Gustavsborg PRE

Alla inlägg under juni 2009

Av Ann-Britt - 15 juni 2009 17:51

Jippi, nu har sista fölet anlänt. Dula nedkom 14.25 Utförlig redogörelse kommer imorgon. Nu ska vi grilla, dricka vin och njuta av "ledigheten".

Hagbilden föreställer Estela och Futura.

Boxbilden är Dula med hingstföl.


ANNONS
Av Ann-Britt - 14 juni 2009 17:32

Aguila har varit fantastiskt duktig med att passa sin lille idag. Han fick en smäll av tråden, men sedan har Aguila passat och rundat honom och donat och fixat så han inte fått fler.

Vi grillade och käkade lunch ute. Vi satt och njöt av att se på våra fina hästar. Det är mycket intressant att iaktta kroppsspråket sto och föl emellan. Att se hur mamman med små, små signaler har kontakt med sitt föl hela tiden och hur hon skyddar och uppfostrar. Just detta när hon går runt honom för att han inte ska gå in i eltråden osv. Aguila har ett sjå med den här lille pigge krabaten. Han kräver sin kvinna...


ANNONS
Av Ann-Britt - 14 juni 2009 17:23

Nu har vi nog bestämt att Estelas lilla ska heta Futura-G. Men vi ska smaka lite till på det innan det är definitivt.

Jag tycker Aguilas lille ska heta Filibustero (pirat), men där går makens och min åsikt isär. Jag tycker han är så busig så det skulle passa.

Idag har det äntligen slutat regna och Aguila med föl har fått gå ut i hage. Estela får vara inne tills imorgon.

Hagbilderna är alltså på Aguila med son. Jag kan inte se mig mätt på honom. Jag tycker han är så "grymt" fin.

Av Ann-Britt - 13 juni 2009 10:56

Estela nedkom med ett stoföl igår kväll klockan 22.00 En härligt pigg unge, som var upp på benen och snuttade på nolltid. (Tjejerna är faktiskt snabbare...)

Estela är en riktig vildhäst i sitt beteende. Vi förstod att hon skulle föla igår, för det kom droppar av fin, gul, fet råmjölk.

Vi kollade henne i monitorn och lite innan 22.00 skakade hon i hela kroppen, darrade, sedan blev hon stilla. Någon minut efter detta la hon sig ner och på två röda sekunder kom ungen ut. Förra året kom både föl och moderkaka på en gång.

Hon tog väldigt väl hand om den lilla och man såg att hon lärt sig en del sedan första fölet.

Skönt att bara ha en förstfölerska i stallet (Dula). Man vet aldrig hur de reagerar.

Igår var det perfekt. En fölning där vi bara kunde sitta bakåtlutade och titta utan att behöva göra ett smack och sedan fick vi sova nästan en hel natt. Den första på snart två veckor.

Dula kniper än och är nu 11 dygn över tiden, eller något sådant. Har tappat räkningen.

Av Ann-Britt - 13 juni 2009 10:55

Här händer det också saker...

Av Ann-Britt - 13 juni 2009 10:54

Aciano-G ser nu jättestor ut jämfört med de andra småttingarna. Han som såg så liten ut för en vecka sedan...

Av Ann-Britt - 11 juni 2009 16:22

Igår hade vi vinprovning och denna gången med rödvin, blindprovning. Det var betydligt klurigare att hitta rätt på de röda. Spännande och en massa nytt lärde vi oss igen. Det lär bli uppföljning till hösten.


Vi var helt övertygade om att Estela skulle föla natten som gick, men tji fick vi.

Vi ser ut och känner oss som zombies nu. Dula kniper fortfarande, 9 dagar över tiden. När de var 3 år och var på seminstationen följde de varandra så exakt att de seminerades med en timmas mellanrum. Ska de slå följe igen?

Fullmåne-teorin har fallit, såvida de inte satsar på nästa...

Den nya lille är helt otrolig, precis som sin halvsyster Nobleza. De upphäver tyngdlagen på något sätt. Alla föl rör sig tämligen bra, men Utreranos avkommor är helt i en klass för sig. Jag såg andra unghästar, med Utrerano i, när jag var i Spanien senast och de hade samma sorts rörelsemönster. De dansar och kan galoppera åt sidan, hoppa upp i luften och vända sig tvärt utan att tappa balans eller fart. Vår lille kan stå och hoppa jämfota (alla fyra benen) i zig-zag och sedan köra en capriole. Aguila har fullt sjå att hålla rätt på honom. Han verkligen njuter av att utforska sin kropps möjligheter. Det är som att titta på en kattunge när han kör sin show.

Vi har regnigt idag och tackar för vårt ridhus, som gör att även små föl kan komma ut och springa.
Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11
12
13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
<<< Juni 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Gustavsborg PRE med Blogkeen
Följ Gustavsborg PRE med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se