Gustavsborg PRE

Direktlänk till inlägg 27 april 2009

Helgens kurs

Av Ann-Britt - 27 april 2009 20:12

Som vanligt en givande kurshelg med trevliga människor och mycket lärande.

Hanna har så bra liknelser och denna gången pratade hon om kunskapsinhämtning i form av en tårta, med allt fler och fler cirklar omkring. För varje gång man utvidgar med en cirkel så blir tårtbiten allt större. Det är ju precis så det är! Ju mer man lär, ju mer inser man vad som finns att insupa. Man breddar sina kunskaper varje gång man går ut i nästa varv runt tårtan. På så sätt blir det inte bara som att gå fram och tillbaka, vilket vi ofta pratar om med den akademsika trappan. Där är trappstegen till för att gå fram och tillbaka på och alla steg är lika viktiga. Basen för trappan är viktig för att den inte ska rasa osv. Men den här tårtliknelsen gillade jag. Den stämmer ju med allt vad man än lär sig.

Jag ger er några foton från helgen. Det var mycket "torr-ridning" som gjordes. Vi pratade om handens inverkan och alla fick prova från marken först. Mycket spännande!

Amorina, lilla söten saken som lyfter sina ben osv, är knappt två år och för ung för allvarligare träning. Hon var med för social träning. Hon fick lära sig att stå still, lyfta ben, gå äver presenningar osv, osv. Matte fick jobba hårt och lilla Amorina tog allt med stort lugn.

Sandy, hästen som torr-rids, rehabiliteras efter skador och verkade trivas mycket bra både med ridningen och med sin "nya" matte.

Tiger är förstås med och ser om det finns nya sätt att träna människor på. Han överför direkt kunskaperna på oss och han brukar lyckas fantastiskt.


Jag hälsade på lilla faster idag och hon har kommit i ordning ganska bra på sitt nya boende. Funderade också på all förspilld kvinnokraft när vi gick igenom de dukar, lakan osv som hon inte kan få plats med nu. Det är en ynnest att få överta dessa vackra broderade lakan och örngott. Tänk när de hängt ute i vinden och sedan manglats. Mums att få krypa ner i den sängen med lite solsvedd hud. (För det hoppas vi väl få i sommar, solsvedd hud alltså).

Men alla virkade dukar går ett mindre trevligt öde till mötes. Virkade grytlappar är högsta mode igen lustigt nog och jag hoppas nästan att virkade dukar också kommer tillbaka. Det känns lite förgäves annars med alla dessa timmar som kvinnor lagt ner under åren.


Nu blommar fruktträden!! Vackert och jag ska plåta dem imorgon. Det första jag såg i morse när jag slog upp mina blåmelerade var ett plommonträd som fullkomligt dignar under sina blommande grenar. Så fint, så fint.


 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ann-Britt - 20 april 2016 20:15

Allt som allt tror jag att jag varit i ridhuset 7-8 gånger med Cassiopeia. Hon har gått från tämligen hysterisk till att kunna sittas på under dessa få gånger. I mitt tycke ganska fantastiskt. Idag har Ingrid stått i stigbygeln och vi gick några ...

Av Ann-Britt - 8 oktober 2015 21:53


Jag har nu en blogg på den här adressen:   https://gustavsborgcom.wordpress.com/     ...

Av Ann-Britt - 24 september 2015 10:29

Hur bekvämt som helst! Vi deltar i tävlingen Årets Svenska Måltidslitteratur 2015 som Måltidsakademiens BIblioteksstiftelse i Grythyttan utlyser varje år. 2013 deltog vi med vår första bok Året runt på Gustavsborg. Alla tävlingsbidrag finns med i mon...

Av Ann-Britt - 21 september 2015 09:33

Svalorna flyttar på samma datum varje år, nästan. Förrförra året den 12:e september, ifjol och i år den 14:e. Det blir så tyst när de lämnat och kvar står jag med all skit som ska skrubbas bort ;-) Nåväl de små mygg- och flugfångarna är väl värda en ...

Av Ann-Britt - 18 september 2015 14:30


Att visa sårbarhet/utsatthet är en utmaning för vår självbild, det vi tror på och känslan utmanar våra invanda mönster. Det vi kan fråga oss är vad är det som utmanas? Vad är vi rädda för? Vad måste kanske ändras för att acceptera denna insikt? Vår r...

Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6
7
8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25
26
27 28 29 30
<<< April 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Gustavsborg PRE med Blogkeen
Följ Gustavsborg PRE med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se