Gustavsborg PRE

Direktlänk till inlägg 20 oktober 2009

Arga katter får rivet skinn

Av Ann-Britt - 20 oktober 2009 16:16

Nja, inte i det här fallet utan snarare veterinärer får rivet skinn och hon var inte ens arg. Äsch, kattskrället har misshandlat vår snälla veterinär, som skulle hjälpa oss med kloklippning. Nu får jag skämmas resten av dagen, minst!

Gucci brukar låta som en galning, men har fram tills idag aldrig gjort mer än just låtit. Men nu både rev och bet hon. Den underbara veterinären konstaterade, medan hon tvättade blodet av sina sår, att "ja, ja det ingick inte i hennes planer för dagen att klippa klor". Och "jag har antibiotika hemma".

Nästa gång skulle hon komma beväpnad, sa hon. Då blir det lugnande spruta. Tur att vi bara har en som behöver kloklippning. Jag ser för dåligt för att klippa själv. Är livrädd att jag ska klippa för mycket. Gucci har lång, luddig päls även mellan tårna och det är hopplöst att hitta rätt. Glasögonen åker på sniskan och med hennes ylande är det rätt stressande. Jag har gjort det några gånger men det var svettigt.

  

Detta får bli en blomma till den misshandlade stackaren och tack! 

Min orkidéer blommar om och om igen. Jag har varit riktigt snäll och köpt orkidénäring och det tackar dem mig för. Det kommer nya stänglar hela tiden. De här två har blommat länge, länge och nu kommer grannen till vänster med en ny "knopp-pinne".


Jodå, Ninfa och Aguila är dräktiga fortfarande. Vi har kollat underverken. Det finns både huvud och hjärta på dem och det känns väldigt skönt att veta.

Aciano fick stelkrampsspruta och han var lika oberörd som förra gången av sticket. Han är så sanslöst cool den killen. Nu får hans mamma faktiskt klämma fram en tjej till oss med samma temperament som de tre killarna hon fått. Skrutt att vi inte fick stofölet hon hade vid sidan när vi köpte henne. Men fina stoföl lämnar de inte iväg så gärna i Spanien. 


Ikväll ska jag på skotsk afton med Slow Food. Det blir "foodtravelling", smakprover och a cup of tea med tillbehör.

Åh, scones med clotted cream och sylt. Gott! 
ANNONS
 
skogsfrua på dal

skogsfrua på dal

20 oktober 2009 17:54

Klipper ni klorna på katterna! Hur ska de då kunna rädda sig upp i träden, fånga möss o.s.v Detta har jag faktiskt aldrig hört talas om i hela mitt långa brokiga djurliv. Berätta!

http://barasaras.bloggplatsen.se

 
Teija

Teija

20 oktober 2009 22:15

Men aj, då! Antar att det är en innekatt som behöver få klorna klippta. Hoppas att det går bättre nästa gång!

Vad kul att stona är dräktiga:)

Hoppas att du har en fin kväll med scones, clotted cream... och trevligt sällskap förstås:D

http://varannandag.bloggplatsen.se

 
Ann-Britt

Ann-Britt

21 oktober 2009 10:21

Gucci är innekatt söta frun och klättrar ytterst sällan i träd och tar aldrig möss om de inte kommer in i köket. Klorna fastnar i allt om de inte klipps. Hon klättrar någon enstaka gång upp en bit i päronträdet, mest för att imponera, men annars håller hon sig på marken.
Så fick du lära dig något nytt...

http://gustavsborgpre.bloggagratis.se

 
skogsfrua på dal

skogsfrua på dal

21 oktober 2009 14:27

...ja om människors KLOfingrighet, hehe!

http://barasaras.bloggplatsen.se

 
Ingegerd

Ingegerd

21 oktober 2009 21:22

Aha, innekatter behöver få klorna klippta! Trodde de slipade av dem på s k klätterträd eller klösbrädor. Så roligt att stona är dräktiga! Har fölen så där korta manar då de är unga? - Mina orkideér blommar inte om. Ska försöka med orkidénäring. Tror det beror på inneklimatet, vi har nog rätt torrt inne. En dusch kanske gör susen!

http://josephinespapilloner.blogg.se/?tmp=21211053

 
Ingen bild

Ann-Britt

22 oktober 2009 11:33

Hej Ingegerd. Nej det räcker inte i allmänhet med klösbrädor. Vi brukar få klippa någon gång om året. Gör det inte så ofta, som du kanske kan förstås...Med tanke på damens integritet. Men hon blir rädd när hon fastnar i saker så lite måste knipsas av då och då. Ändå har hon både träd, klösbrädor och våra soffor hm, som hon vässar klorna på.
Apropå orkidéer. Jag har mina i norrfönster och över element, alltså ett klimat de inte alls egentligen skulle trivas i, men de blommar som tusan. Duschar dem aldrig. Hängde ut dem i trädgården en sommar, men då dog alla, och det skulle vara så bra sades det att ha dem ute. Strunta alltså i alla råd om hur man SKA göra.

 
Ingegerd

Ingegerd

24 oktober 2009 22:01

Norrfönster med element! Låter inte klokt, men värt ett försök här hemma. Ibland är det så som du skriver: goda råd är inte alltid de rätta, att göra tvärsom är min gubbes modell och han har ofta rätt i det.

http://glömde

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ann-Britt - 20 april 2016 20:15

Allt som allt tror jag att jag varit i ridhuset 7-8 gånger med Cassiopeia. Hon har gått från tämligen hysterisk till att kunna sittas på under dessa få gånger. I mitt tycke ganska fantastiskt. Idag har Ingrid stått i stigbygeln och vi gick några ...

Av Ann-Britt - 8 oktober 2015 21:53


Jag har nu en blogg på den här adressen:   https://gustavsborgcom.wordpress.com/     ...

Av Ann-Britt - 24 september 2015 10:29

Hur bekvämt som helst! Vi deltar i tävlingen Årets Svenska Måltidslitteratur 2015 som Måltidsakademiens BIblioteksstiftelse i Grythyttan utlyser varje år. 2013 deltog vi med vår första bok Året runt på Gustavsborg. Alla tävlingsbidrag finns med i mon...

Av Ann-Britt - 21 september 2015 09:33

Svalorna flyttar på samma datum varje år, nästan. Förrförra året den 12:e september, ifjol och i år den 14:e. Det blir så tyst när de lämnat och kvar står jag med all skit som ska skrubbas bort ;-) Nåväl de små mygg- och flugfångarna är väl värda en ...

Av Ann-Britt - 18 september 2015 14:30


Att visa sårbarhet/utsatthet är en utmaning för vår självbild, det vi tror på och känslan utmanar våra invanda mönster. Det vi kan fråga oss är vad är det som utmanas? Vad är vi rädda för? Vad måste kanske ändras för att acceptera denna insikt? Vår r...

Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Oktober 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Gustavsborg PRE med Blogkeen
Följ Gustavsborg PRE med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se