Gustavsborg PRE

Direktlänk till inlägg 30 april 2009

Pajrecept och mördarmojäng

Av Ann-Britt - 30 april 2009 12:31

I helgen åkte min favoritmördarmojäng upp i stallet. Den elektriska flugdödaren. Älskar det hemtrevliga smattret, när snabbt förkolnade flugor faller till marken, som underhåller mig när jag mockar. Ja, det smattrar när de dör inte när de faller...


Efter denna trevliga och aptitretande inledning ska ni få recept på pajen som bjöds på kursen i helgen:


Paj med fetost och soltorkade tomater


3 dl mjöl, blanda gärna vete- graham- och grovt rågmjöl.

125 gr smält smör

lite kallt vatten om det behövs


Eftersom jag alltid är denna snabba sorten så lägger jag inte degen i kylen utan smetar ut den direkt i en pajform och förgräddar i 225 gr, ca 10 minuter. Jag tycker att den blir frasigare så här.


Fyllning:


150-200 gr fetaost

soltorkade tomater, mängd efter smak

färsk broccoli "strössla" över små buketter, eller färsk sparris

grillad paprika, finns på glasburk

färsk paprika för att dekorera med

kryddor; kan vara koriander, chili, svartpeppar, kummin. Lukta på bruken och häll i det som du tycker doftar som att det skulle passa. Knussla inte!

3 dl "vätska" inte enbart mjölk, det blir lite slabbigt. Blanda vispgrädde, mjölk och om du har creme fraiche eller gräddfil. Det blir god smak av det syrliga. Kesella går bra. Ta vad du har, men glöm inte grädde, för det är gott med grädde i paj! Nu får dietisterna säga vad de vill.

Grädda i ca 30-40 minuter, värme efter ugn kanske 175-225 grader.


Smaklig måltid!


Jag köpte färsk svensk sparris i måndags och den avnjöt vi med lax och hollandaise. Smaskens! Gårdsbutiken i Varalöv har egenodlad god sparris. Jag funderar på att plantera några plantor, men vet också hur usel jag är på att sköta saker, så det får nog bli köpe-sorten för mig.


Ha en trevlig Valborgsafton dock utan eld, för de flesta av oss


Mat
 
ANNONS
 
skogsfrun på dal

skogsfrun på dal

1 maj 2009 18:02

Den pajen ska allt prövas, dietisten i mig säger att den är god och nyttig, inget socker i ju!;) Sparris är nog något för den inbitne odlaren, sängar att ömt vårda i åratal, något säger mig att det kan bli mycket ogräsrensning, blää. Nu kopierar jag pajen och slår smäller lite flugor med vispen, hehe.

http://www.barasaras.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Ann-Britt

2 maj 2009 20:48

Allt som är gott är nyttigt, säger mig mitt sunda förnuft!
Då får du väl lite extra protein från din visp kanske...

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ann-Britt - 20 april 2016 20:15

Allt som allt tror jag att jag varit i ridhuset 7-8 gånger med Cassiopeia. Hon har gått från tämligen hysterisk till att kunna sittas på under dessa få gånger. I mitt tycke ganska fantastiskt. Idag har Ingrid stått i stigbygeln och vi gick några ...

Av Ann-Britt - 8 oktober 2015 21:53


Jag har nu en blogg på den här adressen:   https://gustavsborgcom.wordpress.com/     ...

Av Ann-Britt - 24 september 2015 10:29

Hur bekvämt som helst! Vi deltar i tävlingen Årets Svenska Måltidslitteratur 2015 som Måltidsakademiens BIblioteksstiftelse i Grythyttan utlyser varje år. 2013 deltog vi med vår första bok Året runt på Gustavsborg. Alla tävlingsbidrag finns med i mon...

Av Ann-Britt - 21 september 2015 09:33

Svalorna flyttar på samma datum varje år, nästan. Förrförra året den 12:e september, ifjol och i år den 14:e. Det blir så tyst när de lämnat och kvar står jag med all skit som ska skrubbas bort ;-) Nåväl de små mygg- och flugfångarna är väl värda en ...

Av Ann-Britt - 18 september 2015 14:30


Att visa sårbarhet/utsatthet är en utmaning för vår självbild, det vi tror på och känslan utmanar våra invanda mönster. Det vi kan fråga oss är vad är det som utmanas? Vad är vi rädda för? Vad måste kanske ändras för att acceptera denna insikt? Vår r...

Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6
7
8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25
26
27 28 29 30
<<< April 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Gustavsborg PRE med Blogkeen
Följ Gustavsborg PRE med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se