Gustavsborg PRE

Alla inlägg under juni 2009

Av Ann-Britt - 5 juni 2009 22:52

Kameran är nu flyttad till Estelas box. Hon är den som visar mest tecken på fölning och hon är beräknad till torsdag nästa vecka. Hon fölade sex dagar tidigt ifjol så det stämmer så långt.

Estela har små vaxproppar och de andra två har inga alls. Jag kan tänka mig att hon släppper ut något imorgon natt, kanske....

Knöligt med en kamera. Det gäller att spetsa hörseln och snappa upp ljud från de andra boxarna. Det är väldigt bra kvalitet på både ljud och bild så det funkar. Men ska det bli tre samtidiga nästa år också får vi nog införskaffa fler kameror.

Tekniken är inte så smidig än, utan man måste ha en antenn för varje kamera och det kändes lite hysteriskt med en hel rad antenner utanför stallet. Förhoppningsvis har tekniken gått framåt till nästa år...

Jag ska väcka Kenneth 2.30 inatt för då är det en Rosa Pantern-film. Tänk så enkla nöjen vi har!

Natti, natti till er lyckliga som får gå och lägga er nu!


ANNONS
Av Ann-Britt - 5 juni 2009 14:25

Här är två fina 4 åriga hingstar som jag kan förmedla till dig som vill ha en PRE.

De finns nu i Sverige och bra pris vid snabb affär utlovas.


ANNONS
Av Ann-Britt - 4 juni 2009 16:44

Inatt påbörjade vi vakandet, även om vi väl egentligen inte tror att det kommer att hända så mycket förrän till helgen. Men Dula är lite över tiden och vi skulle aldrig förlåta oss själva om det hände något pga att vi inte hade lust/ork att vara vakna.

Boxerkortet ville inte lyda mig inatt så vid 1-tiden hade jag ingen TV "kvar". Stallmonitorn funkar inte vid datorn, så det blev lite segt ett tag. Kenneth tog över vaket vid halv 3. Sedan sov jag som en gris och märkte inte ens av två rejäla hagelstormar och åska.Av Ann-Britt - 3 juni 2009 16:42

Sista boxen tömd, äntligen. Otroligt vad det blir mycket av kånka ut. Jag hade en PRAO-elev en gång när boxar skulle tömmas och jag sa till henne "Nu hoppas jag att du är utvilad för vi har 15-20 kärror per box att ta ut".
Efter typ 14 kärror sa hon lätt svettig i pannan "Jag trodde att du skämtade när du sa 20 kärror".
Nähä, hästskit skämtar man inte om. Det är blod, svett och tårar och en vidunderlig doft som gäller.

Nu är det i alla fall klart till alla tjocka madamer och det har väl aldrig hänt att ett föl inte kommit ut?? Även om det känns så just nu.


Av Ann-Britt - 3 juni 2009 09:46

Nya teorier om fölningar. Vår samarbetspartner i Spanien påstår att ston följer fullmånen när de fölar. Spännande. Ifjol stämde det hos oss. Då kom en sent och en tidigt i riktning mot fullmånens datum.
Nu är det fullmåne på söndag och teorin verkar hålla. Tja, kan månen orsaka ebb och flod, så varför inte?

Naturen är förunderlig.

Vi mätte våra småglin och Aciano har vuxit från 105 cm till 113 cm på en månad. Tyckte väl att det knakade om honom...

Av Ann-Britt - 2 juni 2009 10:03

Våra star-ungar växer så det knakar. Notera gapet inne under takskägget. Vi har tre bon i år och kanske att vi ändå får stoppa igen hålen till nästa år. Jag vet inte hur mycket skit de lägger in i våra väggar.

De verkar dock renliga. Föräldrarna tar med sig ungarnas bajs och släpper en bit från boet, så antagligen är det ganska rent vid boet i väggen. (Skiten på väggen får vi skylla på föräldrarna, när de sitter och kollar omgivningen).

Våra stackars svalor passar sina bon. Har sett ett par av de vuxna med tilltufsade stjärtfjädrar. De ligger och trycker när kajorna kommer och blir väl hackade. Förbaskade kråkfåglar.

Våra andra mammor släpper inte ut sina ungar och min synkroniseringsteori verkar hålla.

Småtjejerna har varit jätteduktiga med att stå inne på stall utan en massa kompisar och Nobleza har blivit lite lättare att verka och lyfta fötter på, så vi får jobba vidare med TTeam-spåret.

Igår höll jag lite helgledigt, trots att det inte är helg nu längre på Annandag pingst. Himla trams! Fram för röda dagar!! Jag tömde Aguilas bädd och hade en patient. Tämligen behaglig dag med andra ord.

Idag bär det av till Helsingborg och hårfrisörskan. Känns ju nästan som ledig dag i dag också...


Av Ann-Britt - 1 juni 2009 09:43

Är det någon mer än jag som missat Susan Boyle på Youtube?? Knappast kanske, eftersom 64 miljoner sett den här snutten. Men inte jag! Jag har just nu bölat som en idiot och sett klippet två gånger. Tyvärr går det inte att klippa in det här, men följ länken.

Allt är väl riggat och arrangerat, men ändå. Att se den fullständigt ostylade, lite runda typiskt engelska 47-åriga dam i sin beige polyesterspetsklänning sjunga, som jag vet inte vad, det var häftigt!!

Läste idag i tidningen att hon nu kan tjäna 70 miljoner i år på en USA-turné. Varför är man hästuppfödare???

http://www.youtube.com/watch?v=9lp0IWv8QZY

Av Ann-Britt - 1 juni 2009 09:22

Är det någon klok bloggläsare som vet hur det ligger till med det här? Kan det vara så att vårt ledarsto styr de andras fölningar?

Jag har inte sett någon forskning om detta, men det vore logiskt? Aguila är beräknad till torsdag och det ser ut som de andra två kommer att följa henne. Dula skulle föla imorgon och Estela nästa fredag, men alla ser ut att ligga på samma "juver-nivå".

Förra året följde Estela veckan efter Aguila och det var en vecka tidigare än beräknat för henne.

Vår veterinär hade fått två föl igår natt och hon sa att de ston som är hos henne ofta synkroniserar sig, även om de inte är kompisar sedan tidigare. Som sagt, det verkar logiskt om man tänker att de lever i stor flock och att det stannar upp flocken varje gång någon fölar. Smidigast är att klämma fram ett gäng och dra vidare...

Så tjejer, kläm nu fram dem!

Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11
12
13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
<<< Juni 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Gustavsborg PRE med Blogkeen
Följ Gustavsborg PRE med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se