elever (+ kära mor som krävde omsorg) DÅ bakade jag allt, men nu ska här bli andra bullar, hehe. Ruggig tid, väl lämpad.

http://barasaras.bloggplatsen.se

 
Stina

Stina

6 november 2009 21:42

ohhh ... nu var det min tur att bli hungrirg vid åsynen av dina limpor !!!

http://billiejean.bloggagratis.se

 
Ann-Britt

Ann-Britt

7 november 2009 11:42

Grunden till mina limpor kommer från paindemartin, tror jag. Det stod om en surdegsbok i Land och om jag inte minns fel var det samma kille. Jag har inte varit inne på hans blogg. Bara hört talas om den och att den är bra.

http://gustavsborgpre.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ann-Britt - 20 april 2016 20:15

Allt som allt tror jag att jag varit i ridhuset 7-8 gånger med Cassiopeia. Hon har gått från tämligen hysterisk till att kunna sittas på under dessa få gånger. I mitt tycke ganska fantastiskt. Idag har Ingrid stått i stigbygeln och vi gick några ...

Av Ann-Britt - 8 oktober 2015 21:53


Jag har nu en blogg på den här adressen:   https://gustavsborgcom.wordpress.com/     ...

Av Ann-Britt - 24 september 2015 10:29

Hur bekvämt som helst! Vi deltar i tävlingen Årets Svenska Måltidslitteratur 2015 som Måltidsakademiens BIblioteksstiftelse i Grythyttan utlyser varje år. 2013 deltog vi med vår första bok Året runt på Gustavsborg. Alla tävlingsbidrag finns med i mon...

Av Ann-Britt - 21 september 2015 09:33

Svalorna flyttar på samma datum varje år, nästan. Förrförra året den 12:e september, ifjol och i år den 14:e. Det blir så tyst när de lämnat och kvar står jag med all skit som ska skrubbas bort ;-) Nåväl de små mygg- och flugfångarna är väl värda en ...

Av Ann-Britt - 18 september 2015 14:30


Att visa sårbarhet/utsatthet är en utmaning för vår självbild, det vi tror på och känslan utmanar våra invanda mönster. Det vi kan fråga oss är vad är det som utmanas? Vad är vi rädda för? Vad måste kanske ändras för att acceptera denna insikt? Vår r...

Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< November 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards