Gustavsborg PRE

Alla inlägg under juni 2009

Av Ann-Britt - 21 juni 2009 21:45

Är det någon mer än jag som lyckats få "drängabränna" redan denna sommar? Jag stod iklädd den tämligen reglementsvidriga klädsel som syns på ett av fotona (sombrero får man nog inte ha i Spanien till knytblus) och lyckades få skållade armar. Tacksamt nog så skyddade hatten mitt ansikte.

Jag har haft sällskap av goda vännen Merete, som ses glatt skrattande på ett foto.

Vi har haft så trevligt idag med härligt väder, trevliga människor och förstås massor av hästar.

På ett foto syns vår lysande Akademiska stjärna, Ingela med sin kallblodstravare Shira. Ingela red till tonerna av Sarah Leander och "jag har blivit mycket bättre på gamla dar" eller något sådant. Ett härligt nummer och dessa två blir bara bättre när det är många åskådare. Tummen upp för dig Ingela!

Jag hade med mig information om vår uppfödning av fina PRE och intresset var tämligen stort. 

Har träffat massor med bekanta ansikten idag, gamla kursare, släktingar, vänner osv. Jättekul! 

Förra året regnade det hela tiden, men idag var det verkligen toppenväder. Strålande sol hela tiden. Vi kommer tillbaka nästa år. 

ANNONS
Av Ann-Britt - 20 juni 2009 19:59

Imorgon är det stor hästfest vid Krapperups slott, nära Mölle. Ni som bor i närheten av Kullabygden, kom och titta!!

Det är många show-inslag och det hela börjar kl 11 och pågår till 16.

Jag hoppas på fint väder. Förra året regnade det hela tiden och jag satt i bagaget på vår pick-up och försökte hålla det goda humöret uppe. Jag var med som utställare och är även så imorgon.

Välkomna!

ANNONS
Av Ann-Britt - 20 juni 2009 11:17

Nu har vi äntligen satt namn på alla våra föl. Aguilas son heter Capitano-G och Dulas lille heter Rombo-G.

Rombo har en stjärn som på håll liknar ett ruter ess och ruter på spanska är romb. Därav namnet alltså. G står för Gustavsborg PRE.

Dessutom finns det bara fyra Rombo till i världen och bara en Capitano. Det är inte lätt ska jag säga att hitta på originella namn. Speciellt hingstnamn är svårt. Ston kan få ett sött namn och det håller hela vägen upp i vuxen ålder. På en hingst ska man försöka tänka ut hur han ser ut när han väger 600 kg och står och brölar efter ston. Då får det inte var för snuttegulligt namn...

Idag är det Sommar på radio och Ingvar Kamprad inleder. Det blir alltså till att ta plats i en skön stol och bara sitta och lyssna. Jag tycker att det är så trevliga program.

Vi firade midsommar med makens pigga 84-åriga pappa och särbo. Det är ett härligt par och "tyvärr" piggare än vad vi är. Det är ute på så himla mycket kul. Nu har de köpt sommarkort på tåget och kuskar Skåne runt. Men vi har några år på oss att piggna till. Om 30-35 år får ni läsa min blogg när jag är på någon jorden-runt-kryssning.

Av Ann-Britt - 19 juni 2009 18:03

Har precis upptäckt Regina Spektor. 

Av Ann-Britt - 19 juni 2009 12:16

Hoppas alla får en riktigt härlig midsommar med god mat och dryck!

Av Ann-Britt - 18 juni 2009 18:46

Idag har nästan hela dagen gått åt till verkning av våra hästar. Alla var duktiga. Aciano står så fint. Han är stora karln nu...Ninfas föl har alla tre varit väldigt duktiga med sina hovar. Det skiljer verkligen på de olika personligheterna, trots att alla behandlas lika.

De tre minsta småttingarna får vänta tre veckor. Där finns liksom inte mycket till hov att titta på än.

Passade perfekt att stå i stallet idag, när regnet öste ner. När vi var klara tittade solen fram och hagarna var användbara igen. Ikväll får de vara ute lite extra länge.

Dula och Estela delar hage idag och Futura är så himla nyfiken på den andra lille, men får INTE leka med honom för sin trista mamma. Futura försöker smita hela tiden och Estela jagar ifatt henne och fångar in henne. Ganska underhållande att titta på.

Nobleza är dödligt nyfiken på Aguilas lille och försöker beta sig sakta men säkert fram till honom, när han ligger och vilar. Han är inte riktigt säker på att hon är OK och har koll på henne hela tiden. Kommer hon för nära reser han sig och springer till mamma. Det verkar bli Nobleza som tar över Amorosas roll som barnflicka. Amorosa var helt ljuvlig med småhingstarna. De fick bita/klia på henne och dona hur mycket som helst med henne och hon var så uthållig med dem.Av Ann-Britt - 17 juni 2009 16:40

Jag stjäler helt fräckt en bild på Figaro från Lottas blogg. Han ser ut att vara en glad kille nu!

Inatt har jag sovit som en stock och det var inte alls fel.

Aguila med föl har gått ut i stora flocken idag och antagligen är Estela redo imorgon.

Dulas lille är så fräck. Han blir tok-ilsk när inte mjölken bara flödar ut. Han slår med frambenet. Han är så pytteliten att han lätt passerar under Dulas mage (och hon är inte så stor). Det ser lite komiskt ut när han visar humör. I nästa sekund står han där med mjölksprut över hela nosen och då är han nöjd. Dula tar allt med sitt vanliga lugn. Det är precis som om hon haft tio föl. Helt fantastiskt vilka instinkter de har.Av Ann-Britt - 16 juni 2009 16:31

Tänk att allt gått bra och att vi fått fyra så vackra föl. Jag var så nervös över Dula som gick 13 dygn över tiden. Var rädd att det skulle bli ett jättemonster, men så kommer denna lilla, lilla kille.

Jag kollade henne vid lunchtid och meddelade maken att nu skulle det säkert bara dröja ett par dagar. Jo tack. Två timmar senare ringer han mig och säger att Dula ligger platt ute i hagen. (Han var ute och slog gräs i hagen bredvid). Hon var ivrigt påhejad av två åringar och en fyraåring. De hade varsin uppgift. En stod fram, en bak och en på mitten av Dula och nosade på henne.

Jag är glad över hagförlossningar om det är ett rutinerat sto, men inte en förstagångsmadam. Det kan bli hur snurrigt som helst, speciellt med den uppvaktningen!

Jag bad henne alltså om att ge upp sin position och vandra med in i stallet. Tant Aguila följde med som moralisk support.

Vi hann bara in i boxen, så gick vattnet och sedan gick det snabbt förstås. Han var kvick som tusan. Försökte resa sig innan mamma gick upp. Han var på benen och hade ordning på mjölkbaren inom någon timma.

Dula tyckte att då kan jag väl få sova och la sig, men se så kunde vi inte ha det. Hon fick vackert stå på benen så att lillen fick dricka några gånger.

Idag är hon supermamma nummer ett och hon är så duktig med honom. De har varit inne i ridhuset några gånger och får gå ut i hage imorgon.Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11
12
13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
<<< Juni 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Gustavsborg PRE med Blogkeen
Följ Gustavsborg PRE med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se