Gustavsborg PRE

Direktlänk till inlägg 22 oktober 2009

Unghästvårtor

Av Ann-Britt - 22 oktober 2009 11:49

Jag har tidigare skrivit om unghästvårtor och behandling med homeopati. Här kommer bilder som visar vad som hände.

  

Ja, det här är inte så puss-vänligt precis, eller hur? Inte smärtsamt eller besvärligt för hästen, men det ser ganska äckligt ut. De här vårtorna kom på cirka en vecka och de blev fler och fler. Hans mamma hade varit lite orolig och inte tillfreds med att vara på seminstation och det påverkade säkert även den lilles allmäntillstånd.

Parasittrycket är hårt på stationen och alla fölen avmaskades. Efter detta började vårtorna poppa upp. Det är inte ovanligt med dessa vårtor på unga hästar, men jag tyckte han var så ung, bara två-tre månader.

Jag behandlade med medel som är bra efter reaktioner vid vaccineringar osv. Tänkte om det var en liknande reaktion av avmaskningsmedlet. Jag provade också med det medel som eventuellt kunde vara hans konstitutionsmedel. Inget hände. Då tog jag ett symtommedel som är stort på vårtor och på en vecka försvann alla vårtorna! Magic!!

  

Här är en betydligt gosigare mule. Jag tror nog att han också blev rätt nöjd.

 
ANNONS
 
Ingen bild

ylle

22 oktober 2009 15:28

Wow, vilken skillnad! Ja den första bilden ser ju inte direkt aptitlig ut... men den andra, där kan man bestämt tänka sig att pussa mulen!

 
Ingen bild

Ann-Britt

22 oktober 2009 17:39

Den är välpussad!

 
Skogsfrun på Dal

Skogsfrun på Dal

22 oktober 2009 17:49

Gud va äckligt! Stackars unge. Väl att du kunde trolla* bort eländet. Har faktiskt aldrig sett vårtor på hästmular men väl haft själv. NEJ inte på mulen hehe, på en och annan finger. Vårtorna har jag trollat bort på följande vis: jag smyger in till grannen, stjäl en bit fläsk. Går hem och kletar in vårtan och gräver ner fläskabiten. Efter ett tag är vårtan borta! Fungerar garanterat.

http://barasaras.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

Ann-Britt

22 oktober 2009 18:40

En får tacke Skogsfrun för tipset. Ska prova det nästa gång om mina piller är slut, eller så.

 
Evisen

Evisen

22 oktober 2009 21:21

Borta på en vecka bara! Vad häftigt!!

http://www.metrobloggen.se/evisen

 
ylle

ylle

23 oktober 2009 07:56

Fläsk???????

http://ponnyflickornasblogg.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

Ann-Britt

23 oktober 2009 10:36

Jag tror hon behagar skämta med oss/mig ang fläsket.

 
skogsfrua på dal

skogsfrua på dal

23 oktober 2009 18:44

Inte alls kära vänner, knepet är mycket gammalt och jag lärde det av min salig farmor. Det var från henne första fläskabiten kom förresten;) Det var en vinter med mycket snö. jag hade ingen lust att gå ut och gräva ner fläsket så jag kastade helt sonika ut biten i periferin. Det funkade ändå!

http://barasaras.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

Ann-Britt

23 oktober 2009 18:47

Hm, mycket ska man höra...

 
BA

BA

25 oktober 2009 15:58

Hej
Undrar hur du fick bort hästens vårtor på mulen? jag får många frågor om vårtor på djur.

http://www.vartfri.se

 
Ingen bild

Ann-Britt

25 oktober 2009 17:47

Du får skicka dem till mig, så skickar jag folket till dig.

 
Ingen bild

Yvonne

20 november 2009 17:21

Jätte fin blogg/hemsida. Satt och sökte på homeopatin och hamnade här. Intressant. Behandlar familjen/djuren med Homepati när något inte står rätt till och jag VET att det fungerar.Vår dotter är helt fri från astma/allergi tack vare homeopatin. Min man kan vara ute på våren utan att det rinner ur ögonen, han har nu även fått ett bättre luktsinne.När jag själv tog den berömda väggen var det Homeopatin som hjälpte mig på vägen.Vår Bearded Collie tik blev utdömd av veterinären p.g.a artros, blir nu bättre och bättre tack vare Homeopatin, när vår kanin fick problem med urinvägarna ja, då tog man till Homeopatin.( hon blev 11 år).Ja, det är bara så synd att inte fler upptäckt vad bra det är med Homeopatin, billigare än vanlig skolmedicin och bäst av allt inga konstiga biverkningar.

 
Ann-Britt

Ann-Britt

20 november 2009 17:26

Hej Yvonne och välkommen hit! Trevligt att läsa om positiva reaktioner på homeopati.

http://gustavsborgpre.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Sryd@hotmail.com

29 augusti 2010 20:41

Hej :)
Jag har fått ungästvårtor på min häst som ska ut och tävlas nu och börjar få panik... :/
Skulle vilja veta vart du köpte våtmedlet och vad det heter :)
Tacksam för svar :)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ann-Britt - 20 april 2016 20:15

Allt som allt tror jag att jag varit i ridhuset 7-8 gånger med Cassiopeia. Hon har gått från tämligen hysterisk till att kunna sittas på under dessa få gånger. I mitt tycke ganska fantastiskt. Idag har Ingrid stått i stigbygeln och vi gick några ...

Av Ann-Britt - 8 oktober 2015 21:53


Jag har nu en blogg på den här adressen:   https://gustavsborgcom.wordpress.com/     ...

Av Ann-Britt - 24 september 2015 10:29

Hur bekvämt som helst! Vi deltar i tävlingen Årets Svenska Måltidslitteratur 2015 som Måltidsakademiens BIblioteksstiftelse i Grythyttan utlyser varje år. 2013 deltog vi med vår första bok Året runt på Gustavsborg. Alla tävlingsbidrag finns med i mon...

Av Ann-Britt - 21 september 2015 09:33

Svalorna flyttar på samma datum varje år, nästan. Förrförra året den 12:e september, ifjol och i år den 14:e. Det blir så tyst när de lämnat och kvar står jag med all skit som ska skrubbas bort ;-) Nåväl de små mygg- och flugfångarna är väl värda en ...

Av Ann-Britt - 18 september 2015 14:30


Att visa sårbarhet/utsatthet är en utmaning för vår självbild, det vi tror på och känslan utmanar våra invanda mönster. Det vi kan fråga oss är vad är det som utmanas? Vad är vi rädda för? Vad måste kanske ändras för att acceptera denna insikt? Vår r...

Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Oktober 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Gustavsborg PRE med Blogkeen
Följ Gustavsborg PRE med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se