Gustavsborg PRE

Direktlänk till inlägg 26 juni 2009

Fönstermålning

Av Ann-Britt - 26 juni 2009 11:56

Idag ska jag nog sätta igång med mitt fönsterprojekt. Eller kanske att jag hittar på något annat som gör att jag glömmer bort skrapan och oljeburken ett par dagar...

Jag har gått och tittat på våra allt mer avflagnande fönster i tre år nu, så jag borde väl?

Denna gång ska det i alla fall inte bli någon formidabel fönsterfärg, som färgaffären förra gången lyckades lura på mig. Nej, det är linolja som gäller. Tänk att jag lät mig övertalas! Nu blir det blåslampa och skrapa som behövs för att få bort det gamla eländet. Hade jag använt linoljefärg kunde jag borstat lite och målat igen.

När vi byggde vårt förra hus (18 år sedan) var vi pionjärer när vi ville ha de gamla färgsorterna. Då fanns inte linjoljefärg att få tag på i vanliga färgaffärer. Vi köpte lasyr, antroposofisk, från Vitaby i Skåne. Vi bodde själv i Stockholm. Robygge hade nog lasyren också, men han var så himla duktig mannen i Vitaby. Blandade egen linoljefärg med något härligt gammalt gift i som gjorde att fönstren skulle hålla i 100 år, sa han. Jag fick ha dubbla handskar på när jag målade med den. Bly, tror jag det var... hm.

Jag gjorde en resa bakåt i tiden och letade färger. Sedan kom Kulturhantverkarna i Stockholm och ett uppsving för gamla tekniker när det gällde byggnadsvård. Gysinge öppnade och sålde begagnade husdetaljer.

Och så nu, min idiot, går jag på niten med "konstig" färg. Ibland kan man undra...

Vi har nära till Station Nord, som renoverar kaminer och säljer bra färger och jag är på "banan" igen. Nu räknas jag inte heller som konstig. Bara det!

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ann-Britt - 20 april 2016 20:15

Allt som allt tror jag att jag varit i ridhuset 7-8 gånger med Cassiopeia. Hon har gått från tämligen hysterisk till att kunna sittas på under dessa få gånger. I mitt tycke ganska fantastiskt. Idag har Ingrid stått i stigbygeln och vi gick några ...

Av Ann-Britt - 8 oktober 2015 21:53


Jag har nu en blogg på den här adressen:   https://gustavsborgcom.wordpress.com/     ...

Av Ann-Britt - 24 september 2015 10:29

Hur bekvämt som helst! Vi deltar i tävlingen Årets Svenska Måltidslitteratur 2015 som Måltidsakademiens BIblioteksstiftelse i Grythyttan utlyser varje år. 2013 deltog vi med vår första bok Året runt på Gustavsborg. Alla tävlingsbidrag finns med i mon...

Av Ann-Britt - 21 september 2015 09:33

Svalorna flyttar på samma datum varje år, nästan. Förrförra året den 12:e september, ifjol och i år den 14:e. Det blir så tyst när de lämnat och kvar står jag med all skit som ska skrubbas bort ;-) Nåväl de små mygg- och flugfångarna är väl värda en ...

Av Ann-Britt - 18 september 2015 14:30


Att visa sårbarhet/utsatthet är en utmaning för vår självbild, det vi tror på och känslan utmanar våra invanda mönster. Det vi kan fråga oss är vad är det som utmanas? Vad är vi rädda för? Vad måste kanske ändras för att acceptera denna insikt? Vår r...

Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11
12
13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
<<< Juni 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Gustavsborg PRE med Blogkeen
Följ Gustavsborg PRE med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se