Gustavsborg PRE

Alla inlägg under augusti 2009

Av Ann-Britt - 14 augusti 2009 11:33

Ja, nu kan vi ta fram gondolen och fräsa runt i hagarna. Hur mycket vatten finns det som molnen kan släppa ner på oss?

Jag vill aldrig mer höra att grundvattennivån är låg. Det finns ingen möjlighet. Nu ligger den i alla fall över marknivå.

Fast jag är rätt nöjd med livet ändå. Har tillbringat kvalitetstid med Tiger (katt) i en halmhög i stallet t ex. Bara det gör att livet är värt att levas!  Varmt och mysigt och mycket livsbefrämjande. Jag skulle egentligen ströa boxar, men så var halmhögen paxad av Tiger och då går det inte att börja sprätta runt i den och förstöra hans fint gjorda "fågelbo". Han brukar ha sitt lilla bo i kanten av högen och då kan jag rumstera fritt runt honom, men idag låg han mitt i. Tänka sig!

Jag planerar mat och kakor inför kursen med Bent Branderup den 22-23 augusti. Det är fullt hus och mycket logistik som ska funka. Kenneth är bortrest hela veckan och Alexandra ska representera familjen på bröllop den 22:e plus att hon står för blommorna så jag tror inte hon har så mycket tid över till lilla mamma just den helgen. Nu gäller det att vara välplanerad.

Jag hoppas på Alex hjälp i veckan dock... Snälla, snälla....

Måndagen efter kursen ska våra hästar bli fotograferade av Natalie som ska skriva en bok om PRE i Sverige. Väldigt trevligt att få vara med i den! Nu måste jag få in lite putsning av ston också i veckans schema.

ANNONS
Av Ann-Britt - 13 augusti 2009 17:47

Ibland är det riktigt trevligt att vara "hästhandlare". Här satt vi idag och pratade hästaffärer, Café Killeröd, i närheten av Förslöv.

Åt fantastisk brie och salamimacka och sedan Jamaica-bulle.

För mig var det väldig nostalgi att hitta Jamaica. För drygt 25 år sedan bodde vi i Helsingborg och då brukade min far komma upp och fika hos mig. Ibland när vi riktigt skulle festa till det köpte han Jamaica. När jag kände doften utanför caféet idag tänkte jag på far.

För er som undrar kan jag berätta att Jamaica är en typ av smarrig kanelbulle fylld med äpple. Ett underbart nöje för bilringarna...
Den fanns nog bara hos Finess i Helsingborg då för länge sedan och nu visade det sig att det var bagaren på Finess som har Café Killeröd. Nog är det ett lustigt sammanträffande. Han hade lärt sig receptet i Las Vegas. Underliga äro herrens vägar.. eller hur det nu är.


På minussidan för dagen så finns regnet och åter regnet. Jag var inne en sväng i stan och blev precis sjöblöt av fem minuters promenad i ösregn. Kunde hälla vatten ur skorna. Det var europeisk matmarknad på Stortorget och de stackars utställarna blev förstås lika blöta. Ett av tälten höll på att lyfta och det var helt tossigt. Där blev inte mycket handlat och tittat för min del. Hem igen och här var det hyfsat torrt. Mycket lokala skurar.


Ska ta in våra djur nu så småpållarna får vila sig på torr halm.


Den rara hästen är till salu, hingst, 162 cm , 4 år och nyligen inriden. Fin?


ANNONS
Av Ann-Britt - 13 augusti 2009 09:34

Tänk jag skrev inget inlägg igår! Hände det inget alls i mitt liv?? Jag ska fundera och återkommer.

Av Ann-Britt - 11 augusti 2009 12:36

Skit och mög, som vi säger i Skåne. Det bidde bara två föl nästa sommar. Så nu får vi verkligen hoppas att stona går tiden ut och allt går bra. Det är inte kul om det bara blir ett föl. Nu har vi vant oss vid våra fyra telningar  och tycker att så ska det vara.

Idag går alla fyra i samma hage. Jag har behandlat hormon-Fia och det verkar ha gjort susen. Fölen var helt till sig av glädje när alla var samlade. De sprang och sprang och sprang och skrek i pur förtjusning. 
Inte bra för arbetsmoralen. Vi stod och tittade i tjugo minuter på skådespelet.


Jag stubbade manen på Azora och Alissa igår. Alissa har tyckt att klippmaskin var ett djävulens verktyg och INTE stått still. Men en stor polett har ramlat ner i hennes huvud denna sommar. Hon har verkligen trivts med sin roll som unghästfostrare. Hon stod blickstilla med sänkt huvud och verkade tycka att klippningen var skön! Jag var helt förbluffad. 

Hon har kommit till ro och tycker livet är toppen nu. Hennes mor mognade också sent och de är väldigt lika. Nytt toppsto på gång alltså.

Jag tycker de är så fina nu med sin klippta man. Därom tvistar de lärde, men jag tycker det ser jättefint ut. 

Av Ann-Britt - 10 augusti 2009 14:20

Så här kommer Capitano att se ut om 5 år!!


Ni som vill se fler klipp hittar sådana på min YouTube signatur: AnnBrittB 

Av Ann-Britt - 10 augusti 2009 14:10

Av Ann-Britt - 10 augusti 2009 14:05

Vi tog in två av hingstfölen i ridhuset idag. Inte sjutton vill de springa runt! Kenneth sprang runt!! med ett plastskynke och försökte hetsa upp dem lite. Men, det blev väl inte så särskilt mycket reaktion. 

Växer gör de och trava fint kan de i alla fall. Det vet vi som ser dem dagligen när de leker. Vi får ta om filmprojektet ute i hagen en torr och solig dag. Då blir de mindre spända och visar bättre gång.

Ikväll får vi besked om Dula är dräktig. Vet inte vad jag vågar hoppas på. 


Av Ann-Britt - 9 augusti 2009 11:00

Vår fjärilsbuske börjar göra skäl för namnet och den är ett vackert smycke i trädgården.

Idag står plommonplockning på schemat och att göra marmelad av dessa.

Äpplena trillar i rask takt och det blir till att göra mos. Det är ett par år sedan sist. Väldigt gott på färska frallor.

Man kan hitta allt möjligt underligt på YouTube. Igår sökte jag på falkenerare och hittade vargjakt i Mongoliet med örnar. Otäck film, men ändå kunde jag inte låta bli att titta. Väljer att inte lägga den på min blogg utan ni får söka själv om ni är lika morbida som jag. De jagar alltså varg med gigantiska örnar. Gubbarna sitter till häst med dessa bjässefåglar på armen. Ibland tog en örn en riktigt stor varg och när vargen gick till angrepp, kom en annan örn till hjälp. Jag har aldrig varken sett eller hört om detta tidigare. Kanske inte så opportunt i vargkramande Sverige. Och det var riktigt otäckt!! 

 Vårt förstinköpta sto heter Àguila och det betyder örn på spanska.

Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11
12
13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28
29
30
31
<<< Augusti 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Gustavsborg PRE med Blogkeen
Följ Gustavsborg PRE med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se