Gustavsborg PRE

Alla inlägg under april 2009

Av Ann-Britt - 14 april 2009 17:51

Här är en bild på Doblon-TR. Pappa till Ninfas lille skrangelpelle och förra årets Corredor (den numera finsk/spanske prinsen).

Fotot är från hans unghästtid. Nu är han nästan helt vit och om möjligt ännu vackrare och "kralligare".


Av Ann-Britt - 14 april 2009 12:34

Hur har den som konstruerat ett föl tänkt egentligen. Två meter ben och 20 cm hals. Hm...

Men söt är han ändå!
Inget namn har han...

Av Ann-Britt - 14 april 2009 09:54

Så här förvånad ser man ut när man ser dagens ljus! En hingst föddes igår 22.45

Ninfa hade tydligen hittat översättningen på den japanska manualen och vid insläpp sprang hon in i stallet. Hon brukar annars lunka så sävligt.

Så nu förstod vi att det var "skarpt läge".

Allt gick bra och vid 3-tiden var jag i säng. Då hade jag kollat att han åt ordentligt osv, osv.

Han har än så länge en fin nougatfärg, men lär bli helt vanlig skimmel sedan. Pappa är vit.


Av Ann-Britt - 13 april 2009 21:25

Idag satte jag ut hängmattan i trädgården (har en ställning till den) och vilade "middag". Sov så gott, så gott. Vilket underbart påskväder vi haft!

Av Ann-Britt - 13 april 2009 17:53

Det vete sjutton om Ninfa fått bruksanvisningen på japanska, för det droppar mjölk, hon ser sprickfärdig ut men inget föl tittar ut.

Jag har försökt hyptnotisera henne, men inget hjälper. Mina DVD som jag lånat är alla sedda och nu börjar det bli "litta tradigt".

Eddie var pigg idag och jag medicinerar med mina homeopatpiller. Imorgon ska jag prata med veterinären och höra hur vi gör med penicillinet.

Eftersom de andra två kissekatterna har lätta överviktsproblem så får jag hålla koll på Eddie och ge honom mat så fort han ber om det. Jag kan inte ha det stående i stallet för då äter vildkatterna nog upp allt. Det unnar jag dem inte...

Idag har han mumsat i sig rejält. Rå köttfärs är toppen fortfarande så nu har jag fryst in små Eddie-paket och tar fram ett om dagen till honom. Men hans torrfoder (njurvarianten) gick ner i ett huj också. Så just idag känns det hoppfullt, men jag är medveten om att det kan vända lika fort.

Jaha, då ska vi kolla in vad som ges på TV efter midnatt. Inte precis det som jag brukar bry mig om annars när jag inte vakar över envisa fölmärrar.

Av Ann-Britt - 12 april 2009 13:48

Vi satt och tittade förväntansfullt i lilla monitorn igår, men nä det blev inget. Vi fick alltså äta vår middag i lugn och ro.

Jag satt vaken fram till två inatt och sedan hade Kenneth koll på henne. Jag tittade på DVD igen - Bolt, en Walt Disneyfilm.

Nu går Ninfa i egen hage, om hon får för sig att föla ute. Hon är låg i rang och vi vill inte ha något föl/mamma-byte.

Jag har då aldrig sett maken till vaxproppar och alla våra ston har fölat samma dygn när de sett ut så där. Men Ninfa har en alldeles egen instruktionsbok hon följer.

Eddie mår hyfsat. Han har nu tränat upp matte (mig) till att ge mat ur handen åt honom. Ett supertrevligt trick tycker han. Käk och sällskap samtidigt! Och vad gör jag väl inte för honom... Njurkosten är nästan ätbar och kostar en förmögenhet. Men rå köttfärs är toppen. Simply the best! Jag antar att det är OK även för hans njurar. En katt i frihet skulle ju leva på rått kött och jag tror inte de har hälften så mycket njurproblem som våra stackars tamkatter som äter processat torrfoder.


Av Ann-Britt - 11 april 2009 09:58

Idag har Ninfa jättestora vaxproppar och det skulle inte förvåna mig om hon nedkommer ikväll. Givetvis när vi har påskmiddag för dotter med pojkvän och pojkväns mor och särbo.

Så det blir kanske en livad tillställning!

Men hon var lite lurig förra året med de där propparna. Hon gick och droppade lite mjölk också. Då kom hon 4-5 dagar tidigt, men hade haft proppar i tre veckor så vi var oroliga att hon skulle föla jättetidigt.

Vi får la se!

Ikväll ska jag göra så nypotatis kluttar med löjrom på, sedan blir det lamm med myntasås och till dessert ska jag prova chokladkakan som Niklas gjorde på TV i veckan.
Ja, om vi nu får någon middag...

Av Ann-Britt - 10 april 2009 14:20

Men de blev väl inte så tokiga?

Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6
7
8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25
26
27 28 29 30
<<< April 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards