Gustavsborg PRE

Alla inlägg under september 2009

Av Ann-Britt - 25 september 2009 16:15

och det är ju inte så dumt. Efter två dagar med skruttigt väder, känns det helt Ok med sol igen.


Vi har haft besök från Daglig Verksamhet igen och fått pigg och glad hjälp med sopning i stall, ogräsrensning och äppelplockning.

Micke hjälpte mig i stallet och det gillade han bättre än ogräsrensning. Men det bästa av allt tyckte han var att åka fyrhjuling med Kenneth. 


Några reseminnen från Jerez och det statliga stuteriet för PRE. Här är det stoflocken som visats upp och nu lämnar arenan.

  

Här var det så jag fick plocka fram näsduken. En ensam man på en svart hingst, som leder en cobra med 12 ston.

  

Här har han lossat sin ledlina och för stona runt i cirkel, vänder dem, får dem i trav, galopp och vad som helst. Helt otroligt. Inget öga var torrt...

 

PRE med lite fart

    


ANNONS
Av Ann-Britt - 24 september 2009 14:20

Tänk vad de växer de små liven. Här kommer en liten film på Rombo från två dagar fram till idag, tre månader gammal. Han ser ju dubbelt så stor ut!Blåsigt som tusan idag och regn som ännu mer tusan i förmiddags... Men nu soligt och blåsigt. Hängde ni med?

Hästarna har börjat fälla sommarpälsen. Aciano fäller drivor. Det går att dra lätt med handen över hans rygg och få en näve full av päls. Det blir nog bra nu när de är ute mer på nätterna. Då sätter de förhoppningsvis mer päls än de brukar ha när de är uppstallade. Pälssättning ska ju i och för sig följa ljuset, men jag tror ändå att kylan hjälper till också. Vi använder inte täcke och det är bra om de får lite längre päls då. 

ANNONS
Av Ann-Britt - 23 september 2009 20:06

Idag är det höst och hästarna har fått komma in i natt. Det blåser, så där som det bara kan blåsa i Skåne och regnar. Djuren följde glatt och villigt med oss in.

Jag är svart på tungan för jag gav mig på att ladda ner uppgradering av Media Play. Min lilla kära dator har länge velat att jag skulle uppgradera till version 11. Jag hade version 9 och den är alltså GAMMAL. Nåväl igår gjorde jag detta, men tji om det fungerade sedan. Jag kunde inte titta på någon av mina videosnuttar. Fick panik!! Har suttit i timmar i eftermiddag och försökt få rätt på eländet. Har gjort precis som jag skulle, men ack nej. Kom då på den lysande idén att radera skräpet och då ställde den tillbaka till version 9 igen. Jag är glad och nöjd igen Skrattande.

Nej nu tar vi och tittar på några sommarbilder från Spanien. Kan behövas i höstrusket.

Först en kvällsbild från hamnen i Puerto Banús, Costa del Sol. Crème de la crème av solkustens alla fina orter. Det vackra folket flockas i barerna vid hamnen och den ena flotta bilen efter den andra körs runt och visas upp. Lyxjachterna trängs vid kajkanten. Personalkrävande?

  

Utsikt från vår lägenhet.

  

Skola för hästar. Fint tryck jag fotade på tjurfäktningsmuséet i Ronda.

  

Lite Akademisk ridning över det hela, eller hur?Av Ann-Britt - 22 september 2009 11:08

Inledde dagen med en mycket informativ och trevlig företagarfrukost i Bjuv. Det informerades om generationsskifte i företag. Vi besökte Snickerifabriken som bytt ägare och nu tillverkar både snickerier och aluminiumprodukter. 

De fönster som vi har bytt ut på vårt hus, kommer från Snickerifabriken och även trappan inne i huset. De är verkligen mycket duktiga hantverkare. Idag fick vi se fönster till Rådhuset i Helsingborg samt till ett kulturhus. Det luktar så gott med trä. Där kan aldrig aluminium konkurrera med trä...Inte i utseende heller, trots att målningarbetet är lite kämpigare med träfönster (fråga mig!).

Måste förstås lägga in lite skrytbilder på fölen också. Här är det först Capitano, som har full koll på Polly bakom honom. Mamma syns i boxen till vänster.

  

Sedan Rombo, som får tips från coachen...

  

Tycktes vara bra tips! Mamma har släppt över ansvaret till Kenneth och ägnar sig åt att äta halm.


Det är Rombos mamma som friserar mig på min presentationsbild upp i högerhörnet på bloggen. Hon är en sådan där "fnulare" som älskar att fnula runt i hår och mössor osv.


Av Ann-Britt - 21 september 2009 18:38

Ja, nu blir det film på våra små sötnosar. Vi har haft vår eminenta hovslagare/verkare här idag och hon har fixat alla fölen. Aciano är "gammal och van" och givetvis jätteduktig. De andra småttingarna var förstagångsverkare. Det kan ju gå precis hur som helst om man inte förbereder dem. Men det tycks vi ha gjort Glad för se så duktiga de var. Jag var riktigt imponerad av dem. De stod som små tända ljus. 

Ami har en liten hund som heter Polly och hon var spännande tyckte fölen. Konstig katt, tyckte de och följde henne med stort intresse.

Ni får ursäkta filmmakaren som glömde bort att man inte kan ha kameran på högkant. Ni får slänga er på sidan om ni vill se Capitano på rätt köl.Vi hade en nöjd hovslagare som körde härifrån utan att ha blivit det minsta svettig. Yes! nu är jag mallig!!

Av Ann-Britt - 21 september 2009 09:01

Hade tänkt lägga ett klipp med höstbilder, men hittade tecknad film istället. Den såg riktigt spännande ut, tycker jag som gärna tittar på tecknat. Eller animerat heter det kanske nu för tiden.

Filmen handlar om Prinsessan Mononoke??Här kommer bildvarianten för er som inte gillar tecknat...För er som inte gillar MacKennitt heller kommer annan text kanske senare under dagen...

Av Ann-Britt - 20 september 2009 20:51

Ja, gårdagens rubrik blev helt fel ju längre dagen gick. Jag skrapade och målade som en dåre och har träningsvärk i armarna idag. Vissa fönster är värre än andra. Puh! lat blev lördagen inte.

Idag har det varit lugnt däremot. Målade lite på förmiddagen och sedan har jag varit på promenad med "liten faster" i Höganäs. Min gamla barndomsstad.

  

Gamla stationshuset och kyrkan, som har så vacker färg.

  

Enda höghuset i stan! Lite tokigt har det tydligen blivit med vindarna vid huset. Eller rättare sagt det blåser alltid i passagen mellan höghuset och huset mittemot, även om det är vindstilla i övrigt. Jag har inte promenerat där, men det lär blåsa som bara den. Ja, så går det när man bygger upp nymodigheter i små städer.
Vidunderlig utsikt lär de har som bor där. 

Kullabygden är min favoritplats i Sverige!Av Ann-Britt - 19 september 2009 09:54

Jag har "lånat" detta foto från en fotoblogg, länkad till höger bland mina länkar. LaPerm fotoblogg.

http://laperm.wordpress.com/

  


Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4
5
6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
<<< September 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Gustavsborg PRE med Blogkeen
Följ Gustavsborg PRE med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se