Gustavsborg PRE

Direktlänk till inlägg 12 oktober 2009

Goda föresatser

Av Ann-Britt - 12 oktober 2009 19:01

Jag hade tänkt fota hästarna idag och lille "vårtmulen", som nu är helt vårtfri. Men så var det det där med bullbakandet och sedan kom jag på att jag nog skulle kitta fönster. Vintern är snart här.

Bullarna blev riktigt goda och en ny sats deg står och puttrar. Helt otroligt att den kan jäsa så utan jäst! Jag har alltid sett framför mig platt barkbröd när jag hört om surdeg utan jäst, men det blev ju bara ännu godare än vanlig deg.

Imorgon ska jag testa enbart vetemjöl. Själva surdegen är gjord på rågmjöl och det verkar som den ska vara det för att det ska fungera.

Jag började kitta fönster på boningshuset och det var så kul att jag fortsatte av bara farten på stallfönstren. Rutorna har skallrat när det blåste, eftersom de bara satt fast med små nubb. Men nu sitter de minsann fast. Eller ja, de flesta rutorna i alla fall. Jag ska fortsätta imorgon, men ska måla dem jag kittat först. 

Får besök av ett par modiga hästar också som ska testa vår TTeam-bana i ridhuset. 

Det verkar som morgondagen är fulltecknad... 


Igår kväll bojkottade jag TV:n någon timma och snaggade tre stons manar. Det kliade lite i fingrarna på mig när jag såg Nobleza och hennes långa man. Men nej Cilla, jag har inte rört den. Hon är faktiskt fin nu när den blivit lång.

Jag måste ta mig an deras svansar också innan den värsta leran börjar komma. Då blir svansarna som leriga rastaflätor om de är så långa som de är nu. Ett par decimeter behöver de kortas. Sedan får de växa sig långa och fina igen. Nu är de nästan nere i marken och det är tjusigt, men opraktiskt. Våra damer har lika mycket tagel i en svans som tre normala halvblod tillsammans. Våldsamt tjocka alltså. Svansskydd går inte att få runt dem, inte ens den elastiska varianten. 
ANNONS
 
ylle

ylle

12 oktober 2009 19:43

OOOooops, Du verkar vara en flitig sort! Kitta fönster och baka hela dagen, och klippa litet manar så där i förbifarten... Vill se fler bilder!!!!!!!!!

http://ponnyflickornasblogg.bloggplatsen.se

 
skogsfrua på dal

skogsfrua på dal

13 oktober 2009 12:55

Baka du och kitta men man och svans kan kvitta;) Det kallas TÄCKhår av någon mystisk anledning!

http://barasaras.bloggplatsen.se

 
Ann-Britt

Ann-Britt

13 oktober 2009 19:31

Nej, manen åker av, men svansen tas bara av till över lerhöjd. Inte nådigt när den väger 20 kg av kladdig blålera.

http://gustavsborgpre.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Cilla

16 oktober 2009 01:09

*puh* :D

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ann-Britt - 20 april 2016 20:15

Allt som allt tror jag att jag varit i ridhuset 7-8 gånger med Cassiopeia. Hon har gått från tämligen hysterisk till att kunna sittas på under dessa få gånger. I mitt tycke ganska fantastiskt. Idag har Ingrid stått i stigbygeln och vi gick några ...

Av Ann-Britt - 8 oktober 2015 21:53


Jag har nu en blogg på den här adressen:   https://gustavsborgcom.wordpress.com/     ...

Av Ann-Britt - 24 september 2015 10:29

Hur bekvämt som helst! Vi deltar i tävlingen Årets Svenska Måltidslitteratur 2015 som Måltidsakademiens BIblioteksstiftelse i Grythyttan utlyser varje år. 2013 deltog vi med vår första bok Året runt på Gustavsborg. Alla tävlingsbidrag finns med i mon...

Av Ann-Britt - 21 september 2015 09:33

Svalorna flyttar på samma datum varje år, nästan. Förrförra året den 12:e september, ifjol och i år den 14:e. Det blir så tyst när de lämnat och kvar står jag med all skit som ska skrubbas bort ;-) Nåväl de små mygg- och flugfångarna är väl värda en ...

Av Ann-Britt - 18 september 2015 14:30


Att visa sårbarhet/utsatthet är en utmaning för vår självbild, det vi tror på och känslan utmanar våra invanda mönster. Det vi kan fråga oss är vad är det som utmanas? Vad är vi rädda för? Vad måste kanske ändras för att acceptera denna insikt? Vår r...

Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Oktober 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Gustavsborg PRE med Blogkeen
Följ Gustavsborg PRE med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se