Gustavsborg PRE

Alla inlägg under maj 2009

Av Ann-Britt - 6 maj 2009 17:57

Nu har den förbenade skånska stormen snart slitit ner alla blommor från kastanjen. Det är vit-rosa på gårdsplanen.

Solen skiner bedrägligt och lockar på att få ut mig, men dörren går knappt att öppna bara som det blåser. Skit!!

Av Ann-Britt - 6 maj 2009 13:32

Snodde helt fräckt en bild av "vår" vackra Figaro, från Lottas blogg.

Ja, så här vacker är han nu hos Lotta. Så blank och välflätad har han då aldrig blivit hos oss. Månntro han har det gott!

Av Ann-Britt - 6 maj 2009 12:49

Nu är han här, Dixis lilla hingstföl. Det som ingen trodde skulle vara möjligt för två år sedan och nu står han här som bevis på att kärleken och homeopatin övervinner allt.

Tänk om Kerstin inte hade varit så envis och älskat sin lilla ponny så mycket? Då hade varken sto eller föl funnits idag. Och tänk att jag lyckades vända förloppet!

Vår egen lille kille får spendera en del tid inne idag för det blåser halv storm och regnet viner kring öronen. Alla våra fina blommande fruktträd spolieras av stormen. Gräsmattan ser ut som om det snöat och jag lider!

Av Ann-Britt - 5 maj 2009 11:07

Jaha, nu ska allt regn ner som inte kom i april. Puh, men rätt bra trots allt.


Höll föredrag för Sydkatten igår och det var riktigt trevligt. Tog tåget ner till Malmö och på stationen i Helsingborg mötte jag dessa rara idrottsintresserade pojkar, som skulle på fotbollsmatch, med banderoller och de skanderade glatt sin fina hejaramsa "Hata, hata, hata Helsingborg". Visst är de underbara de små liven. Tänk, var får de alla poetiska rader ifrån?

Jag hoppades i mitt stilla sinne att kattgänget i Malmö inte skulle ha samma inställning till oss Helsingborgare...

Men de var så snälla, så snälla och intresserade av homeopati.
Fick lite blodad tand där, med föredrag, och ska nog försöka hitta fler hund-häst och kattklubbar att prata hos.

När jag kom tillbaka till Helsingborg stod det massor av poliser på perrongen och höll fotbollsintressenterna i schack. Malmö hade förlorat och de var knäpptysta. He, he.




Av Ann-Britt - 4 maj 2009 12:11

Tänka sig att det kom några droppar regn till slut, men så har det blivit blåsigt och kallt på köpet dessutom. Bläh, det var inte så jag ville ha det.


Sitter och förbereder ett föredrag jag ska hålla ikväll om djurhomeopati, hos en kattförening i Malmö. Det ska bli trevligt att träffa ett gäng kattfantaster. Förhoppningsvis kan de lära något av mig och jag är säker på att jag kan lära mig MYCKET av dem.

Jag hade tänkt åka och köpa små plastpåsar, som jag kan lägga piller i och sälja ikväll. Men nu har min käre man åkt på Rotarylunch och låst in mina nycklar till huset i lektionslokalen. Så här sitter jag och bloggar istället!

Fuskar lite med ett äldre foto av vår älskade kastanj. Så där kommer den att se ut i nästa vecka. Syrenerna är också på god väg redan. Nog är det väl tidigt?



Av Ann-Britt - 3 maj 2009 17:37

En tämligen pajstinn Ann-Britt får nog erkänna att det inte blev så mycket kvar att fotografera av den där rabarberpajen/kakan. Kan rekommendera den alltså...

Igår tog jag till krafttag mot maskrosor och annat oknytt på vår gårdsplan och parkering. Ja, det går inte att rensa med handkraft på de ytor som vi har, utan det blev stora ryggsprutan som åkte fram. Bäst att passa på när det var både sol och vindstilla. Nu så, ska det bli lite prydligare här.

Klippte rosor och fixade och det blir alltså rätt så fint här, när nu ogräset dött om två-tre veckor och det inte kommit upp nytt i det efterlängtade regnet som ska komma ikväll. Säg den lycka som varar för evigt!

Inget hammockväder idag och inget päronblomsgloende.

Nu hoppas vi på uppfriskande regndroppar (20-30 ml) under natten för att sedan få fint väder igen några veckor.



Av Ann-Britt - 2 maj 2009 20:48

Jamän, det är ju så fint nu så man nästan spricker. Idag åkte hammock-kuddarna ut och jag ner i dessa med en katt i knävecket och sedan sov vi middag, Putte och jag. Gotti, gotti. Sedan spenderade vi en timme på att bara glo rätt upp i himmelen på våra blommande päronträd som hängde över oss. Vi som njöt i hammocken.

När jag efter denna middagslur gjorde lite nytta i stallet, såg jag att vår rabarberplanta, från 1800-frös-ihjäl blommade så då måste jag förstås rädda några stänglar från en torr, trådig och tråkig tillvaro. Gjorde rabarberpaj med frasigt täcke och vaniljvisp. Denna ska vi snart avnjuta.


Recept:


Frasigt täcke


100 gr smör, smältes

1 1/2 dl socker

2 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver


Blanda och frys in 1 timma. (Jag som alltid har bråttom gjorde förstås inte just detta momentet och det blev lika gott ändå).


rabarber

2 msk potatismjöl

1 dl socker, eller efter behag


Grädda ca 20 minuer i 200 grader. Täcket ska bli gyllenbrunt och frasigt, förstås.

Gott med glass, grädde eller vaniljvisp till.


Om vi inte äter upp allt nu, kommer det ett foto imorgon på anrättningen!



Mat
Av Ann-Britt - 1 maj 2009 17:03

Vi tog en tur till Hovs Hallar och beundrade den vackra naturen, plus att vi pratade spanska hästar med ett spanskt stuteri. Märklig kombination, eller hur? Tog några bilder och det är nästan medelhavskänsla med det blå vattnet.

Det känns som sommar och vi har haft hästarna ute på bete varannan natt. De får komma in varannan och få lite ompyssling. Spraya svansroten med Aloe Vera mot knott/flugbett så det inte kliar osv. Så här tidigt har de aldrig gått ute något år. Vi får passa på nu innan hela gänget ska föla. Då blir det mycket stallnätter.

Det ser så mysigt ut när vi kommer ut på morgonen och några ligger och sover och några står och håller vakt.

Det blev en lugn valborg efter fasters flyttvecka. Jag kände mig tämligen asocial. Men satt och tittade på en film till halv ett i natt.



Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12
13
14
15 16 17
18 19 20 21 22
23
24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Maj 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Skapa flashcards