Gustavsborg PRE

Direktlänk till inlägg 16 april 2009

Mer ögongodis till damerna

Av Ann-Britt - 16 april 2009 12:07

Jag tänkte på detta foto när jag förstod att kommenterande Skogsfrun hade svårt att bestämma vem hon skulle titta på när det gällde Doblon eller ryttare.

Detta foto har vår dotter tagit i Spanien. Jag bad henne fotografera denna fantastiska svarta hingst och vad kommer vi hem med? Jo, en liten bit av en hingst och en stor bit av en söt spansk ryttare.

Nu är hon lyckligt samboende med en ännu vackrare svensk icke-ryttare, så nu skulle hon förstås göra precis som mamma bad henne... Eller?

Ja, det är inte lätt med dessa hormoner!

Vår lille har idag provat galoppombyten, små levader och nästan ramlat på rumpan av pur förtjusning över sina framsteg. Han är sååå pigg och glad idag. Det blåser som tusan och han har fått vara ute någon timma än så länge. Nu vilar han i halmen och får springa ut några korta svängar till senare idag. Den skånska snålblåsten är inte rolig. Han blåser nästan omkull.


 
ANNONS
 
Ingen bild

Ingegerd

16 april 2009 13:50

Hi,hi! Jag tycker hästens muskelspel är tjusigare än ryttarens. Om en hingst kastreras, blir den lätt fet då eller behåller den sina muskler den haft? Inte ofta man ser en hingst, inte jag i alla fall (tror jag) de flesta av de som går på bete här är nog kastrerade? Kallas de valacker?
Försöker insupa lite kunskaper här om hästar.

 
Ingen bild

Ann-Britt

16 april 2009 14:22

Ska försöka reda ut begreppen något. Hästen behåller musklerna om den kastreras, men lite, ibland mycket, av utstrålningen går förstås förlorad. Valack är rätt ord. Går de på bete och är vuxna så är det för det mesta valacker, men det kan också vara ett gäng unghingstar. Valacker är inte så på hugget som hingstar och kan upplevas som lite lojare. Eftersom de inte lägger ner så mycket energi på att tjusa damer blir de oftare tjockare än hingstar. Hingstar kan bli riktigt magra när det är brunstsäsong.

 
Evisen

Evisen

16 april 2009 15:29

Jamen det är ju så Figaro kommer att se ut om några år!! Jag lovar då att skicka en hel bild!! :o)

http://www.metrobloggen.se/evisen

 
Ingen bild

Ann-Britt

16 april 2009 17:46

Med Christian på ryggen...?

 
Ingegerd

Ingegerd

17 april 2009 09:50

Tack, Ann-Britt för infon! Klappa Lilleman från mig!

http://josephinespapilloner.blogg.se/?tmp=17094439

 
skogsfrun på dal

skogsfrun på dal

17 april 2009 13:39

Va snäll du är som tänker på en gammal suckgumma;)) Du vet förstås inte att jag har en egen remontutbildare till sambo men lammkött är inte dumt det heller;) Han hade förresten en del att säga om den vackre gossens ridstil. (o.b.s. kan vara avundsjuka -på hästen)

http://www.barasaras.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Ann-Britt

17 april 2009 14:12

Så, så, surt sa räven... Nu ska din lilla gubbe inte vara kinkig.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ann-Britt - 20 april 2016 20:15

Allt som allt tror jag att jag varit i ridhuset 7-8 gånger med Cassiopeia. Hon har gått från tämligen hysterisk till att kunna sittas på under dessa få gånger. I mitt tycke ganska fantastiskt. Idag har Ingrid stått i stigbygeln och vi gick några ...

Av Ann-Britt - 8 oktober 2015 21:53


Jag har nu en blogg på den här adressen:   https://gustavsborgcom.wordpress.com/     ...

Av Ann-Britt - 24 september 2015 10:29

Hur bekvämt som helst! Vi deltar i tävlingen Årets Svenska Måltidslitteratur 2015 som Måltidsakademiens BIblioteksstiftelse i Grythyttan utlyser varje år. 2013 deltog vi med vår första bok Året runt på Gustavsborg. Alla tävlingsbidrag finns med i mon...

Av Ann-Britt - 21 september 2015 09:33

Svalorna flyttar på samma datum varje år, nästan. Förrförra året den 12:e september, ifjol och i år den 14:e. Det blir så tyst när de lämnat och kvar står jag med all skit som ska skrubbas bort ;-) Nåväl de små mygg- och flugfångarna är väl värda en ...

Av Ann-Britt - 18 september 2015 14:30


Att visa sårbarhet/utsatthet är en utmaning för vår självbild, det vi tror på och känslan utmanar våra invanda mönster. Det vi kan fråga oss är vad är det som utmanas? Vad är vi rädda för? Vad måste kanske ändras för att acceptera denna insikt? Vår r...

Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6
7
8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25
26
27 28 29 30
<<< April 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Gustavsborg PRE med Blogkeen
Följ Gustavsborg PRE med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se