Gustavsborg PRE

Alla inlägg under augusti 2009

Av Ann-Britt - 20 augusti 2009 22:26

Vi tar en liten Budweiserreklam till idag.


Jag är slut som artist! Nu är nästan allt förberett inför helgens kurs. Alex och Martin har hjälpt mig några timmar idag också. Tack och lov för det! Min lilla kropp hänger inte med såhär efter en veckas slit och släp, ömmar och vill gå och lägga sig. Men när vi nu varit såhär duktiga kan vi ta det lite lugnt imorgon istället. Jag är förstås nyfiken på Kenneths resa.


Tydligen har man inte kommit längre med trångboddheten än att man delar sovkupé på tåget, män och kvinnor i en röra. Stackars Kenneth har jobbat hela dagen i de kläder han fick behålla på sig när han sov. På grund av odören runt honom trodde han att han skulle få god plats på flyget hem...Jag sa åt honom att tugga på en vitlöksklyfta också, så skulle han få fritt både framför och bakom sig också.


Vi har en kyl, i stallet, full med rosor och andra vackra blommor. Blivande brud- och tärnbuketter.  

ANNONS
Av Ann-Britt - 19 augusti 2009 21:49

Sitter här mätt efter thaimat och belåten efter att äntligen vara klar med stallstädning och gårdsbestyr. Alex och Martin har hjälpt mig idag också och nu står de nymålade trädgårdsmöblerna framme på ogräsfri plats.


Jag har gjort, i mitt tycke, god efterrätt till helgens middag. Men jag kan ju inte säga vad det är, om i fall att någon av gästerna läser bloggen.


Underbart väder har vi haft och det känns som det var evigheter sedan jag satt ute i solen och fikade. Putte höll mig sällskap och det gjorde förstås att kafferasten blev lite förlängd.


Imorgon kommer Kenneth hem till hästars och katters stora förtjusning. De fattar inte varför frukosten serveras först klockan halv åtta!!! Tiger var på väg att lämna gården när jag väl dök upp. Han hade gett upp allt hopp om att få mat. Stackars djur! Han blev överlycklig när han såg mig och kom i full galopp.

Nåväl de har överlevt min omvårdnad.


Ni får en mindre tillgjord Julio Iglesias från 1970 att titta på.

ANNONS
Av Ann-Britt - 18 augusti 2009 22:39

Har fått hjälp av Alex och Martin i eftermiddag att rensa i röran. Lätt att bli hemmablind och välja att inte se all skit som tornar upp sig. 

Nu är i alla fall en gång i stallet rensad och även lite mer ogräs.

Vi åt middag tillsammans och jag tror vi var lika hungriga alla tre. Jag duschade och Alex lagade mat. Tänk så bortskämd man blir ibland. Kycklinggryta med svamp, creme fraiche och ris. Gottigt!


Det har blåst halv storm hos oss idag, men det postiva är att ösregnet som kom igår och geggade till i hagarna, torkade upp helt under dagen.

Imorgon är sol och fint väder utlovat och det skulle kännas rätt så skönt faktiskt. 


Hästarna tyckte att servicen var usel på hotellet idag när det var jag som stod för morgonfodringen. Tjugo över sju blev det frukost. Himmel och pannkaka, klockan kvart i sju är det riktiga sa allihop när jag vacklade ut i stallet.  Tänk så glada de blir när Kenneth kommer hem igen.


Av kommentarerna att döma är Blue Horse mångas favorit. Jag hittade ett annat trevligt klipp på YouTube. Lite Budweiserreklam.


 

Av Ann-Britt - 17 augusti 2009 20:53

En av mina favorithästar. Hon borde varit PRE!!

Det är värt att titta på den bara för att höra de engelska kommentatorerna.
Synd att hon (hästen alltså) inte kan få lite mer frihet från tyglarna. men visst är hon brilliant och sensational, som de säger.

Av Ann-Britt - 17 augusti 2009 20:22

Tudda Galumpan Boktips för er som har barn/unga tonåringar.

De två böckerna om Tudda Galumpan var högläsningsfavoriter när Alexandra var liten.


Har motionerat vidare idag med ogräsrensning av välbehövligt slag. Men först avnjöt jag en ansiktsbehandling hos Electa. Oh, det var så härligt!

Var uppe och hoppade (nåja) klockan fem idag och körde Kenneth till tåget. Han reste till Ryssland, St Petersburg och jag sitter och inväntar mail med några foton, men han verkar inte ha hittat rätt bland knappar och tåtar på kameran. Jag är nyfiken...


Alex har varit och hjälpt mig i eftermiddag. Hon ströade gästboxarna till helgens kurs. Börjar tycka att jag verkligen är precis så välplanerad som jag tänkt mig.


Fint väder utlovas några dagar och jag hoppas det är sant.Av Ann-Britt - 16 augusti 2009 13:57

Vann de fina grytlapparna på gårdagskvällens lotteri. Kenneth fick örhängena av Theri och jag lovade i ett svagt ögonblick att fota honom iförd endast örhängen och grytlappar...(Han skulle vara iförd detta, inte jag, syftningsfel kanske). Nu var ju första problemet att han inte har hål i öronen och det skulle jag fixat inatt när han sov, men attans jag glömde bort det.

Sedan är nog problem nummer två att tja, nja, jag vet inte om det blir så bra. Jag tror kameran slutat fungera just idag.

Precis lagom till grillningen igår slutade det regna och blev riktigt varmt och en fantastisk kväll. Någon klok person hade tagit med sig ved och höll igång en brasa i en av grillarna när maten var avklarad. Det värmde gott ända in i partytälten.

Det regnar inte idag heller!!!

Jag har mockat sju boxar efter elva hästar, som stått inne i väldigt många timmar. Puh, dagens motion är klar.

Idag står målning av gamla trädgårdsmöbler på schemat. De är nu tvättade och står på tork i solen. Får släpa in dem i ridhuset för målning annars får vi röda linoljekatter (engelsk röd närmare bestämt). Snyggt, men kanske inte på katter.

Av Ann-Britt - 15 augusti 2009 14:41

Vi har tagit in våra stackars hästar nu. Fölen var inte glada över regnet alls. När de kom in i boxen gjorde de caprioler och studsade och for. Antagligen kittlade vattnet  när det rann över kroppen. 

Tröstar mig med att baka "Himmelska kakan", finns under "Mat" här på min blogg. Den är verkligen himmelsk och behövs en sådan här usel (vädermässigt) dag. 

Har varit lite duktig också och sytt överdrag till våra urgamla och urfula soffor. Nu är jag nöjd med livet/mig själv och tänker inta soffläge med god bok och kaka.


Av Ann-Britt - 15 augusti 2009 11:13

Idag är det träff i byn. Kallades tidigare hemvändardag och det är fika och musik och lotteri och allmänt trevligt.

Regnet öser ner och det lär dra ner besökssiffran, tyvärr.

Ikväll är det knyt-kalas-grillning, på samma plats, för dem som så önskar. Ja, det har ju satts upp partytält och lite vatten tål man...


Vi klarade av stallet i ett nafs och löste sedan  Melodikrysset. Lite "pensio-varning" på oss alltså. Vi har löst krysset i många herrans år och det hör till såhär på lördagsmorgonen. Vid fint väder sker lyssnandet och lösandet av krysset på en bänk vid stallet, i solen, med utsikt över våra fina hästar.


Igår kväll kokte jag plommonmarmelad. Två satser. Båda blev mums, speciellt den med lite kanel och mörk rom i. He, he nu kan man inte köra bil efter att ha ätit marmeladmacka på morgonen. Vi har drivor med plommon under ett träd och lika många på gång i Viktoriaträdet. Då ska jag göra rom-kruka. Det är GOTT att ta fram vid jultid när plommonen har riktigt gottat till sig i romen.

Äpplena ramlar för fullt också och hästarna äter så det skummar om munnen. Tur att vi har dessa "avfallskvarnar" för det blir tonvis med äpplen i år.
Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11
12
13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28
29
30
31
<<< Augusti 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Gustavsborg PRE med Blogkeen
Följ Gustavsborg PRE med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se