Gustavsborg PRE

Alla inlägg under augusti 2009

Av Ann-Britt - 26 augusti 2009 10:19

Verkar ha fått in ett virus i systemet. Ja, inte i datorn utan mitt eget. Är helt sänkt idag. Ingen feber, men kroppen protesterar vilt. Kan det vara ett svin som angripit? Nej, det tror jag inte. Jag låg för ankar igår och läste bok. Tyckte lite synd om mig, gjorde jag också. Jag är nästan aldrig sjuk. Lyckliga jag!

Vi fick hem 60 storbalar vetehalm i måndagskväll. Härligt, då är året framöver räddat. Vi får 10 st till ikväll.

Det är skönt nu när vi inte tar småbalar. När det var som värst, med inackorderingar och vi själva, tror jag vi fick in 10-20 tusen balar. Vi slet som djur. Har en elevator till salu alltså! om det finns någon som behöver det.
Vi tar hösilage och kommer inte att behöva elevatorn längre.

Han som levererar halmen lyfter upp den på skullen och sedan rullar vi balarna däruppe. Jag slänger ner en veckas förbrukning ungeför och drar på en presenning nere i stallet. Lite bök, men betydligt enklare än småbal trots allt.

Vi har kurs med Hanna Engström i helgen och veckan därpå är det tänkt att jag ska åka på TTEAM-kurs. Har inte tid att vara hängig.ANNONS
Av Ann-Britt - 25 augusti 2009 12:44

Här är en snutt där Aguila och Capitano syns lite mera.

ANNONS
Av Ann-Britt - 25 augusti 2009 12:41

Natalie, som fotade igår, kommenterade att våra hästar var så jämna och lika varandra. Det visade sig när jag skulle filma. Jag trodde att det var Aguila jag filmade, men när jag ser filmen så är det Estela jag följde med kameran. 
Hm, Natalies iakttagelse är alltså riktig.

Av Ann-Britt - 24 augusti 2009 14:15

Idag kom Natalie och Jossan för att fota våra pållar. Natalie har ett spännande projekt på gång, en bok om PRE i Sverige. Nu åker hon runt vårt avlånga land och plåtar hästar för glatta livet.

Vårt gäng hade, dagen till ära, glanssprejade svansar. Inte för att det syns på fotona, men det känns bra när man har gjort lite extra pyssel. Jag hann klippa alla manar i torsdags. Förutom Noblezas. Hon är "reserverad" som vi så vackert kallar det, och nya ägaren vill ha lång man på henne.

Vi plockade också fram uppvisningshuvudlaget. Det vackra, som jag köpte i Sevilla. Där finns en tillverkare, som gör utsökt läderarbete. Det kostar en förmögenhet, men vi spenderar inga pengar på täcken, lindor, sadlar osv, osv och då unnade vi oss ett riktigt fint huvudlag. Bara pannbandet med rosetterna kostade flera, flera hundralappar. Jag njuter varje gång jag får ta fram det och det är värt varenda krona.

Idag kan jag alltså skryta med lite uppställda sto och deras föl. Inte varje dag det ser såhär välordnat ut på våra bilder.

Vi släppte ihop hela gänget i stora beteshagen och trodde att det skulle bli rejäl action. Det hade varit fint på Natalies bilder tyckte jag. Men tja, de är lite för lugna våra damer. Tror mest att de går med näsan i backen.

Jag lyckades skrämma upp dem ett litet tag och har lagt några snuttar på YouTube.

Av Ann-Britt - 23 augusti 2009 18:52

Det får bli en bildkavalkad istället för en massa text.

Vi tackar alla deltagare för en mycket trevlig helg! Vi gratulerar Ingela och Linda, som båda tog väpnarprovet idag.

Ingela har gjort en fantastisk "resa" med kallblodsstoet Shira. Vi som följt dig är sååå imponerade. Mycket, mycket bra jobbat Ingela!

Hatten av för lilla fina Fantasy och Linda. Fint jobbat av er också!

Två mindre imponerade hundar får komma med på bild. Lilla Blondie, som vuxit en del sedan ni såg honom senast, och Mocka. Båda tämligen uttråkade av allt hästståhej.

Lena, duktig skulptör, på Capri, en riktig John Bauertrollhäst.

Eva-Lottes nordis tittar också fram på ett kort. 

Elise rider damsadel och blir instruerad av Bent, efter att han galant lyft upp damen på hästryggen. Intressant att se hjälpgivningen när det inte finns skänklar på båda sidor. Jag kan inte för mitt liv förstå hur någon vågar rida jakt i en damsadel! Jag hade Blå Stjärnankollegor som red Hubertusjakt på Gärdet med K1:s militärer. Hujedamej...


Av Ann-Britt - 22 augusti 2009 17:18

Det är ju nästan så man skulle vilja gifta om sig, så man fick sig en så här fin bukett. Eller hur?


Men vi är inte på bröllop utan hemma och håller kurs och det är OK det också, när man har så trevliga gäster som vi har.

De har fått lasagne till lunch idag och chokladkaka till kaffet.

Ikväll blir det "myrstack"  på hembakat kex, kycklinggryta med ris och sedan frusen chokladtårta (vit och mörk choklad). Recepten får komma en annan dag, tiden räcker inte riktigt till idag för utförligt bloggande.


Bent har varit ute och tittat på våra föl och godkänt dem! Det tackar vi för, men fattas bara annat... Så fina som de är. Futura var perfekt tyckte han och det håller vi med om. T o m bättre än sin mamma, som annars är hans favorit. Och det är ju det som är meningen med avel. Avkommorna ska bli bättre än föräldrarna. Nu har vi bra "material" att bygga på. Alla hingstarna var också väldigt fina. Jag är givetvis mäkta stolt över våra telningar. 

Av Ann-Britt - 21 augusti 2009 19:46

Ikväll börjar hästarna anlända inför morgondagens kurs.

Vi höll på att glömma hämta mikrofonen till vår högtalaranläggning. Ve och fasa! Vi har köpt högtalare men inte "myggan", utan den hyr vi. Kära nån det kunde blivit en tyst kurs. Kom på det klockan 17 och då var som tur var jourpersonalen kvar. Han skulle precis åka, men lovade stanna tills Kenneth kom. Tack, tack, tack!

Imorgon hoppas jag alltså på att kunna lägga ut bilder och rapport.

Njut av Maestro själv på video.


Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11
12
13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28
29
30
31
<<< Augusti 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Gustavsborg PRE med Blogkeen
Följ Gustavsborg PRE med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se