Gustavsborg PRE

Alla inlägg under april 2009

Av Ann-Britt - 4 april 2009 11:25

Stallet mockades i hast och allt var fixat och klart innan klockan 10. Sedan blev det lösning av Melodikrysset.

Igår kväll blev vi bjudna på sillamacka hos dottern och ikväll ska vi till en god vän på födelsedagsmiddag. Trevligt, trevligt!

Imorgon funderar vi på att gå med på en guidad tur i/på/runt Kärnan (Helsingborg). Kameran får följa med så ni får se den vackra staden från ovan.

En kollega till oss har tvingats ta bort sin älskade hingst och mina tankar har gått till henne. Det är, som jag tidigare skrivit i min blogg, så att de flesta hästar hos en uppfödare är till salu, men vissa individer skiljs man inte ifrån oavsett hur mycket pengar man skulle få för dem. De köpte Zagal samtidigt som vi köpte Aguila och jag fasar för den dag som vi måste skiljas från henne. Han var deras grundsten och hon är vår. Detta är det värsta med att vara djurägare!
ANNONS
Av Ann-Britt - 3 april 2009 16:19

En svala gör ingen sommar, sägs det. Men två fjärilar och en make med trumla, det gör en vår i alla fall!
Nu har jag mockat fölhagen, iklädd T-shirt, och det var så varmt att mina fötter flöt i gummistövlarna. Dé ni! Kanske jag vågar drista mig till att ta av långkalsongerna imorgon om det här håller i sig?

Hagen är slät som en dansbana och fri från gammalt bajs. Ninfa är tjock som en ballong, men hon får gärna vänta någon vecka till.

Vi grillade korv ute och mina kinder är röda och varma av all sol. Lite hysterisk blir man allt av det här fina vädret, eller?

Jag fick tips om ett träckprovslab som har bra pris,

www.maskkontroll.se

Jag beställde material från dem och fick det påföljande dag. Det skiljer ca 100:- mot Vidilab.

ANNONS
Av Ann-Britt - 3 april 2009 11:28

Nu ska vi se om jag fått kläm på YouTube-klippen...

Sola skiner för fullt idag med. Jag ska ut och mocka hagen där kommande lilla föl med mamma ska gå. Bra sätt att få lite solbränna och göra nytta samtidigt.

Härligt nu när hästarna är ute till sena kvällen. Idag fick jag ihop en skottkärra på tre boxar, istället för 1 1/2 kärra på en box som det blir på vintern. Hästarna trivs och jag sparar på mina krafter.

Men titta, det funkar med YouTube! Tackar, tackar till Skogsfrun!


Av Ann-Britt - 2 april 2009 11:11


Några av er har kanske läst Kalle och Hobbe (tecknad serie) där Kalle får ludd-terapi av sin mjukis-tiger? Här är det jag som får sådan av Putte. Det sägs ju att katter sänker blodtrycket och annat nyttigt.

Han mosade mina krokus i sin iver att behandla mig, men det får det väl vara värt? 

Av Ann-Britt - 1 april 2009 11:45

Kerstin ringde och berättade att Corredor kommit fram och nu stod han i hennes transport för vidare färd mot hemmet.

Det känns mycket, mycket fint att allt gått så bra. Nu kan vi slappna av.

Corredor fick högsta betyg av transportören. Han hade kört häst i många år och "aldrig träffat på en så trevlig liten hingst som denna". Han har följt med så fint, ut och in i stall och olika transporter.

Gissa om jag grät som ett litet barn av pur stolthet över vår lille fine kille. Då har vi gjort vårt jobb bra och gett Kerstin en bra grund att stå på och arbeta vidare från.

Göran ringde från Gotland och berömde sin Viento. Jag blir lika glad varje gång våra underbara kunder hör av sig och berättar om sina framsteg med hästarna. Då är det verkligen lätt att vara uppfödare!


Vi mätte småtjejerna idag och Nobleza har vuxit som tusan. Sedan i februari har hon vuxit 6 cm över manken. Hon är mycket högre baktill  och sedan i mars har hon vuxit 6 cm över baken! Alltså modell JAS-plan fortfarande.

Nobleza är nu 137 i mankhöjd och Azora 142,5 cm. De är drygt 8 månader. Azora har stannat upp lite med växandet nu, som tur är!! Båda är 5 cm högre baktill.


Lilla skrangelpellen på foto är Corredor som tämligen nyfödd, 24 april 2008.Av Ann-Britt - 1 april 2009 09:01

Kerstin har skapat en blogg och den finns som länk här på min sida. Nu kan vi alla följa den lille mannens öden och äventyr i Finland.


Jag såg vårens första humla igår och passade på att filma den. Tyvärr försvinner skärpan helt i slutet. Han/hon var totalt groggy av allt frömjöl. Jag försökte få bort den från krokusen, eftersom den såg ut som den skulle tuppa av. Men den ville inte ha någon hjälp utan blev störtsur.

Jag tittade om den var kvar på kvällen, men den hade flugit sin kos och krokusen sov sött.

Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6
7
8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25
26
27 28 29 30
<<< April 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Gustavsborg PRE med Blogkeen
Följ Gustavsborg PRE med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se