Gustavsborg PRE

Alla inlägg under augusti 2009

Av Ann-Britt - 3 augusti 2009 14:49

Nu svämmar snart regnmätaren över. Kvavt och märkligt väder har vi idag.


Jag ska in till staden idag igen, oj vad jag far och flyger... Idag blir det optikerbesök för synkontroll och nya linser.

Min svägerska jobbar för tillfällen i Kosovo, som polis, och hon hade opererat sina ögon där. Bytt linserna, tror jag, och skulle nu slippa brillor och linser för all framtid. Jag är sugen på att göra detsamma, men jag är så feg när det kommer till knivar och ingrepp. Har funderat på laserbehandling, men inte riktigt vågat ta steget och undersöka om mitt synfel skulle gå att åtgärda. 


Plommonträden dignar av blå goda plommon. Alla som vill får komma och plocka... Kenneth klippte gräset igår och det är massor med jobb att plocka alla äpplen och plommon under träden, innan klipparen kan gå igång.

Hästarna smakade lite försiktigt på äpplena som bjöds. Åringarna har glömt hur det smakar och var inte säkra på om det gick att äta.


Vi mätte föl och åringar idag och de små växer så det knakar. Capitano har vuxit 9 cm på en månad. Han blir en STOOOR häst tror jag och han får fuxfärg, men svart man och svans. Lite ovanlig färg alltså. Kallas brun pga av man/svansfärgen.


ANNONS
Av Ann-Britt - 2 augusti 2009 16:44

Vår kloka dotter har skickat en länk om tripsar. Intressant att läsa och nu är de ännu äckligare när jag sett dem i stor skala. Tre stycken hade krupit in innanför datorskärmen igår kväll och jag var TRÖTT på dem.   http://sv.wikipedia.org/wiki/Tripsar


Idag har de sansat sig en aning och det har gått bra att vara ute.


Bilderna tog Alex med telefonen igår kväll. Kajen i Helsingborg och det, i förra inslaget, omtalade segelfartyget. Inte så stort om man tänker att det seglar jorden runt. Det är en jättefin fotoutställningen längs med kajen. Hela Sverige är representerat. Skärmarna syns till höger på ett foto. Värt att titta på.


Vi har haft trädgårdsdag idag. Jag har tagit mig an urskogen på gårdssidan av huset. Nu ska jag skrapa och måla fönster där och var tvungen att frilägga. Det var ett digert projekt och tog några timmar. Nu syns alla fönster, päronträden är fint beskurna och en hel del ogräs borta. FY, så fönstren ser ut! Hoppas vädret håller sig så jag kan gå på dem med varmluftspistol imorgon. Ikväll är jag rent utmattad.


Vi skulle åkt och kollat Dula, men väntar tills den 10 augusti. Vår veterinär är borta några dagar. Hon ska till unghäst-VM i Verden med en uppfödning och vi önskar lycka till!  Dula är bara 14 dgr gången idag och det kvittar ju egentligen när vi kollar, eftersom vi inte seminerar en gång till ändå.


Det var skönt med sovmorgon idag. Ingen mockning och därför blev det lite energi över till trädgården istället. Ikväll är regn utlovat och pållarna får komma in och vila. Någon kommer in för bantning... Halm blir det då. Men vi ska inte banta och funderar på att grilla.

ANNONS
Av Ann-Britt - 1 augusti 2009 22:41

Vi pratade häst hela eftermiddagen med vår gäst och hade förstås trevligt. Gästen letar en dressyrhäst i högre klassen, så det blir våra förmedlingshästar som gäller. Vi har några år dit med våra avkommor... Men hon tyckte våra bebisar var fina.

Alexandra lovade att vi skulle slippa millimetrar (enligt gästen heter de trips) och flugor om vi kom in till stan. Sagt och gjort, vi åkte in och käkade pizza på Marconi tillsammans med Alex. Sedan gick vi en sväng i Norra Hamnen, tittade på skolsegelfartyget (heter det så?), åt en glass, drack ett glas vin med svågern på deras balkong och tog en promenad upp till Konsul Olssons plats och lyssnade på musik. Låter väl som en innehållsrik kväll?

Alex hade rätt. Det fanns varken flugor eller trips i stan.

Alex och jag var förstås uppstassade i de nya fina kläderna vi inhandlade tidigare i veckan. Kul att lämna trätofflorna i skitiga stallkläderna i hallen ibland.

Hästarna får vara ute ikväll. Det är 18 grader varmt och riktigt skönt. Sämre väder lär komma i veckan och vi får passa på nu.

Ska kolla Dula imorgon, men jag har en känsla att hon inte är dräktig.


Jag tyckte att segelfartyget, i Helsingborg, såg lite klent ut för att korsa Atlanten i, men väl hemma i TV-soffan såg jag en liten bit av programmet om Ra. Då var helt plötsligt segelfartyget en mycket stadig och säker farkost jämförelsevis...Hur kan man bara få för sig att resa 6 000 km i en papyrusbåt?


Av Ann-Britt - 1 augusti 2009 13:19

Idag är det sommar! och millimetrarna finns i miljontal, vilket gör att vi inte kan vara ute... Nu blir man ju trött igen.

Vi satt ute i fikade och var helt täckta av dessa kryp. Tidningen var svart och det är pest.

Vårt lunchkalas var så trevligt igår och nu väntar vi besök av en,förhoppningsvis, framtida PRE-ägare. Lite pigg blir man ändå, trots krypen utomhus.Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11
12
13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28
29
30
31
<<< Augusti 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Gustavsborg PRE med Blogkeen
Följ Gustavsborg PRE med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se