Gustavsborg PRE

Alla inlägg under augusti 2009

Av Ann-Britt - 8 augusti 2009 18:07

En videosnutt med en i mitt tycke mycket spännande röst. Jag satt och lyssnade på denna konsert en riktigt varm sommarnatt (på svensk TV). Vi hade besökt Alhambra ganska nyligen och jag hade denna underbara plats i färskt minne.

Det var en magisk stämning, med den varma svenska sommarnatten, Loreenas röst och de vackra bilderna från Alhambra. 

Det finns mycket mer på YouTube om ni också faller för hennes sound. 

ANNONS
Av Ann-Britt - 8 augusti 2009 17:05

Vi upptäckte i morse att eltrådarna var sönder på ett par ställen i en av hagarna. Stofölet hade varit igenom av någon anledning. Jag såg märken på henne i ena ljumsken och på två ben. Inget allvarligt som tur var, men hon var skavd i pälsen. Troligen hade även den andra lille varit ute. Vi har plasthållare som går sönder om tråden spänns hårt och tur är det. Annars kunde det blivit rejäla skador av de hårda och vassa trådarna.

Man blir lite konfunderad över vad som händer. En dag när Kenneth kom hem var det en Rottweiler ute och sprang i hagen och hans unga ägare var ute och kallade på den. Då var fölen riktigt små. Jag blir helt kall när jag tänker på vad som kunde hänt. Ägaren var så bekymrad för hans hund kunde ju bli sparkad!! Sorry, men jag hade inte haft någon medömkan alls med varken honom eller hunden om så hade skett. Har man inte bättre koll på sin hund? Ikväll tar vi in våra hästar. Det är väl själva den att man inte kan ha djur ute utan att behöva oroa sig för idioter...

Nu vet vi inte alls vad som orsakat denna incident, men det förefaller märkligt att hon skulle springa rakt igenom tråden bara sådär, helt utan orsak.


Besökte en god vän i eftermiddags, med en patient. Hästen har lugnat sig betydligt sedan jag påbörjade behandlingen och det framskrider bra.

Linoljade sex fönster igår och de får nu gotta till sig ett par dagar innan jag målar dem.

Vi skulle videofilmat hingstfölen i ridhuset, för hugade spekulanter, men helt plötsligt öppnade himlen sig och det vräkte ner regn. Det yrde och virvlade och det gick inte att se ut genom fönstren. Nu är de små liven dyngblöta och det ser inte så kul ut på film. Det får bli en annan dag för det projektet.

I övrigt har vi haft strålande sommarväder flera dagar. Härligt! Alexandra kom på "grillbesök" igår kväll. Nu är det VÄLDIGT blött ute, men vi får torka av stolarna och sätta oss ute och njuta. Det gäller att passa på.

Ha en trevlig kväll! 

ANNONS
Av Ann-Britt - 7 augusti 2009 12:42

Hoppas få möjlighet att gå TTeam-kursen i början av september. Det blir inte Robyn Hood som håller i kursen utan Tina Constance. Hade förstås sett fram emot att träffa Robyn igen, men det kan också vara spännande att prova en helt ny instruktör.

Jag siktar på instruktör själv och Tina är godkänd utbildare.

Det är märkligt att TTeam inte slagit igenom i Sverige. I Tyskland t ex är det många toppryttare som använder sig av metoden.  Det är den enda verkligt heltäckande metoden jag känner till för att lösa upp spänningar, rädslor, aj-aj i kroppen osv.

Jag måste börja samla fall, som ska lämnas in som examensarbete. Får rota i mina gömmor och se vad jag har. Det gäller att strukturera mig nu alltså!


Hästarna är inlindade med elastiska lindor och detta hjälper dem att få en bättre kroppsuppfattning. Unga hästar har ibland lite svårt att veta var de börjar och slutar och då är lindorna ett bra hjälpmedel. Många hästar blir lugnare och tryggare när de lindas. Antagligen för att "känner" sin kropp på ett nytt sätt. Jag har provat att linda in mig själv och det är en mycket märklig känsla. Lindar man ett ben så går man olika med benen. Lindar man axlar och ner över överkroppen blir hållningen mycket bättre osv, osv. Prova ska ni se/känna! Bara linda kors och tvärs för att känna vad som händer.


Våra "stackars" (enligt dem själva) hästar har gått ute två nätter. Jag har fått några timmar över varje dag att göra andra viktiga saker. Idag var jag ute kl 08.00 sharp och skrapade fönster. Sydsidan är inte nådig när solen ligger på. Gällde att passa på när det var skugga där. Nu är det bara två fönster kvar in mot gården och det känns som jag närmar mig ett slut. Då tänker jag inte på gänget mot trädgården.... och de på ovanvåningen. Men nu ville jag tänka positivt!


Det är snart hammockdags och "Sommar" med Jörn Donner. Lite vila och kultur behövs också.


Av Ann-Britt - 6 augusti 2009 12:55

Jag var en ståndaktig soldat igår och drack inte vin, utan tog en kopp te och sedan ett glas kylskåpskall äppelmust. Mycket gott.

Ackompanjerades först av katten Puttes spinnande och sedan av Tigers, båda två förstås knäkatter. Boken jag läser är trevlig. Den heter "Katedralen vid havet" av en spansk författare. Handlar om Barcelona på 1300 talet.

Kikade på gamla foton av vår gård. Det suddiga riktigt gamla fotot, är scannat från en inramning och det går kanske knappt att tyda? Men det är i alla fall från gårdens glansdagar. Alla pigor och drängar, inklusive hästarna står uppradade under kastanjerna. På den tiden fanns fem kastanjer, men numera bara en. Den är dock desto större. De runda markeringarna efter de andra fyra finns kvar i kullerstensbeläggningen. Vi får ta oss i kragen och rota fram den vackra gårdsplanen. Vi har kommit på att det är ett otroligt jobb att hålla kullersten fint. Sprutning antar jag gäller för att hålla styr på ogräset?


Katten heter Hugin, och det var Alexandras underbara katt. Han var från början hittekatt och levde sedan som innekatt hos Alexandra ett år. Han blev stallkatt hos oss, vilket han gillade skarpt, ett år och sedan blev han överkörd. Han var en ljuvlig varelse och hans enda lilla år här var innehållsrikt och lyckligt, både för honom och oss. Även icke-kattmänniskor ville ta med honom hem.


Fotot av stallet i mörker, är så som det såg ut när vi köpte fastigheten. Alla fönster var igensatta med skivor och boxarna var inte av den hästsäkra sorten.

Det ljusare stallet är så som det ser ut nu.

Av Ann-Britt - 5 augusti 2009 18:18

Tro det eller ej, jag har fått ordning på min nya fina, lilla, röda externa hårddisk!!!! Den är så söt, säger jag nu när jag inte är helt vansinnigt arg på den...

Det var faktiskt precis så lätt som de sa i affären om man bara lugnar ner sig, inte trycker på alla knappar samtidigt och inte är så hialös.

Den lilla saken tuggar nu i sig all info från min dator; bilder, Outlook, alla dokument, bokföring, favoriter på Internet osv, osv. Helt marvellous!


Nu skulle jag egentligen gå ut och skrapa fönster, men tror jag får fira min seger med ett glas rosé och en bok, under päronträdets lövverk, istället.

Gårdagens Puttgarden-tur är ju rent farlig. Vi tog en öl till lunchen och ovan som jag är vid "pocent" sådär mitt på dagen, började jag nästan spela luftgitarr till Sommarprogrammet. Jerry Williams var det som underhöll. Riktigt trevligt. Han är en tuff gubbe, han.

Av Ann-Britt - 5 augusti 2009 14:58

Ja, den enda sanna glädjen är skadeglädjen, så nu ska jag berätta hur förvirrad jag har varit. Givetvis är jag inte såhär knäpp numera...

Vi pratade, på en annan blogg, om att låsa sig ute osv.

Här kommer tre episoder i mitt liv.

Det var en gång för länge sedan, innan mobiltelefonernas tid. Alexandra var liten bebis och satt i bilbarnstolen och sov gott. Jag parkerade bilen, glömde att jag hade nycklarna i rattlåset, låste förardörren, drog igen den och gick runt för att plocka ut Alex. Tja, nu hade jag låst in bebis, handväska med husnyklar och allt annat. Tror ni jag fick lätt panik? Detta var en vardag och inte många människor var hemma. Jag måste ju ha tag på en låssmed och det snabbt. Jag kunde inte lämna bilen utan uppsyn någon längre tid. Tänk om lillan vaknade... Till slut hittade jag en gammal tant i ett hus mittöver gatan och jag fick ringt till låssmeden. Usch, det var svettigt.

Nästa gång var en sen kväll, en smällkall vinter. Jag skulle köra från Universitetet och jag hade en liten Lancia Y10. Den hade manuell choke, som behövde gå på fullt ös i början. Den hade också egenheten att dörren ibland kunde gå i baklås. Behöver jag säga mer? Jag startar, i med full choke, och går ut för att skrapa rutorna. När jag står bredvid bilen, som vrålade på full choke, hör jag hur dörrlåset säger "klick". Bilen hade låst mig ute, vilt vrålande. Herregud! Jag fick ringa Kenneth som gjorde en brandkårsutryckning med extranyckeln. Vi hade 3,5 mil till Universitetet. Inte kul! Kändes lite fånigt att stå och le bredvid bilen, när folk tittade skumt på mig.

Tredje gången var vid ridhuset. Jag hade kört dit med Mandingo för att träna. Mandingo är den äldre gentlemannen på fotot (här 21 år, och numera död). Hans medryttare var med, som tur var. Jag skulle lasta av lite grejor ur bilen. Hästekipaget var i ridhuset. Jag grejar och donar, lägger nyckeln i bakluckan och slår igen denna. Givetvis var alla dörrar redan låsta. Ha, ha, nu blev det låssmed igen. Nu börjar det väl bli riktigt kul, eller hur.

Den dagen hade min instruktör backat över sin mobiltelefon. Jag tror vi borde stannat kvar i sängen? 

Jag har kört med stödhjulet, på släpet, nere också drygt en mil. Det gick utmärkt, om man inte tänker på hur däcket på stödhjulet såg ut förstås.

Ja, så här disträ "var" jag.

Tilläggas bör, att det gick några år mellan varje incident. 

Av Ann-Britt - 4 augusti 2009 17:42

Nu har jag äntligen investerat i en extern hårddisk och den skulle "vara så enkel så att hantera. Bara att plugga in i USB-porten". Jo tack och godmiddag. Nu har jag hållit på minst en timma och får ingenting att fungera.

Jag är kanske komplett idiot?

Jag blir vansinnig när det inte bara är att plugga in i USB-porten....

Kenneth med dotter, fader, bror och diverse andra har gjort Puttgarden osäkert idag. Ska bli trevligt att packa upp de kassarna ikväll.

Väla var välbefolkat och jag blir helt trött. IKEA var proppat med folk, men jag köpte mig en ny stor vispskål. Behövs inför nästa Bent Branderup-kurs i slutet av månaden. Här ska bakas och fixas. IKEA har infört scanning och det var smidigt. Älskar scanning. Handlar nu nästan enbart på ICA Maxi och det känns helt konstigt att packa upp i vanlig kassakö.

Det blev två nya böcker också, historiska romaner, tjocka, tjocka.


Bilderna nedan visar en spansk hästtransport av modell osäker. Vi såg spektaklet i Ronda på en hästvisning. 
Två pållar fick man in i bilen. En bom lades på och sedan körde man iväg. Hej o hå!
Av Ann-Britt - 3 augusti 2009 23:02

Jag fyndade silkelångkalsonger på Twilfit idag. 75 % rabatt, vad säger ni om det?

Har kikat på dem tidigare, men det var liksom lite fel tidpunkt. Vintern var slut och jag kände inte för att tänka på långkallingar. Men 75 % kan man inte säga nej till.

Imorgon drar jag till Väla och ser om det finns fler, för de var ruskigt sköna. Jag bor i mina kallingar från oktober till april.

Imorgon ska solen skina igen och det känns lite fel i tiden med varma benkläder. Fast tiden går fort när man har roligt och snart är det jul igen!! och rumpan behöver något värmande, typ silkekallingar.

Sov gott! 

Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11
12
13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28
29
30
31
<<< Augusti 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Gustavsborg PRE med Blogkeen
Följ Gustavsborg PRE med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se