Gustavsborg PRE

Alla inlägg under september 2009

Av Ann-Britt - 15 september 2009 09:48

Jag är så nöjd med nya toppen, som Skogsfrua (Sara) så snällt skickade till mig. Inväntar bara en liten rättning på namnet, sedan är den perfekt.

Jag blir alltid så förvånad över att det finns så trevlig "vardagsvänlighet". Att någon jag aldrig träffat mer än i cybervärlden, tar sig tid och fixar en fin topp till min blogg! Helt utan att jag bett om det!!

Fram för fler sådana initiativ i vardagen, så blir vår värld mycket bättre att bo i.


Såg ni de förfärliga svenska fruarna i Hollywood på TV3 igår kväll? Uj, uj, uj de vet nog inget om vardagsvänlighet. Det är sällan jag skådat så gräsliga människor. Jag hade tänkt mig att ha en snäll blogg och inte säga elaka saker, men de där tre damerna var bara för mycket...

ANNONS
Av Ann-Britt - 15 september 2009 09:37


Nu har jag hittat ett klipp-och-klistra-program på datorn så jag kan få till videos och bilder. Tänk det har funnits där hela tiden...

Jag noterar också att Capitano hade tydligen bara två lägen på sin repertoar när han var liten; full sula eller hänga i baren. Visst är han läcker att titta på. Han har lugnat ner sig något, men han är hagens spjuver.

Aciano är den lugne filosofen, som går mestadels med mamma. Han härjar runt ett litet tag med de andra, sedan går han tillbaka till mamma.

De andra tre är som små kvicksilverkulor. Småkillarna leker hingstlekar och den andra lilla hon skuttar och hoppar omkring dem. Det går åt en hel del tid bara att stå och titta på dem. Det kan vi ju unna oss nu när de går ute och jag inte behöver mocka. Tiden jag tillbringar med hästarna är alltså konstant. Men det är roligare att titta på fölen än att gå ensam i stallet och mocka.

ANNONS
Av Ann-Britt - 14 september 2009 19:21

Har varit effektiv idag och lagat massor med mat att frysa in. Köttbullar, biffar som kan bli hamburgare eller biff med lök osv och sist men inte minst har jag lagat kalops. Så nu har vi ordentliga luncher att plocka fram.

En sats plommonmarmelad blev det också. Kenneths far var här och plockade plommon och äpplen, grannarna har plockat, Alexandra har plockat med sig till skolan och det är ändå tonvis kvar!

Syltsocker är min favorit numera. I med socker och bär/frukt och koka. KLART! Perfekt! Bra och gott blir det också.

Jo, jag gjorde ju romkruka också. Mums-fili-babba till jul. Nu är det ingen som kan köra bil efter en dessert hos oss alltså.

  

Aguila (i bakgrunden) och hennes tre avkommor.

  

Det är skönt att ha en unge (eller mamma) att bli kliad av.

  

Den, just för ögonblicket, parasitfria Tiger.

  

Putte tänker genast avhjälpa det parasitfria stadiet och väntar ut en mus eller sork.


Av Ann-Britt - 13 september 2009 22:25

Jag tackar Skogsfrua för hjälpen med att dra ner min toppbild till mer rimligt format. Hm, jag får nog gå någon fortbildande kurs i sådant här tekniskt...

Nu får jag känna efter vad jag tycker om färger osv. Många nya finesser med den nya bloggdesignen.

Av Ann-Britt - 13 september 2009 18:58

Nu har jag sett matlagninsprogram på längden och tvären på TV, liggande i soffan. Får säga att jag har svårt för Morbergs slabbande och slafsande. Förstår mig inte på hans humor alls. Men maten ser god ut.

Recept på en god chokladkaka får ni av mig:


1 dl socker, 1 dl kakao och 2 dl grädde (mjölk=magervarianten) kokas upp och får svalna


Vispa 1 dl socker och 150 gr smör. Vispa tills det blir vitt och fluffigt. 

Vispa i 2 ägg (ett i taget)


Blanda i chokladröran och sedan:


3 dl (lite drygt) dinkelmjöl

1 msk vaniljsocker

1 1/2 tsk bakpulver


Smörj och bröa en bakform. Grädda i 175 gr värme i ca 40-60 minuter, beroende på ugn. 


Sikta över florsocker när du serverar kakan.


Mat
Av Ann-Britt - 13 september 2009 14:53

Inatt var pållarna inne pga utlovat regn. Det var så mysigt, så. Jag verkade Alissas framhovar, som vuxit som tusan i trakterna och därför slitits mycket i tån.

Nu blir det eftermiddag i soffan efter en god lunch. Gammal hederlig skinkstek, med brun sås och potatis samt hemlagat äppelmos. Gött!

Det ser ut att komma mer regn och det blir innenatt för hästarna. Veckan som kommer ska bli varm och solig, så då får de bli vildhästar igen.Av Ann-Britt - 12 september 2009 09:38

Ja, det är ingen större skillnad på veckodagar i mitt jobb. Hästarna ska ha sitt oavsett måndag, julafton eller vad det nu är. Men nu har jag haft en veckas "nästan semester" när de går ute hela dygnet. Nästan lite mockningsabstinens! Jag saknar faktiskt det här dagliga hanterandet, som blir helt annorlunda när de ska in och ut i stallet varje dag. Det blir något helt annat. Mer pyssel och mys. I hagen är det 11 st som konkurrerar om uppmärksamhet och när vi ger mineralbricks är det ett fasligt bry om att försöka snika till sig grannens bitar också. Lätt turbulens uppstår innan lugnet lägger sig åter.

  

Våra fantastiskt goda päron börjar mogna. Har ingen aning om vad det kan vara för sort. Kanske någon uppmärksam läsare som vet? Vi har två träd spaljerade mot husväggen in mot gårdsplanen.

  

Avmaskade våra katter igår igen! Jag är sååå trött på parasiter nu. Tiger upprepade konststycket med att äta en bit ost med masktablett i och det var jag tacksam för. Möjligen hade de så mycket parasiter vid senaste avmaskningen att medlet inte tog alla. Nåväl, nu är det gjort igen och Tiger firade med att klämma en mus till kvällsmat...

  


Av Ann-Britt - 11 september 2009 13:28

Det finns en rolig blogg för er som gillar vitsar. 

http://iskall.bloggagratis.se/


Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4
5
6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
<<< September 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Gustavsborg PRE med Blogkeen
Följ Gustavsborg PRE med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se